Menu

Hypotheek gerelateerde verzekeringen

Welke verzekeringen zijn belangrijk als u een huis koopt✅? Hoe kan u vanaf  € 8,-  per maand bij overlijden van uw partner, uw hypotheek aflossen, maandelijks aanvullende nabestaande uitkering ontvangen en geld voor de studie van de kinderen geregeld hebben.

Overlijdensrisicoverzekering slim regelen

Hypotheek gerelateerde verzekeringen

Hypotheek gerelateerde verzekeringen

Als wij de klanten volledig begeleiden van aankoop naar hypotheek tot aan de notaris dan wordt de overlijdensrisicoverzekering voor meerdere onderdelen gebruikt. Je hebt dan 1 verzekering die wij slim gebruiken voor:

  • Aflossing (gedeeltelijk) van de hypotheek (hypotheek passend maken)
  • Extra geld als tijdelijke aanvulling(eventueel tot pensioen)
  • Nabestaande uitkering maandelijks(eventueel tot pensioen)
  • Erven uitbetalen indien u met familie een huis koopt(tijdelijke dekking)

Als je 1 verzekering hebt dan betaal je ook maar 1 keer kosten van de verzekering en dat scheelt veel geld. Het totaal af te dekken bedrag wordt dan in het advies gesplitst in diverse delen. In het voorbeeld hierboven heb je dus 1 verzekering die 4 onderdelen afdekt.

Voorbeeld overlijdensrisicoverzekering in delen

U heeft een hypotheek van € 300.000,- . Bij overlijden van uw partner past nog maar de helft van de hypotheek bij uw inkomen. Dat betekend een aflossing van € 150.000,- voor de hypotheek. U wil ook graag € 500,- per maand gedurende de looptijd van de hypotheek als extra aanvulling voor kosten gezin. Ook wilt u graag voor de 2 kinderen een bedrag van € 40.000,- ( € 20.000 per persoon) voor de studie geregeld hebben.

U betaald een kleine € 8,- per maand. Slim gebruik maken van de flexibiliteit van verzekeringen, 1 keer premie en alles gedekt.

Uiteraard houden wij rekening met nabestaandenpensioen  van de werkgever en bestaande regelingen, alle verzekeringen die u heeft houden wij rekening mee.

Voorbeeld als u met ouders-familie een huis koopt i.v.m. erfrecht

Betaalbaar verzekeren

Betaalbaar verzekeren

Heeft u een huis samen met ouders gekocht . Hieronder de situatie en de oplossing.

U koopt met uw vader en moeder een huis van € 400.000 k.k.  Ik ga er even vanuit dat het voor iedereen de eerste eigen woning is en dat u nog een broer heeft (toekomstig erfgenaam).  Op dit moment past bij u een hypotheek van € 200.000,-. (deel 1) en op uw ouders € 200.000,- (deel 2).

Oplossing

Omdat we niet weten wanneer iemand komt te overlijden en dus ook niet vooraf de overwaarde kunnen vaststellen ga ik uit van een redelijke aanname.

De overwaarde bedraagt over  20 jaar € 300.000,-, de helft is voor u zelf en de andere € 150.000,- komt in de nalatenschap en moet u verdelen samen met uw broer. Uw broer erft dus € 75.000,- en u ook weer € 75.000,-. Alleen zit deze erfenis in de stenen.  Dat geld moet er wel zijn. Ook moet er een verzekeringsbedrag zijn van € 200.000,- zodat de hypotheek past bij uw inkomen.

Totaal af te dekken door 1 verzekering € 275.000,-. Omdat uw ouders ouder zijn zal de premie hiervan iets duurder zijn en de looptijd korter.

Datum overlijden en overwaarde vooraf niet vast te stellen

Uiteraard kunnen we niet weten wanneer iemand overlijd en hoeveel de overwaarde wordt. In deze situatie doen wij altijd een aanname, het kan niet anders. Wij zeggen ook altijd dat er een kans bestaat dat u het huis verkopen moet als de laatste ouder overlijd. Ouders kunnen niet zomaar iemand onterven.

Onterven kan wel maar kinderen houden altijd hun legitieme portie. U ziet dat wij hier met slechts 1 hypotheek gerelateerde verzekering de boel proberen te regelen. Het opknippen van de polis in diverse delen zorgt er voor dat u op veel extra kosten bespaard. Kijkt u ook even naar onze reviews hoe klanten ons beoordelen.

Gezondheid en inkomen kunnen fataal zijn voor hypotheek

Het gebeurd toch met enige regelmaat dat wij klanten niet kunnen helpen met een hypotheek met ouders. Spelen gezondheid en weinig inkomen een rol voor de nabestaande? Is de kans groot dat er geen dekking kan komen van de verzekeraar door slechte gezondheid. Wij vermijden zulke risico’s. Wij zijn geen doctoren maar de situatie van een hypotheek met 3 of 4 personen met verschillende gezondheidstoestanden en onacceptabel individueel inkomen kunnen wij helaas niet accepteren.

Als hypotheekgerelateerde verzekering niet haalbaar is gaan wij niet over tot het regelen van aankoop en hypotheek.

Maandlastenverzekering arbeidsongeschikt en WW

Heeft u een hypotheek dan mogen de betalingen niet in gevaar komen door ziekte of WW. Kopers zoeken vaak de goedkoopste bank maar verzuimen om dit soort zaken te regelen. Ja dergelijke verzekeringen kosten al snel € 25,- per persoon. Lex Wonen ontlast u door correcte inventarisatie. Koopt u met ouders die al AOW ontvangen dan heeft u dit probleem niet voor u ouders alleen voor u zelf.

 

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button