Menu

Hypotheek fouten vermijden

Wat kan er allemaal fout gaan bij het kopen van een huis? Vermijd fouten zodat een hypotheek afwijzing van de bank u geen parten speelt. Juiste inventarisatie belangrijk. De meest gemaakte hypotheekfouten lees je hier.

Wat kan er fout gaan tijdens koopproces?

Hypotheek fouten vermijden

Hypotheek fouten vermijden

Ik trek het liever wat breder want fouten beginnen al vaak bij het aankoopproces. Als u op onderstaande vragen het antwoord niet weet dan is de kans groot dat een hypotheek niet goed uit pakt.

 1. Wat is de waarde van aan te kopen huis? (niet de vraagprijs)
 2. Hoe veel kan u lenen( na aftrek BKR etc.)
 3. Wat staat er in de BKR bij alle aanvragers?
 4. Hoe is de staat van de woning(bouwkundig)?
 5. Hoeveel eigen geld heeft u i.v.m. hypotheekkosten?
 6. Krijgt uw partner nabestaande pensioen bij uw overlijden?
 7. Wat hebben de buren/regio betaald in het verleden?

Wij denken dat u op 2 vragen een antwoord heeft. Wij leggen u nu uit wat er fout kan gaan en hoe u dit moet vermijden i.v.m. hypotheek.

Hypotheek fouten vermijden

 • Als u de waarde van uw huis niet weet en u doet zo maar een bod dan kan het zijn dat u veel eigen geld nodig heeft. Uw maximale hypotheek wordt begrenst door de marktwaarde. Mocht u bijvoorbeeld een huis kopen voor € 300.000,- echter de taxatie bedraagt € 287.000,- dan heeft u al € 13.000,- nodig omdat u te duur gekocht heeft. De kosten koper bedragen ongeveer € 14.000,- in dit geval dus u zal minimaal € 27.000,- aan eigen geld nodig hebben.
 • Vraag altijd eerst de BKR op, laat dan berekenen hoeveel u maximaal kan lenen. Veel hypotheken gaan fout omdat u vaak meer heeft staan in de BKR dan u denkt.
 • Om dure leningen te vermijden is het handig om vooraf te weten hoe de staat is van het huis. Voorkom kosten te maken die u niet kan betalen.
 • Als u komt te overlijden dan is het mogelijk dat uw partner nabestaandenpensioen ontvangt. Het is belangrijk dat u op mijn pensioenoverzicht inlogt met uw DigiD. Hier staan alle cijfers die u moet weten.
 • U moet vooraf weten wat er zoal is betaald voor soortgelijke woningen in de regio. Lex Wonen doet kadastraal onderzoek . Weet dat u niet helemaal zonder eigen geld een huis kan kopen.

Bereken standaard hypotheek

 • Hidden
 • Bereken eerst hoeveel hypotheek u kan krijgen, lees dan verder.


  Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hypotheek & kadastraal onderzoek Lex Wonen

Alles onder 1 dak Lex Wonen

Alles onder 1 dak Lex Wonen

Het is belangrijk dat u dus mensen an het werk zet. Bouwkundige kleuring, aankoopmakelaar en juiste inventarisatie i.v.m.hypotheek. Gaat u alles elf regelen lees dit bericht goed door. Komt u er niet uit dan mag u ons ook bellen, wij vinden dat geen probleem.

Ga niet eerder een handtekening zetten op het koopcontract dan als u alles berijpt. Staar niet blind op mensen die zeggen: “Komt goed”. Als u het niet snapt is het niet goed. Kijk op de homepage van Lex Wonen wat wij doen, voorkom fouten in de hypotheek. Wil je wat weten bel lexwonen. Wij helpen jou op basis van no cure no pay.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button