Menu

Hypotheek hoogte

Hoogte hypotheek

Hoogte hypotheek

Wat veel mensen niet weten is dat jouw hypotheek hoogte niet alleen afhangt van je inkomen maar ook van de taxatiewaarde van je aan te kopen huis.

Hogere taxatie betekend hogere hypotheek

Hoe hoger de taxatie is des te meer hypotheek kan je krijgen als ook het inkomen het toe staat. Lexwonen probeert altijd de hypotheek naar grote hoogte te stuwen door:

  • Optimaliseren hypotheekrente
  • Hoogste taxatierapport te kiezen
  • Correct bod te doen die past bij de woning
  • Zo’n hoog mogelijke overwaarde op de oude woning zien te krijgen

Hoogste hypotheek maximaal berekenen

Significant is dat je maximale hypotheek nooit méér mag zijn dan 100% van de marktwaarde, ook wel taxatiewaarde genoemd. Hoger bieden dan de marktwaarde betekend dat je dit met spaargeld of overwaarde moet betalen.

Belangrijk is dus dat je zo’n hoog mogelijk taxatierapport moet hebben en daar ga jij gedeeltelijk zelf over. Elke taxateur taxeert anders. De ene taxateur taxeert hoger en de andere 15% lager. Lexwonen kan je zo de hoogte van de taxatie onder voorbehoud mededelen zodat de hypotheek hoogte bekend is.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoger inkomen binnen 6 maanden nu al hogere hypotheek

Heb jij een vast contract en krijg jij bijvoorbeeld € 250,- salarisverhoging binnen 6 maanden? Jouw maximale hypotheek zal ongeveer € 16.000,- hoger worden.

Voorbeeld tegenvallende hypotheek hoogte

Binnen de portefeuille van Lexwonen heeft Luuk uit Veenendaal een huis gekocht in Ede voor € 650.000,-. De vraagprijs bedroeg € 575.000,-. Op inkomen kon Luuk € 850.000,- lenen. Luuk kreeg een taxatierapport van € 600.000,-.

Hoogste hypotheek voor Luuk bedroeg dus € 600.000,- omdat meer lenen dan marktwaarde niet kan. Luuk dacht dat hij echt tot € 850.000,- kon bieden.  Let op huizenkopers, de hoogte van het inkomen is wel belangrijk voor de hoogte van de hypotheek maar meer lenen dan taxatie kan niet. Door schenking van vader kon Luuk het huis kopen.

Hoogte taxatie vooraf weten

Je moet de taxatie vooraf weten anders kan je niet overbieden. Wil je meer weten over een hoger bod doen kijk dan op overbieden huis van Lexwonen.nl. Je vind daar alles over hoger bieden.

Te lage hypotheek koop met 4 personen

Let op , kan je geen hogere hypotheek krijgen? Kijk eens op de homepagina lexwonen.nl, daar staan hypotheken met ouders, vrienden of andere familieleden tot aan 4 personen. Je haalt dan het maximale uit je lening en jullie kunnen dan al snel tot 1 miljoen euro lenen.

Hypotheek hoogte boven de miljoen lastiger

Ik zeg niet dat het onmogelijk is maar een hogere hypotheek dan 1 miljoen euro is lastig. Je komt dan voor een speciale acceptatie commissie. Deze commissie kijkt hoofdzakelijk naar het verleden. Het gebeurd niet vaak dat een hypotheek boven de miljoen geaccepteerd wordt.

Hoe kan ik zelf de hoogte van mijn hypotheek berekenen zodat ik weet of een huis kopen lukt?

Maximale hypotheek kan jij alleen berekenen als je weet wat je op inkomen kan lenen en als je weet wat de waarde van het huis is. Kan jij op inkomen € 500.000 lenen en is de taxatie van het aan te kopen huis € 400.000,-? De hypotheek hoogte bedraagt € 400.000,-, maximale hypotheek bedraagt 100% taxatiewaarde. Lees meer in deze blog en bereken zelf.

Ik heb een huis gezien en ik wil weten hoe hoog mijn hypotheek is en wat ik moet bieden op mijn droomhuis?

Lees deze blog en vul de gegevens in je krijgt direct antwoord op de maximale hypotheek hoogte gezien het inkomen en de woningwaarde.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button