Menu

Hypotheek met 2 stellen

Hypotheek met 2 stellen

Hypotheek met 2 stellen

Een hypotheek met 2 stellen betekent dat u een riant huis kan kopen en minder last heeft van overbieden. Twee stelletjes in 1 hypotheek kan tot 4 personen. Voordeel om met 2 stellen te kopen is:

 • Voldoende inkomen waardoor rianter wonen
 • Eindelijk mogelijk om te kopen, minder concurrentie in hogere prijsklasse
 • Hypotheek met 2 stellen betekent samen de kosten delen
 • Hypotheek tot maximaal 1.000.000,- mogelijk met 2 stelletjes
 • Huis kopen van meer dan 1 miljoen euro mag maar de hypotheek is gemaximaliseerd, dus dan kopen met overwaarde of spaargeld
Hypotheek met ander stel

Hypotheek met ander stel

 

Bereken eens wat u samen met ander stel kan kopen. Heeft u ook al een woning op het oog? Vraag ons om indicatie wat u moet bieden samen met een ander stel.

Bereken hoeveel hypotheek u kan krijgen met 2 stellen

 • Hidden
 • Vraag ook om een indicatie woningwaarde en wat u moet bieden op een huis


  Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Twee voorbeelden van hypotheek met 2 stellen

Voorbeelden van huis kopen met ander stel

Voorbeelden van huis kopen met ander stel

Voorbeeld 1 van huis kopen met 2 stelletjes

U koopt samen met uw partner en een ander stel een huis omdat u met 2 stellen veel groter kan kopen. Beiden stellen hebben op dit moment een huurhuis en niemand heeft ooit een hypotheek gehad of is mede eigenaar geweest van een andere woning.

U kan met 4 personen maximaal een huis kopen met een hypotheek. Hypotheekrente is aftrekbaar in box 1. Altijd vooraf naar notaris om zaken goed te regelen. LexWonen gaat u later meer uitleggen.

Voorbeeld 2 van huis kopen met 2 stellen

U wil samen met uw partner een huis kopen met een ander bevriend stel. Het andere stel heeft echter nog een eigen huis op dit moment. Huis kopen kan, u krijgt een overbruggingshypotheek op het huis maar de hypotheekrente is niet aftrekbaar en valt derhalve in box 3.

Voorbeeld 3 van huis kopen met 2 stellen

Twee stelletjes willen samen een huis kopen en dus samen verplicht in 1 hypotheek. Beide stelletjes hebben op dit moment een eigen woning met een hypotheek. U kan pas een huis kopen als er 1 verkocht is. Op slechts 1 huis kan u een overbrugginshypotheek krijgen.

Als u met 4 personen een huis koopt en deze personen hebben geen relatie en hebben alle 4 een eigen huis? Ook hier geld, u krijgt op slechts 1 woning een overbruggingshypotheek dus moeten er eerst 3 huizen verkocht worden. Pas dan kan hypotheek aanvragen. Regelmatig hebben wij 3 broers die een huis kopen.

Huis kopen met 2 stellen dagelijkse kost

Huis kopen met 2 stellen

Huis kopen met 2 stellen

Omdat het al met 2 personen lastig is om een hypotheek te krijgen gebeurd het steeds vaker dat 3 of 4 personen, wel of geen stelletjes, een huis kopen. Het is een geweldige oplossing om toch een huis te kunnen kopen met bevriende stel, familieleden of kennissen. Ga via LexWonen hypotheek berekenen.

Wat is verboden als u met ander stel huis koopt?

 1. Koopt u een huis met 2 stellen dan mag u niets verhuren aan wie dan ook. Daar is geen oplossing voor, dit geld trouwens altijd en heeft niets te maken met kopen met 2 stellen.
 2. Iedere aanvrager moet ook daadwerkelijk ingeschreven worden op dat adres en daar daadwerkelijk gaan wonen.
 3. Niemand mag 2 huizen hebben met een hypotheek, voor alle aanvragers geld maximaal 1 hypotheek. Controle doet de bank via kadaster.
 4. Bestemmingsplan moet WONEN zijn, geen enkel ander bestemmingsplan is mogelijk, ook niet als er wordt gedogen en ook niet door aankondiging van wijziging door gemeente.

