Menu

Huis te duur

Toch kan u een huis kopen als deze te duur is.

  1. U koopt samen met kennissen tot 4 personen een woning in de hogere prijsklasse.
  2.  U kan zich bij een ander inkopen als deze overwaarde heeft.

    Een te dure woning komt plotseling binnen handbereik als u met gelijkgestemden samen een huis koopt.  Gaat u zich bij iemand inkopen dan wordt het verschil tussen de huidige waarde en de bestaande hypotheekschuld gedekt door de inkoper. Huidige eigenaar krijgt een soort verzilverhypotheek omdat er geld wordt overgemaakt ter hoogte van de overwaarde.Lees de tips en bereken eens hoeveel jullie kunnen lenen.

Bereken hypotheek samen met ouders, vrienden of familieleden tot aan 4 personen. Vul uw mobiele nummer in en u wordt gebeld

Hypotheek et 3 of 4 personen is uitsluitend voor mensen die nog nooit een eigen huis hebben gehad.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huis te duur

Huis te duur

Huis te duur en toch kunnen kopen

Steeds vaker melden zich hier mensen die problemen hebben met een woning kopen omdat deze te duur voor hun zijn. Huizenprijzen zijn absurd hoog en daar komt inderdaad weinig verandering in. Toch ziet Lexwonen weldegelijk mogelijkheden. Wellicht is de woning te duur maar wij regelen hypotheken:

  1. samen met ouders tot 4 aanvragers
  2. samen met vrienden tot 4 personen
  3. met broers en zussen tot 4 aanvragers
  4. met collega’s of kennissen tot 4 eigenaren

Te dure woning is plotseling haalbaar. Ook jezelf inkopen in een huis van een vriend of familie, een zogenaamde verzilverhypotheek is mogelijk.

Voorbeeld van een te dure woning naar haalbaar huis

Mike en Tineke uit Veenendaal konden € 340.000,- lenen. Beiden zochten een woning in Ede maar ook daar zijn twee onder één kappers te duur voor hun. Samen met vrienden konden ze de woning kopen. Met 4 personen konden ze plotseling € 880.000,- lenen. Het bracht de vier vrienden in een luxe positie want ze kochten nu een vrijstaande woning met vrienden in onverdeeldheid.

Een vrijstaand huis in Nijkerk met een vraagprijs van om en nabij de € 800.000,- werd gekocht voor € 735.000,-. Vier persoons hypotheken is de toekomst voor starters op de woningmarkt en voor mensen die niet op basis van 40 uur werken.

Te duur huis gedurende 5 jaar kopen

Koopt u een te dure woning die alleen past als u samen met anderen koopt? U zal begrijpen dat als iemand de woning verlaat dat de hypotheek niet meer past. U kan samen met de anderen een akte laten maken dat jullie 5 jaar samen in dat huis gaan wonen. Wettelijk is 5 jaar de max om af te spreken.

Huis wordt gekocht in box 3 omdat jullie samen alle ruimtes gebruiken. Huis kopen in box 1 zodat de hypotheekrente aftrekbaar is kan maar dan moet alles bouwkundig gesplitst zijn. U maakt behoorlijk wat kosten omdat ieder verplicht zijn eigen afdeling moet hebben. Ik ben bang dat door die verbouwing de woning weer te duur wordt. Gaat u ooit verkopen en ieder zijn eigen weg dan wordt de waardeverandering verrekend onder alle eigenaren.

Wij hebben een woning gezien die te duur is, wat zijn de mogelijkheden om het huis toch te kunnen kopen?

Koop met gelijkgestemden zoals familieleden of vrienden de woning. Je kan vaak 2,5 keer meer lenen met 4 personen. Je koopt dan de woning in onverdeeldheid. Een te duur huis in eerste instantie komt dan binnen handbereik. Maak goede afspraken over het termijn dat je samen wil kopen. Dit kan wettelijk worden vastgelegd bij de notaris. Lees deze blog in 4 minuten.

Wij willen graag samen de woning met 4 personen kopen hoe nu verder gaan zodat de koop succesvol wordt?

Maak eerst hier de berekening om jullie maximale hypotheek te bepalen. Is de woning niet te duur voor jullie gaan we verder met werkgeversverklaringen en BKR overzicht.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button