Menu

Hypotheek en arbeidsongeschikt

Hypotheek ⭐terwijl u arbeidsongeschikt bent kunnen wij regelen⭐. Heeft u een IVA uitkering of WAJONG uitkering✅? Huis kopen kan✅ vul eerst hieronder in⭐

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hypotheek en arbeidsongeschikt

Hypotheek en arbeidsongeschikt

Arbeidsongeschiktheid hypotheek regelen wij

Arbeidsongeschikt en toch een hypotheek met een IVA uitkering kan indien:

  • 80% – 100% arbeidsongeschikt, dus IVA ✅ 
  • Wajong uitkering (onder voorwaarden) ✅ 

Hypotheek ondanks uitkering kan

Bent u minimaal 80% arbeidsongeschikt dan kunnen wij 100% van uw IVA uitkering meenemen voor de hypotheek berekening. U dient ons wel uw toekenningsbesluit in pdf te mailen. Heeft u deze niet neem dan contact op met het UWV. U ontvangt spoedig een mail van hun i.v.m. uw arbeidsongeschiktheid. Huis kopen met een uitkering kan.

Aankoopbemiddeling belangrijk indien arbeidsongeschikt

Onderhandelingen en aankoop van een woning is helemaal belangrijk als één van u twee arbeidsongeschikt is. Betaalbaar wonen en risico’s beperken om daar te kunnen blijven wonen is prioriteit 1.

Huis kopen en arbeidsongeschikt
Huis kopen en arbeidsongeschikt

Tijdens de onderhandelingen is het voor een verkoper snel duidelijk dat een grens bereikt is. Uw arbeidsongeschiktheid situatie begrensd namelijk wel uw hypotheek. Dit kan ook uw voordeel zijn tijdens het biedproces.

Omdat wij tevens erkend aankoopbemiddelaar zijn kunnen wij u geweldig helpen met alle benodigde documenten van UWV, de koopakte met ontbindende voorwaarden. Het scheelt u meestal ook aan eigen geld omdat wij regelmatig een huis aankopen onder de marktwaarde.

Arbeidsongeschiktheidsuitkering begrensd hypotheek

Als alleenstaande is het natuurlijk erg lastig om een huis te kopen met een hypotheek. Het is nu wel mogelijk om meer hypotheek te krijgen met een partner. Uw arbeidsongeschiktheidsuitkering kunnen wij wel meenemen in uw hypotheek.

Arbeidsongeschikt en een WAJONG uitkering

Geniet u een WAJONG uitkering dan is het even bekijken hoeveel procent van uw uitkering we kunnen gebruiken voor uw hypotheek. Het jaartal is van belang en we zullen u daar eventueel later meer over vertellen.

Arbeidsongeschikt en toch een hypotheek

Praten over hypotheek en arbeidsongeschikt? Bel ons gerust. Lex Wonen is gespecialiseerd in speciale hypotheken die net even anders lopen dan standaard. Een adviseur of bank is daardoor lastig te vinden. Ga naar de homepage van Lex Wonen en zie onze specialiteiten.

Update 5 oktober 2019

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button