Menu

Hypotheek aflossen in 60 jaar

Hypotheek aflossen in 60 jaar

Hypotheek aflossen in 60 jaar

De zin en onzin om een hypotheek af te lossen in 30 jaar.  Hypotheek aflossen in 60 jaar kan ook en het bespaard je veel op de maandlasten.

Ga jij nu naar de bank dan berekend men jouw hypotheek op basis van 30 jaar annuïtaire aflossing in 30 jaar. Verschrikkelijke hoge maandlasten, al helemaal nu de woningen zo duur zijn. Kijk eens naar andere mogelijkheden waardoor je tussen de € 500,- en de € 900,- per maand bespaart aan maandlasten. Gewoon door hypotheektermijn te gaan verlengen na 30 jaar.

Hypotheek € 600.000,- aflossen in 60 jaar

Hoe gaat dat dan een hypotheek aflossen in 60 jaar? Hier een voorbeeld. Je bent 37 jaar en koopt een woning van € 600.000,- en de taxatiewaarde is tevens € 600.000,-.  Dit is niet logisch, vaak is de woningwaarde lager dan je bod maar dit terzijde.

Maandlasten van hypotheek bedragen ongeveer € 2058,- bruto per maand. Na 30 jaar huis afgelost. Komende 30 jaar hoge maandlasten terwijl je nu in deze levensfase veel geld nodig hebt. Voorbeelden hoef ik zelf niet te geven.

Mijn voorbeeld gaat om een hypotheek van € 600.000,- welke voor 50% wordt afgelost in 30 jaar. Maandlasten € 1428,- per maand. Besparing maandelijks € 600,- bruto. Om een hypotheek te kunnen krijgen van € 600.000,-  heb je ongeveer € 115.000,- inkomen nodig.

Inkomen pensioendatum 50% huidige inkomen

Als we er nu vanuit gaan dat je inkomen op pensioendatum de helft is van je huidige inkomen, € 57.000,-. Op pensioendatum is je pensioeninkomen meer waard voor een hypotheek. Je kan met een pensioeninkomen van € 57.000,- veel meer lenen dan met een inkomen van € 57.000,- van werkgever.

Heb je een pensioeninkomen van € 57.000,-  (incl. AOW) `dan mag er nog een hypotheek lopen van € 354.000,-. Heb je dus een hypotheek van € 600.000,- op dit moment dan is er nog een hypotheek van € 300.000,- over op pensioendatum.  Op dat moment sluit je de hypotheek opnieuw met een contract van 30 jaar.

Je hypotheeklasten waren € 1428,-. De nieuw hypotheeklasten op pensioendatum worden € 374,- per maand. We zijn uitgegaan van hypotheekrente van 1,45%. Dit stukje hypotheek mag volledig aflossingsvrij omdat de hypotheek op dat moment minder is dan de helft van de waarde van de woning. Wat kost huren over 30 jaar? Zet dat af tegen de hypotheeklast op pensioendatum.

Betaalbaar hypotheek en naar draagkracht aflossen

Deze slimme constructie is een geoptimaliseerde hypotheekconstructie. De klemtoon ligt op pensioendatum. Lexwonen moet weten hoe jouw of jullie pensioen er uit ziet. Op pensioendatum moet de hypotheek passen zodat betaalbaarheid niet in gevaar komt.

Op deze wijze bespaar je veel op je maandlasten en wordt de hypotheek na 30 jaar ook lager. Wat wij dus doen is gewoon de hypotheek over een ruimere termijn uitsmeren. Belangrijk in deze is dat een hypotheekadviseur kennis heeft van woningwaarde en hypotheekadvies. Lexwonen.nl is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur.

Wij rekenen out of the box maar wel verantwoord zodat zowel in de toekomst als met eerder overlijden niemand in de problemen komt. Slim en logisch rekenen voor elke klant. Voor iedereen is het anders.

Wanneer geen hypotheek aflossen in 30 jaar?

Ben jij zelfstandig en heb je geen pensioenopbouw? Ga jij uit van de zaak te verkopen en daarvan te leven? Helaas geen zekerheid en wordt door ons niet geaccepteerd. Ga naar https://www.mijnpensioenoverzicht.nl/.

Mijn pensioen

Mijn pensioen

Ik wil lagere hypotheeklasten op mijn bestaande woning of nieuwe aan te kopen woning.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button