Menu

Huis kopen van ouders

Een huis kopen van ouders (vader of moeder) is de oplossing voor passende hypotheek. Bereken eerst eens hoeveel u kan lenen en lees dan verder hoe u valkuilen kan vermijden.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huis kopen van ouders

Huis kopen van ouders

Van ouders de woning kopen

Wilt u het ouderlijke huis kopen van uw ouders? Onthoud dan de volgende punten.

  • Let op bij aankoop onder de WOZ-waarde
  • Laat bouwkundige keuring uitvoeren(€ 350,- ongeveer)
  • Aankoop ouderlijke woning overleggen met familie

WOZ-waarde

Koopt u van uw ouders het huis dan pas op dat u het ouderlijke huis niet aankoopt onder de WOZ-waarde. Doet u dat wel dan ziet de belasting dat als een schenking en dient er erfbelasting betaald te worden.

Uiteraard mogen ouders beslissen om een aanvullende schenking te doen.

Let op! Ouders dienen dit aan de fiscus door te geven dat er een eenmalige schenking is gedaan ten behoeve van eigen woning eigen kind.

Verhoogde schenking mag als eigen kind nog geen 40 jaar is, maximaal € 27.000,- en bestemd voor de eigen woning.

Altijd bouwkundige keuring

Vaak is het ouderlijk huis een oudere woning. U kent het huis wellicht al 25 jaar en nog nooit was er bouwkundig iets aan de hand. Toch adviseren wij u altijd dringend om het huis van uw ouders bouwkundig te laten keuren.

Het gaat niet alleen om de huidig staat maar ook om DE KOSTEN DIE U IN DE TOEKOMST GAAT MAKEN. Kan of wilt u deze kosten wel maken? Het gaat er om dat u in ieder geval op de hoogte bent van de noodzakelijke kosten in de toekomst. U kan een plan of budget gaan maken.

Huis kopen van ouders????overleg met familie

Overleg met familie

Overleg met familie

Ga ruim voordat u een huis koopt van uw ouders alles goed overleggen met uw broer of zus. Leg duidelijk uit wat de bedoeling is. Bel Lex Wonen hoe te handelen.

Denk er aan dat het goedkoop aankopen van de ouderlijke woning ten koste gaat van het erfdeel van broer of zus.

Inkopen in huis van ouders

U kan ook uw zelf inkopen in het huis van uw ouders zodat u mede-eigenaar wordt.

Heeft u te weinig eigen geld

Wilt u het ouderlijk huis kopen van uw ouders dan heeft u via de bank altijd eigen geld nodig. Door het ouderlijk huis aan te kopen onder de marktwaarde heeft u geen eigen geld nodig. Lees onze blog over huis kopen en eigen geld.

Samen met ouders huis kopen

Regelmatig helpen wij klanten aan complete familiehypotheken. U kan samen met ouders een huis kopen. Dus 1 hypotheek met 4 personen. Lees alles over een huis kopen samen met uw ouders.

Ervaring Lex Wonen bij aankoop huis van ouders

NEEM DIT AAN EN DOE ER WAT MEE!  Als u de woning van uw ouders wil kopen overleg deze wensen met broer of zus. In veel situaties komen familieleden niet meer bij elkaar over de vloer.

De koper heeft een leuke deal, ouders zijn blij maar niemand heeft er aan gedacht dat dit ten koste kan gaan van de erfenis van overige broers en zussen.  En ik zeg duidelijk: Niet over nagedacht.

Laat het huis altijd bouwkundig keuren. Wij maken regelmatig mee dat binnen een paar jaar de kosten hoog oplopen. Dit komt ook door een ander gebruik van de woning, verschil tussen ouders en kinderen. Weet wat u te wachten staat. Ik ken klanten die nu met dure leningen zitten, aanvullende hypotheek was niet mogelijk. Voor een paar honderd euro weet u alles van de woning.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button