Menu

Huis kopen met broer zus ouders of vriend

Een huis kopen met broer zus ouders of vriend regelen wij zodat u toch uw eerste eigen woning kan kopen met een hypotheek.

Bereken nu eerst hypotheek met maximaal 4 familieleden/kennissen. Huis gezien vul adresgegevens in. U hoort direct de marktwaarde van de woning.


  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huis kopen met broer zus ouders of vriend

Huis kopen met broer zus ouders of vriend

Huis kopen met broer zus ouders of vriend

Een hypotheek met je broer, zus, een stel vrienden of met ouders is nu mogelijk. Huizen worden duurder en alleen kopen of zelfs met 2 personen wordt steeds lastiger.

Met name in het westen van het land is een hypotheek bijna onmogelijk.

Oplossing hypotheek met broer zus of overige familie

Lees alles over een huis kopen met broer of zus en koop een riante woning. Omdat samen met 2 tot 4 personen makkelijker kopen is loont het om een berekening te maken.

Wat moet u weten over hypotheek met familie of kennissen

Hypotheek met kennissen of familie betekend ook dat u met zijn allen in 1 huis moeten wonen. U mag niet alleen meedoen voor de hypotheektoets. Allen worden 100% eigenaar en schuldenaar en staan vermeld in zowel de hypotheekakte als de koopakte.

Schitterend voorbeeld hypotheek met zus

Lia en Jamy uit Purmerend waren op zoek naar een huis. In de regio Amsterdam wordt boven de vraagprijs geboden. Vaak is de waarde ook hoger dan de vraagprijs. Alleen was het onmogelijk kopen. Door ons kadastraal onderzoek en door vooronderzoek van taxateur konden de zussen in juni 2019 een huis kopen.

Omdat de waarde hoger was dan dat de zusjes dachten hadden ze slechts € 16.000,- nodig aan eigen geld. Wellicht denkt u daar anders over, het gebeurd dagelijks honderden keren dat een koper tussen de € 25.000,- en de € 75.000,- aan eigen geld moet meenemen voor de hypotheek.

Regio lastig kopen

In onderstaande plaatsen is het lastig kopen, dat is dan ook de regio waar wij het drukste zijn.

  • Purmerend
  • Leiden
  • Haarlem
  • Eindhoven
  • Groningen
  • Noordwijk
  • Den Haag
  • Almere en Lelystad

Heeft u dus te weinig inkomen om alleen te kopen? Bij een bank kan u niet terecht voor een hypotheek met broer zus of andere combinaties tot 4 personen. Heeft u samen eigen geld? Vraag LexWonen om u te helpen.

Altijd naar de notaris

Wij raden u aan om altijd een notaris te bezoeken. Laat de notaris alles regelen en bezuinig niet op deze post. Neem dezelfde notaris als waar u heen gaat voor de overdracht van de woning. Vaak ontvangt u korting. Vraag LexWonen om de juiste route en voor een hypotheek bij de juiste bank samen met broer, zus of ouders.

LexWonen is erkend aankoopmakelaar en hypotheekadviseur. Deze 2 zaken maken het mogelijk dat wij u kunnen helpen aan een huis kopen met broer of zus, ouders of met vrienden.