Hypotheek met 2 stellen is ook letterlijk zoals je het schrijft. Door de grote huizenmarkt problematiek sinds 15 maart 2021 kan je niet fatsoenlijk meer kopen. Steeds vaker proberen familieleden kinderen te helpen. Helpen kan met een schenking maar niet met garant staan of zogenaamd samen kopen maar daar niet wonen. U krijgt dan problemen met de belastingdienst, de bank en de Gemeente. Vraag vooraf de Gemeente of u met 2 stellen daar mag wonen.

Let op! Gaan inwonen bij een ander stel met passende hypotheek kan niet. Met 2 stellen kan u alleen een ander huis kopen. Dus ook geld hier dat een huis kopen met ouders altijd om een andere huis moet gaan.

Wat gebeurt er als 1 stel uit de woning wil?

Uit elkaar, overwaarde verdelen

Uit elkaar, overwaarde verdelen

Gemiddeld blijven stelletjes 11 jaar samen in een woning. Als iemand het huis verlaat dan zijn er slechts 2 mogelijkheden.

 1. Huis verkopen en iedereen strijkt de overwaarde op en koopt ander huis.
 2. Achtergebleven kopers mogen proberen om huis zelf te financieren maar moeten ook deel overwaarde verdelen. In de praktijk onmogelijk.

Voorbeeldberekening van 2 stellen die uit elkaar gaan

U heeft met 2 stellen een huis gekocht voor € 500.000,- in 2021. In 2031 gaat 1 stel uit de woning om op zich zelf te gaan wonen.  Hypotheek op dat moment nog € 360.00,-. Waarde woning in 2031 bedraagt € 760.000,-. Overwaarde derhalve € 400.000,-. Het andere stel krijgt de helft van de overwaarde mee tenzij hun meer eigen geld in de woning hebben gestopt. De berekening wordt dan iets anders. Het feit blijft wel dat u beter kan verkopen en beiden dan ander huis kopen.

Twee stellen een hypotheek vanaf 57 jaar

10 jaar voor AOW datum pensioengegevens aanleveren

10 jaar voor AOW datum pensioengegevens aanleveren

Gaat iemand binnen 10 jaar de AOW ontvangen? Benodigd is dan aanvullend de pensioengegevens. Een hypotheek met 2 stellen is dagelijkse kost voor ons. Er is geen bank waar u zelf terecht kan, Hypotheek van LexWonen helpt stellen aan een riante eigen woning.

Zijn jullie beiden al met pensioen en willen jullie met ander gepensioneerd stel een huis kopen en de overwaarde opmaken? Kijk eens op de pagina seniorenhypotheek voor informatie over hypotheek met ouderen en de mogelijkheden.

Kunnen wij met twee stellen een huis kopen en in 1 hypotheek en is de hypotheekrente met meerdere stellen duurder?

Ja, u kan met een ander stel een huis kopen tot 4 eigenaars. Met maximaal 4 aanvragers dus kan u in 1 hypotheek. De hypotheek op een woning met 2 stellen is niet duurder dan een gewone hypotheek. Koop je met een ander stel samen een huis dan kan je veel groter kopen dan als je alleen of samen een woning koopt.

Wij hebben samen met een ander stel een huis gezien wat moeten we nu doen om zeker te zijn dat wij dit huis kunnen kopen?

Suggestie: Lees deze blog en vul de gegevens in, u krijgt snel antwoord op de maximale hypotheek onder voorwaarden. Of je met 2 stellen kan kopen hangt meestal af van de bkr. Lexwonen begeleid alle stellen met de aankoop, koopakte en de hypotheek.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button