Menu

Huis kopen Woningbouwvereniging

Huis kopen Woningbouwvereniging

Huis kopen Woningbouwvereniging

Jij kan een huis kopen via de woningbouwvereniging? Gefeliciteerd want dat scheelt je heel veel eigen geld en je hoeft niet bang te zijn dat anderen je overbieden. Tenminste zo gaat dat normaal gesproken.

Wordt er een woning aangeboden via een makelaar waar iedereen op kan reageren dan is het lastig u zal veel moeten overbieden. Rechtstreeks via woningbouwcoöperatie of ook wel woningstichting genaamd is goud waard. Bereken eerst eens hoeveel je kan lenen en lees de tips.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Woningstichting verkoopt aan jou

Kan jij een huis kopen van de woningbouwvereniging dan is het belangrijk dat Lex Wonen het adres van de woning weet. Weten wij dat adres dan gaan wij eerst taxatiewaarde van de woning opvragen.

Taxatiewaarde huurwoning vaak hoger

Taxatie huurwoning vaak hoger dan de koopsom

Taxatie huurwoning vaak hoger dan de koopsom

Omdat de taxatiewaarde van huurwoningen vaak hoger ligt dan de koopsom die jij moet betalen kan je via Lexwonen de kosten koper vaak gedeeltelijk meefinancieren. Soms lukt dit ook helemaal. Er komt een taxateur die jouw woning van de woningbouwvereniging gaat taxeren voor de bank. Hieronder een voorbeeld hoe LexWonen jou kan helpen in het gehele traject van aankoop tot hypotheek.

Voorbeeld berekening kopen van woningcorporatie

De woningstichting biedt jou het huis aan voor € 275.000.kosten koper. Ga je via de bank of adviseur de hypotheek regelen dan zal je ongeveer € 13.000,- nodig hebben. De kosten mag je daar niet meefinancieren.

Blijkt uit de taxatie dat de woningwaarde € 290.000,- bedraagt dan mag je die € 13.000,- aan kosten onder voorwaarden meefinancieren omdat je totaal onder de € 290.000,- blijft. Ik zeg onder voorwaarden omdat de hypotheek ook moet passen op inkomen.

Besparing van € 5.000,- tot € 13.000,- is mogelijk als je via Lexwonen.nl een huis koopt via de woningbouwvereniging.

Woning van Woningbouwvereniging splitsen

Als jij een woning koopt van de woningbouwvereniging dan staan al die verhuurde woningen onder één nummer in het kadaster.

Omdat jij eigenaar gaat worden moet deze woning gesplitst worden en krijg je een eigen kadastraal nummer. Het splitsen van panden zitten kosten aan verbonden en je moet dan denken aan € 500.- tot € 1000.- normaal gesproken.

Dit is het nummer wat bij de woning hoort die op jouw naam komt te staan. Vraag lexwonen hoe alles in het werk gaat. Wij regelen de aankoop, hypotheek en de splitsing. Ook taxateur wordt door ons geregeld.

Teken geen koopakte voordat je alles weet over het huis, de voorwaarden van aankoop en jouw bkr.

 

Wat is mijn voordeel als Lexwonen mij helpt met de aankoop, hypotheek en taxatierapport

Je kan vaak een groot gedeelte van de hypotheekkosten meefinancieren omdat de marktwaarde vaak hoger ligt dan het bedrag dat je moet betalen voor dat huis van de woningbouwvereniging. Besparing van 5.000 tot 12.000 mogelijk. Verder helpen wij jou met het pand splitsen als dat nog niet gebeurd is, alles op basis van no cure no pay.

Ik kan een huis kopen rechtstreeks via de woningstichting , wat moet ik nu doen?

Mail ons de gevraagde gegevens hierboven en wij berekenen of u kan kopen en de eventuele besparing.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button