Menu

Hypotheek maximaal 100% marktwaarde

U kan nog steeds een hypotheek krijgen zonder eigen geld als u maar onder de marktwaarde aankoopt. Bereken eerst snel hoeveel dat dan is.

  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hypotheek maximaal 100% marktwaarde
Hypotheek maximaal 100% marktwaarde

Kopen onder marktwaarde bespaart eigen geld

Via de meeste banken en maatschappijen krijg je gewoon de koopsom als hypotheek. Koop je voor € 250.000 een woning dan is dat ook de hypotheek. Hoewel de wetgever anders oordeelt zijn banken zelf de baas hoeveel geld ze uitlenen.

Wetgever zegt 100% marktwaarde max hypotheek

De wetgever zegt dat uw hypotheek echter nooit meer mag zijn dan 100% van de marktwaarde. Dat is wel even wat anders.

Voorbeeld van kopen onder marktwaarde

U ziet een huis te koop staan voor € 250.000,-. in Heerlen. Wij schatten de marktwaarde van de woning in op € 255.000,-. Na kadastraal onderzoek van ons is dat gebleken.

Stel nu dat wij u helpen met de aankoop van de woning. U koopt het huis voor € 245.000,-. Het verschil tussen de marktwaarde en het bedrag waar u het huis voor heeft gekocht heeft u minder nodig aan eigen geld.

Dus: € 255.000(is 100% marktwaarde) minus de aankoopbedrag van € 245.000 bedraagt € 10.000,-. U heeft dus € 10.000,- over om alle kosten mee te financieren.

Hypotheekadviseur-Aankoopmakelaar

Als hypotheekadviseur en aankoopbemiddelaar kunnen wij u goed helpen waar banken, adviseurs en hypotheekketens u niet kunnen helpen. Wij hebben de opleiding erkend aankoopmakelaar gevolgd waardoor er voor klanten veel bespaard kan worden op eigen geld.

Maximale hypotheek 100% marktwaarde

Omdat wij u kunnen helpen met kadastraal onderzoek van uw droomwoning weet u vaak vooraf al hoeveel eigen geld u nodig heeft. Wij weten de marktwaarde al voordat u zelf het huis heeft gezien. Kijk ook even op de website van de overheid over de marktwaarde.