Menu

Huizenzoekers

Huizenzoekers de huizenmarkt is weer helemaal open omdat huizenprijzen dalen en het aantal bezichtigingen minder zijn⭐. Overbieden kan nu minder en er komen dagelijks meer huizen te koop. Ontdek de huidige woningmarkt als huizenzoeker en zoek die woning die betaalbaar voor je is.

Minder huizenzoekers geven starters een kans

Sinds mei 2022 kan lexwonen al merken dat er minder huizenzoekers zijn op de woningmarkt. In januari 2022 waren er minder te koop staande huizen dan kopers die een huis zochten. Het is logisch want de meeste makelaars in het land hadden 30% tot 55% minder bezichtigingen. Dus minder woningzoekenden op zoek naar een huis door slechts 2 oorzaken.

  1. Oorlog
  2. Inflatie

Woningzoekenden minder overbieden

Zoek je een koophuis let op dat je niet meer zoveel hoeft te overbieden in de huidige huizenmarkt. Belangrijk is wel het biedcertificaat en haalbaarheidscertificaat hypotheek zodat de verkopende makelaar weet hoe jij de aankoop gaat financieren. Het zoeken van een huis moet passen bij jouw situatie. Bereken wekelijks wat je maximaal kan lenen. Door de inflatie die wordt aangewakkerd door de Oorlog gaat de hypotheekrente fors omhoog.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huizenzoekers

Huizenzoekers

Huizenzoekers de klos door hogere hypotheekrente

Woningzoekers zijn dit jaar echt de klos door de oplopende hypotheekrentes. Twee keer per week stijgen de hypotheekrentes van alle banken waardoor je minder kan lenen. Als woningzoekende moet je weten dat je nooit meer mag lenen dan de taxatiewaarde. Lexwonen helpt huizenzoekers met aankoop, financiering, taxatie en notaris.

Heb je een huis gevonden dan gaat lexwonen eerst kijken naar de verkoopprijzen in de regio. Hebben woningzoekers de juiste woning gevonden dan weten wij precies wat je zou moeten bieden en wat bij jouw situatie past.

Hoe moet je als huizenzoeker een bod uitbrengen?

Heb jij een woning gevonden en het bod met ons overlegd? Lexwonen maakt jouw biedcertificaat.

 

Waarom heb ik nu als startende huizenzoeker meer kans om een woning te kopen zonder al te veel spaargeld nodig te hebben?

Omdat er de helft minder bezichtigingen zijn sinds juni 2022 en omdat er steeds meer huizen te koop staan heb je als huizenzoeker meer kans op een betaalbare woning. Je kan het je wellicht niet voorstellen maar er wordt minder geboden en overboden op huizen. Omdat de marktwaarde van de huizen wel gelijk blijft heb je minder spaargeld nodig. Belangrijk is wel een haalbaarheidscertificaat hypotheek en het biedcertificaat om transparant te zijn naar de verkopers toe. Op deze wijze halen wij veel woningen binnen. Deze certificaten zijn gratis onder voorwaarden, lees en bereken je kansen.

Als huizenzoeker heb ik een woning gevonden die ik graag zou willen kopen, hoe moet ik dit nu verder aanpakken?

Laat eerst wekelijks berekenen hoeveel je kan lenen. Door de stijgende hypotheekrente kan je namelijk steeds minder lenen. Lees deze blog en laat berekenen wat je zou moeten bieden. Je krijgt dan direct een indicatie hoeveel eigen geld je nodig hebt om te kopen. Heb je overwaarde oude woning dan is het handig om te weten. Ook de BKR is belangrijk om te weten. Op bkr.nl haal je gratis de gegevens op. Op deze wijze is het makkelijk werken.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Laagste hypotheeklasten

Lees meer
Call Now Button