Menu

Huurders samen een hypotheek

Huurders samen een huis kopen

Huurders samen een huis kopen

Huurders ga samen een huis zoeken met een passende hypotheek. Heb jij vrienden, kennissen of familieleden die veel huur betalen? Organiseer jullie en maak eens een berekening wat jullie samen als huurders kunnen lenen voor een woning incl. de te verwachten hypotheeklast. Omdat je met 4 huurders samen veel meer kan lenen kan je een huis kopen in het hogere segment. Samen met alle huurders heb je veel meer eigen geld beschikbaar wat er nodig is om te overbieden.

Ik wil graag weten hoeveel hypotheek ik kan krijgen samen met 3 of 4 huurders inclusief de hypotheeklast.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huurders samen een hypotheek

Huurders samen een hypotheek

Als huurders samen een hypotheek afsluiten

Kopen jullie met 3 of 4 huurders een huis dan is iedereen verantwoordelijk voor 100% van de hypotheekbetaling.

Ben jij hoge huur betalen zat

Je betaald veel huur en je bent het helemaal zat. Helaas werkt de huizenmarkt ook niet mee. Voor een fatsoenlijke woning heb jij een hoge hypotheek nodig. Je inkomen is niet slecht maar jij of jullie zitten toch gebonden aan een dure huurwoning. Oplossing 2022 is een hypotheek voor huurders met maximaal 4 personen.

Hoeveel hypotheeklasten ga ik als ex-huurder betalen?

Voorbeeld van ex huurders, bestaande klant uit Veenendaal

Karin, Amber, Leo en Stef zijn 4 huurders die nu een hoge huur betalen. Totale huur voor de woningen in Utrecht bedraagt € 3890,- per maand. Het gezamenlijke inkomen van de 4 huurders bedraagt € 119.000,-. Allen kennen elkaar goed en zijn familie en of vrienden.

Maximale hypotheek in januari 2022 bedroeg € 700.000,- . Hypotheeklasten per maand € 2400,- bruto per maand. Zet dat af tegen die € 3890,- per maand die als huur betaald wordt. Delen wij de hypotheeklasten door 4 personen dan betaal je € 600,- per persoon.

Voordelen als huurders samen een hypotheek afsluiten

Er zijn 2 grote voordelen als jij met meerdere huurders een huis koopt met een hypotheek.

  • Ruimer huis kopen en hoge hypotheek kan
  • Jullie doen mee aan waardeontwikkeling huis

Voorwaarden als huurders samen hypotheek afsluiten

Het klinkt allemaal logisch en toch maakt iedere huurder vaak zijn eigen voorwaarden en dat kan en mag niet. Hier enkele belangrijke voorwaarden als huurders een huis kopen.

  1. Allemaal onder één dak wonen verplicht
  2. Ingeschreven staan verplicht
  3. Uitsluitend bestemmingsplan wonen
  4. Het huis verlaten kan niet zomaar

Woning verlaten is vaak huis verkopen

Kopen jullie met 4 huurders een huis en wil 1 persoon de woning verlaten dan kan dat niet zomaar. Als de hypotheek niet past zal de woning verkocht moeten worden. Diegene die er uit gaat krijgt ook een deel van de overwaarde mee en deze moet uitbetaald worden. Een andere huurder toevoegen is lastig.

Het is belangrijk om vooraf goed zaken af te spreken voordat jullie überhaupt naar huizen gaan zoeken. Bespreek vooraf hoelang jullie samen minimaal in dat huis willen wonen. Ervaring van Lexwonen is dat gemiddeld na 7 jaar iedereen een ander huis gaat kopen. Overwaarde wordt verdeeld en het inkomen is ook hoger. Uiteraard kan het ook zijn dat er geen overwaarde is maar een restschuld, al is dat nu moeilijk voor te stellen.

Huurders die huis kopen hebben meer comfort

Comfort als 4 huurders samen kopen

Comfort als 4 huurders samen kopen

Ben jij huurder geweest en hebben jullie samen met andere huurders een hypotheek afgesloten?  Méér comfort en genieten van de ontwikkelingen op de huizenmarkt.

Notaris belangrijk als huurders hypotheek afsluiten

Voordat je als huurders een huis gaat kopen is het belangrijk om diverse zaken goed te regelen. De notaris is de enig die zaken goed kan regelen en adviseren. Lexwonen gaat jou het belang van een goede notaris uitleggen. LexWonen maakt gebruik van een paar uitstekende notarissen, uiteraard mag u er ook zelf een uitzoeken.

Bent u het huren zat? Koop een huis!

Van huurhuis naar koophuis als huurder kan dus met maximaal 4 huurders. Vraag Lexwonen om meer informatie. Kijk ook eens op de indexpagina lexwonen waar tal van hypotheken vermeld staan met meerdere personen.

Bereken 4 persoonshypotheek zodat je weet hoeveel je met 4 huurders kan kopen.

Huurder ouderlijk huis kopen

Het is ontzettend lastig om te kopen. Weet je dat het ook mogelijk is om het huis van je ouders te kopen. Dit kan samen met andere huurders die een huis zoeken. Zaken goed omschrijven zodat achteraf geen problemen ontstaan.

Ik betaal veel huur en wil weten hoe het zit als ik met andere huurders een huis wil kopen met een hypotheek?

Zijn jullie met maximaal 4 huurders dan kunnen wij een hypotheek regelen voor maximaal 4 huurders of aanvragers. Iedereen dient ook daadwerkelijk op dat adres te wonen en ingeschreven te staan. Lees méér in deze blog over maximale hypotheek en de voorwaarden.

Kan je een voorbeeld geven hoeveel hypotheek ik kan krijgen samen met 4 huurders en de hoogte van de maandlasten?

Koop je samen met 4 huurders dan ligt het gemiddelde inkomen totaal op € 135.000,-. Huurders kunnen dan een huis kopen samen voor ongeveer € 780.000,-. Hypotheeklasten bedragen ongeveer € 2700,- bruto per maand.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button