Menu

Hypotheek afsluiten met familie

Een hypotheek afsluiten met familie, dus een huis kopen met maximaal 4 personen is geen probleem via Lex Wonen. Eindelijk groter wonen en een eigen huis op een mooie plek. Bereken een snel wat u kan lenen met familie of kennissen.

Bereken eerst hoeveel hypotheek u ongeveer kan krijgen met maximaal 4 personen. Huis gezien vul adresgegevens in. U hoort direct de marktwaarde van de woning.


  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hypotheek afsluiten met familie

Hypotheek afsluiten met familie

Een Hypotheek regelen met maximaal 4 familieleden

Afsluiten van een lening van 2, 3 of 4 personen gaat een bank niet voor u regelen. Het hypotheekadvies en de notaris zijn het belangrijkste in deze situatie. Lex Wonen helpt u met aankoop, hypotheek, koopakte met ontbindende voorwaarden.

Langdurige hypotheekverplichting

Een hypotheek afsluiten met familie betekend wel dat u langdurige verbintenis aan gaat. U kan niet zo maar de woning verlaten na 2 jaar.

Samen een familieafspraak afsluiten

Een hypotheek regelen en afsluiten met familie kan u pas regelen als u goede afspraken maakt. Bijvoorbeeld dat u de intentie heeft om minimaal 10 of 15 jaar onder 1 dak te wonen behoudens overlijden.

Valt er iemand weg dan kunnen we alles financieel wel oplossen door het afsluiten van een verzekering (premiesplitsing) maar alles wordt dan anders.

Op dit moment is een hypotheek samen met broer of zus.

Verlaten eigen woning fataal voor belastingteruggave

Heeft u een hypotheek afgesloten met familie dan mag u dus nooit de woning zo maar verlaten. Op dat moment moet de bank dat weten en de belasting ook. E.e.a. heeft te maken met belastingteruggave en eigendomsverhouding.

Welke hypotheken regelt LexWonen

Lex Wonen regelt hypotheken die passend zijn voor alle klanten. U zal denken dat gebeurd toch altijd? Wij laten klanten nadenken over rentevast periodes. Desnoods een deel 5 jaar vast, een deel 15 jaar vast en een deel 30 jaar vast.

Eigen geld in hypotheek

Als u en hypotheek afsluit dan weet u dat u eigen geld nodig heeft. Lex Wonen kan vaak hypotheken afsluiten met minder eigen geld.