Menu

Hypotheek Horror

Daar sta je dan mooi te kijken. Het leek wel een Thriller. Zoiets had ik nooit verwacht, ik verdien € 92.016,- per jaar, vast dienstverband en een huis kopen ho maar. Complete horror film speelde zich af. Hoe kan dit?

Hier mijn hypotheek thriller

Ik betaal € 1450,- kale huur per maand voor een huis in Zutphen. Het stuit al jaren tegen mijn borst dat ik zoveel geld in de prullenbak gooi voor een slecht onderhouden woning. Ik kon niet anders omdat ik nog niet voldoende verdiende voor een hypotheek. Sinds 5 januari 2021 heb ik een vast contract gekregen met een bruto salaris van €7100,- per maand. Ik heb een spaarrekening van € 32.000,- voor onvoorzien omstandigheden.

Hypotheek horror

Hypotheek horror

Eerst naar de bank voor maximale hypotheek

Ik heb mijn werkgeversverklaring en salarisstrook gemaild naar mijn bank. Mijn maximale hypotheek bedroeg onder voorwaarden € 501.000,-. Ook de berekeningen op internet kwamen aardig in de buurt van de hypotheekberekening van de bank.

Bod € 400.000,- op een huis

Het is toch logisch dat ik niet verwacht in de problemen te komen als ik € 500.000,- kan krijgen aan hypotheek en ik bied € 400.000,- op een huis . De vraagprijs van de woning was € 350.000,-. Mijn gedachte was om dat stukje van € 50.000,- wat ik hoger bied om mee te financieren. Mijn maximale hypotheek bedroeg immers € 501.000,-.  Notabene wordt mijn netto maandlasten € 250,- per maand minder. Wie kan mij vertellen waar ik tegenaanloop, het is om gek van te worden. Het was een hypotheek horror

Taxatie woning € 350.000,-

Ik begrijp dat ik een taxatierapport moet laten maken, de banken lenen je veel geld maar ze moeten natuurlijk wel weten of de woning voldoende waard is. En daar ging het fout. Taxatierapport bedroeg € 350.000,-. Als je een huis koopt en je kan op je inkomen € 500.000,- lenen dan weet je nu dat dat niet waar is. Als de taxatie € 350.000,- bedraagt en je kan op inkomen € 500.000,- aan hypotheek krijgen dan is het heel bizar dat je maximale hypotheek de waarde van het taxatierapport is.

taxatie lager dan mijn koopsom

taxatie lager dan mijn koopsom

Ondanks dat ik € 250,- meer overhoud per maand en ondanks dat ik wel € 100.000,- meer aan hypotheek kon krijgen ging het feest niet door. Of ik even € 64.300.- aan eigen geld wilde neertellen. Ondanks dat ik veel meer kon lenen. Iedereen begrijpt dat ik dat geld niet had, het is een thriller. Nu heb ik € 2.700,- aan kosten gemaakt en wel 5 dagen aan vrijetijd kwijt om huizen te bezichtigen en geen huis. Afwijzing ontvangen en makelaar ook niet blij.

Lex van de Straat van Lex wonen heeft mij gevraagd of ik mijn horror verhaal wilde opschrijven. Ik ben Lex tegengekomen op internet en die gaat mij nu eind van 2021 begeleiden met een nieuwe woning. Lex is hypotheekadviseur en aankoopmakelaar.

Vriendelijke groet, boze Marvin van Z. uit Zutphen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Laagste hypotheeklasten

Lees meer
Call Now Button