Menu

Hulp met aankoop en hypotheek

Hulp met aankoop en hypotheek

Hulp met aankoop en hypotheek

Alles weten hoe je toch een huis kan kopen met een passende hypotheek? Zit u er weer naast? Vertelde de makelaar u weer dat de keuze op een ander is gevallen? Wilt u tips en een klein beetje hulp zodat u toch eigenaar wordt van een woning? Lees hier hoe wij klanten helpen met de aankoop van een huis en een passende lening. 

Wij geven waardevolle tips aan:

  • Doorstromers, mensen op weg naar hun volgende woning die niet weten hoe te bieden en hoe om te gaan met overwaarde als inzet voor bod
  • Starters, klanten die voor het eerst een eigen huis willen kopen en spaargeld hebben maar niet weten hoe te gebruiken

Bereken eerst voor hoeveel geld u een huis kan kopen en lees dan verder de tips voor aankoop en hypotheek.

Hulp met aankoop en hypotheek voor doorstromers

U zoekt uw tweede huis en u vindt het lastig om te beiden op een woning. Eigenlijk weet u niet wat u nu het eerste moet doen, er zijn nog al wat zaken die geregeld moeten worden. Moet ik eerst mijn huis verkopen of moet ik eerst de waarde weten van de nieuwe woning?

De volgende zaken zijn belangrijk en moet u/wij uitzoeken voor de aankoop en hypotheek op het volgende huis.

  1. Marktwaarde huidige woning en nieuwe woning
  2. Hoeveel overwaarde is er nog op de oude woning als ik die normaal verkoop tegen gangbare prijs
  3. Hoeveel eigen geld heb ik op de bank, anders dus dan overwaarde

Wij kijken wat u heeft zodat u weet wat u niet heeft

Als je weet wat je kan lenen op inkomen en je weet hoeveel overwaarde er is dan weet je tot hoeveel geld je op zoek kan gaan naar een huis. Heeft u spaargeld en overwaarde en de cijfers zijn ggoed berekent dan kunnen we samen kijken hoe we het gaan doen met hoger bieden op een huis. Tot hoever kan je gaan en wil je gaan.

Stappenplan bij aankoop en hypotheek

Stappenplan bij aankoop en hypotheek

Stel u heeft voldoende overwaarde en of spaargeld, het is belangrijk dat u uw ontbindende voorwaarden aanpast aan de werkelijke hypotheek die u aanvraagt. Gaat u bijvoorbeeld kopen voor € 500.000,- maar u heeft maar € 400.000,- aan hypotheek nodig doordat u overwaarde heeft dan is het belangrijk dat het financieringsvoorbehoud op € 400.000,- komt te staan.

Verkopende makelaars vinden het belangrijk dat uw hypotheekaanvraag lager is dan de waarde van de woning. Hulp met aankoop en hypotheek door LexWonen betekent dat wij op zoek gaan naar de woningwaarde, overwaarde en dat alles in no time. U kan namelijk geen tijd verliezen omdat huizen zo verkocht zijn.

Hulp en stappenplan aankoop en hypotheek

Onze hulp met aankoop en hypotheek heeft dus niet alleen met de aankoop van een huis te maken. De koopakte waar alle voorbehouden in staan helpen wij u mee alsmede het opzoeken van marktwaarde en indicatie woningwaarde. Wij maken een strak plan waar niet van kan worden afgeweken.

Transparantie van het doel moet duidelijk zijn

Transparantie is er niet alleen naar u toe maar ook naar de verkopend makelaar. De tijd van bieden onder de vraagprijs en nog wat geld achter de hand houden voor hoger bod is niet meer. Openheid en duidelijk maken waarom u die woning kiest en hoe u dit gaat financieren, dan is uw slagingspercentage op een koophuis verdubbeld.

Hoe wij starters helpen met aankoop en hypotheek

Voor starters is het belangrijk dat wij weten:

  • Wat kan u lenen op inkomen
  • Wat heeft u aan schulden in bkr
  • Heeft u studielening
  • Hoeveel spaargeld is er
  • Hoeveel kan u aan schenkingen krijgen

Als u uw eerste huis koopt geven wij u de volgende tip. Koop nooit meer dan dat u op inkomen kan kopen. Gebruik uw eigen geld om hoger te bieden op een woning en wat voor de kosten koper. Maak hier wel eerst de berekening zodat u weet wat u kan lenen en wij weten hoe u te helpen met aankoop en hypotheek.

Ook hier geld dat u een hypotheek aanvraagt die lager ligt dan de aankoopsom van het huis. U gaat namelijk uw eigen geld gebruiken voor de koop. Het verschil tussen de koopsom en uw ingelegde spaargeld is voorbehoud van financiering. Makelaar kan zien dat u dus eigen geld heeft en dat een kans op een afwijzing nihil is.

Heeft u te weinig eigen geld en kan u genoeg hypotheek krijgen op inkomen? Een woning kopen zonder eigen geld is soms mogelijk.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button