Menu

Huurprijs of hypotheeklast

Huurprijs of hypotheeklast

Huurprijs of hypotheeklast

Kies jij voor stijgende huurprijs of hypotheeklast. Je betaald 2 keer zoveel aan huur dan aan hypotheek en je kan niet kopen? Dat kan anders als je maar wil. Sinds 2021 hebben wij al tientallen hypotheken gedaan en huurders zijn tevreden. Betaal minder dan de helft door samen met 4 personen een huis te kopen via Lexwonen. De teller staat in de eerste week van 2022 al op 7 hypotheken.

Huurprijs of hypotheeklast is makkelijk kiezen

Natuurlijk koop je liever dan stijgende huurprijzen. Hoeveel is er dit jaar opgekomen? Wat betaalde jij 2 jaar geleden aan huur? Wat denk jij volgend jaar aan huur te betalen. Niemand is het met ons oneens. Kopen blijft de beste investering al is het lastig. Toch heeft lexwonen.nl specifieke hypotheken waar een duurhuurder dankbaar gebruik van maakt.

Wat betaal je aan huur gedurende 30 jaar?

Gaan we uit van een gemiddelde huurprijs van € 1400,- in 30  jaar? Nu bijvoorbeeld € 1000,- huur en over 15 jaar € 1800,- huur. Je betaald € 504.000,- aan huur. Alles in de prullenbak in 30 jaar tijd. Ik heb het er dan ook nog over dat je een huis KAN huren, is er een huurhuis beschikbaar? Kijk nu naar het verschil tussen huurprijs en hypotheeklast.

Koop je met 4 personen voor € 650.000,- dan betaal je ongeveer € 550,- per maand bruto per persoon als je met 4 personen koopt. Na 10 jaar is de maximale hypotheekbedrag nog € 446.000,-. Laten we nu eens zeggen dat over 10 jaar de woning € 150.000,- meer waard is?  Je hebt dan een overwaarde van € 350.000,- te verdelen.

Dit zal met huren een beetje lastig worden. Het verschil tussen huurprijs en hypotheeklast heb ik nu wel duidelijk uitgelegd. Uiteraard kan er ook een restschuld ontstaan. Ik zie de woningprijzen echter niet snel dalen. Er is weinig te koop.

Duurhuurders hypotheek

Er bestaat sinds kort een duurhuurders hypotheek voor huurders die al jaren een hoge huur betalen. Het nadeel is echter dat je wel € 50.000 tot € 100.000,-  eigen geld nodig hebt om hoger te bieden dan de vraagprijs.

Koop je samen met 4 familieleden of bekenden een huis dan deel jij mee in de waardeontwikkeling van de woning. Samen meer inkomen en eigen geld voor het bod.

Met 3 of 4 mensen 1 huis kopen

Koop jij met 4 personen een huis en verlaat je de huurwoning let dan goed op. Het is verplicht om je ook daadwerkelijk te laten inschrijven op het adres van de koopwoning en daar ook daadwerkelijk te gaan wonen. Verhuren mag niet en je kan de woning niet zomaar verlaten. De hypotheek moet passen op de overige eigenaren. Lukt dat niet dan moet het huis verkocht worden. Maak goede afspraken. Een notaris is onmisbaar als je met meerdere personen 1 huis koopt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button