Menu

Hypotheek weten

Maximale hypotheek weten en woningwaarde weten zodat u snel uw huis kan kopen.

Bereken online voor hoeveel geld je een huis kan kopen zonder eigen geld.

  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hypotheek weten

Hypotheek weten

Weet je maximale hypotheek en woningwaarde

Weten hoeveel je kan lenen ligt helaas  aan 4 zaken:

  1. Hypotheek op basis van inkomen

  2. Hypotheek op basis van marktwaarde woning

  3. Hoeveel eigen geld nodig voor de hypotheek

  4. Wat staat erin de BKR

Hypotheek weten op basis van inkomen

Weet u de inkomens dan kan u een simpele hypotheekberekening maken zodat u weet tot hoeveel u kan kopen. Was het maar zo’n feest. Elk jaar komen er weer nieuwe regeltjes.

Wat staat er in de BKR

Weet dat kredieten, mogelijkheid op rood staan op de bank, mobiele abonnementen, lease auto en studieleningen uw hypotheek drastisch verlagen. Vraag altijd gratis en snel uw BKR op. Zijn alle financiële verplichtingen bekend dan kan u pas weten tot hoeveel geld u een huis kan kopen.

Meeste mensen weten niet eens dat ze een BKR hebben, soms verlaagt dat uw hypotheek wel met € 25.000,- per persoon. U kan dat zelf slecht uitrekenen. Handigheidje hoe u zelf kan berekenen met hoeveel geld uw maximale hypotheek daalt door de BKR.

Tel alle bedragen op en vermenigvuldig dit met 5. De uitkomst daarvan trekt u van uw maximale hypotheek af. Let op, u moet weten dat het huidige saldo van een lening niet van belang is. Het betreft altijd de hoofdsom welke u met 5 moet vermenigvuldigen.

Marktwaarde weten i.v.m. eigen geld

Nu u uw maximale hypotheek weet kan u kijken naar een woning. Het is van belang dat u exact weet wat de waarde van de woning is.

Vraagprijs van een huis is niet de marktwaarde. Weet u de marktwaarde niet dan kan u in de problemen komen. Stel dat u een huis koopt voor € 275.000,-. De waarde van de woning blijkt achteraf slechts € 255.000,- te bedragen.

Ongeacht uw inkomen zal u een slordige € 40.000,- eigen geld moeten hebben. Een € 25.000,- omdat u het huis te duur heeft gekocht en ongeveer € 15.000,- kosten koper.

Kopen zonder eigen geld

Weet u dat u zonder eigen geld een huis kan kopen.

Koopt u een huis aan onder de marktwaarde dan heeft u veel minder og geen spaargeld nodig.

Lex Wonen regelt bijzondere hypotheken, zie onze homepage.