Menu

Huis kopen zonder baan

Huis kopen zonder baan

Huis kopen zonder baan

Een huis kopen met iemand anders en je hebt zelf geen baan? Lexwonen regelt hypotheken tot 4 eigenaren. Hierbij een voorbeeld van moeder en dochter die samen een woning kochten en waarbij 1 persoon geen werk heeft.

Voorbeeld huis kopen zonder baan

Moeder Erica kocht met dochter Julia samen een woning en samen in 1 hypotheek.  Moeder had geen baan maar wel een afgeloste woning ter waarde van € 415.000,- en Julia verdiend € 16.900,- bruto per jaar.

Beiden zagen een geweldige woning die Julia nooit in haar eentje kan kopen. Moeder zonder baan maar wel vermogend kocht met haar dochter een woning voor € 465.000,-.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe ziet de hypotheek zonder werk er uit?

Moeder wordt mede-eigenaar omdat ze geld inbrengt. Of ze dan wel of geen baan heeft maakt voor ons niet uit. Dochter heeft vast dienstverband en zij kan kopen omdat zij inkomen heeft.  Beiden kopen de woning in de juridische verhouding 50%-50%.

De overwaarde dient moeder in te brengen, dochters deel wordt € 50.000,- hypotheek. Moeder betaald geen hypotheekrente en dochter betaald € 245,- aan hypotheekrente. Haar deel valt in box 1 en de hypotheekrente is derhalve aftrekbaar van de inkomsten belasting.

Beiden verantwoordelijk voor de schuld?

Let op, moeder heeft haar deel ingebracht maar blijft wel mede verantwoordelijk voor de gehele schuld. Alle aanvragers zijn altijd 100% verantwoordelijk voor de hypotheekschuld. Vaak gaan ze wel naar de notaris om zaken te omschrijven. Je moet dan denken aan toekomstige overwaarde hoe die verdeeld wordt. Omdat moeder het meeste heeft geĂŻnvesteerd in de woning zal zij meer overwaarde krijgen als iemand de deur uit gaat.

Het is logisch om te vermelden dat als iemand de woning verlaat dat de woning verkocht moet worden.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button