Menu

Huis verkopen om hoge hypotheekrente

Hoge hypotheekrente verkoop uw huis

Hoge hypotheekrente verkoop uw huis

Uw huis verkopen om hoge hypotheekrente is meestal de goedkoopste oplossing voor lagere lasten. Waarom zou u tussen de € 10.000,- en € 25.000 boeterente gaan betalen om uw hypotheek te wijzigen. Ik ga u uitleggen hoe u van uw dure hypotheekrente af kom, een besparing van € 150.000 tot € 200.000,- in 30 jaar is mogelijk. Heeft u een hoge hypotheekrente dan heeft u ook overwaarde. Bereken eerst voor hoeveel geld u kan kopen en lees onze goedkope oplossing voor lagere hypotheeklasten door lage hypotheekrente van ongeveer 1%.

Wat worden mijn maandlasten als ik een ander huis ga kopen

Mijn hypotheekrente is te hoog en ik wil weten wat de mogelijkheden zijn van een huis kopen met veel lagere hypotheekrente.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bespaar op maandlasten door andere woning te kopen

Bespaar op maandlasten door andere woning te kopen

Waarom willen veel kopers verhuizen?

Veel huizenkopers willen verhuizen om:

  • Kleiner te gaan wonen en overwaarde benutten
  • Lagere hypotheekrente

Bovenstaande reden horen wij dagelijks van nieuwe en bestaande klanten.  Het gebeurd dagelijks dat huizenkopers die een andere woning zoeken i.v.m. de huidige hypotheeklasten een besparing hebben van € 90.000,- tot € 260.000,-.

Besparing van € 200.000,- door huis verkopen

Wellicht begint u te lachen of gaat u schrikken. Kijk hieronder naar de besparingen als u een ander huis koopt met een lagere hypotheekrente. Hieronder een voorbeeld als u van 3,5% gaat naar 1,5%.

Huis verkopen voor lagere hypotheekrente

Huis verkopen voor lagere hypotheekrente

Hoge hypotheekrente beu? Minder hypotheeklasten en nog een keer zonder boeterente hypotheek veranderen door ander huis te kopen? Dit zijn keiharde cijfers. LexWonen helpt u met aankoop en hypotheek waar ook in Nederland. Laat ons uw maximale overbruggingshypotheek berekenen en vraag uw nieuwe maandlasten op.

Uitleg boeterente berekening bij oversluiten

Stel u zou toch gaan oversluiten hoe zit dat dan met boeterente berekening. Wij leggen het uit. Hieronder een voorbeeld. Let op dit is voor iedereen anders.

Boeterente berekening voorbeeld

Boeterente berekening voorbeeld

Boeterente is afhankelijk van het verschil tussen de oude en de nieuwe rente alsmede door het aantal jaren dat de huidige hypotheekrente nog zou lopen. U moet altijd bij de bank een boeterente berekening opvragen. Hierboven ziet u dat u enorm kan besparen op maandlasten zonder boeterente door een ander huis te kopen waardoor u uw huidige hypotheekrente verliest.

Uiteraard zijn er kosten verbonden als u een ander huis koopt. Denk aan advieskosten, notaris, overdrachtsbelasting. Wij rekenen het u allemaal voor. Het loont, huis verkopen om hoge hypotheekrente.

Huis verkopen om hoge hypotheekrente is de oplossing

U zit nog jaren vast aan hoge hypotheeklasten door hoge hypotheekrente. Het afkopen of omzetten naar een andere bank kost u veel geld. Wat is er mis om een ander huis te kopen zodat u kosteloos overstapt naar een lagere rente. Een huis verkopen om hoge hypotheekrente doen wij dagelijks.

Ik wil groter wonen voor dezelfde hypotheeklasten

Misschien gaat het u niet eens om lagere lasten maar twijfelt u er aan om een groter huis te kopen en dan vaak nog lagere hypotheeklasten te hebben.

Hoge hypotheekrente is de reden om te verhuizen

LexWonen van lexwonen.nl is gespecialiseerd in aankoopbemiddeling en hypotheken. Omdat LexWonen werkt met 87 taxateurs in geheel Nederland kan u gerust uw huis verkopen om hoge hypotheekrente vaarwel te zeggen. Bespaar geld door ander huis te kopen tegen laagste hypotheekrente.

Voorbeelden van laagste hypotheekrente als u uw huis verkoopt

Verhuizen om hoge hypotheekrente

Verhuizen om hoge hypotheekrente

Huidige lage hypotheekrentes laatste kans om te verhuizen

Wellicht is het nu nog mogelijk om te verhuizen omdat de hypotheekrentes op een dieptepunt staan. Laat u volledig begeleiden voor aankoop en hypotheek. Benieuwd voor hoeveel geld u kan kopen en de waarde van uw huis? Benieuwd wat uw nieuwe maandlasten worden! LexWonen helpt u tegen hoge hypotheekrente.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button