Menu

Hypotheekadviseur Groningen

Hypotheekadvies in Groningen zodat u geen eigen geld kwijt bent ✅.

Hypotheekadviseur Groningen helpt u met een hypotheek zonder

Hypotheekadviseur Groningen
Hypotheekadviseur Groningen

spaargeld en met maximaal 4 personen.

Bereken online voor hoeveel geld je een huis kan kopen zonder eigen geld.

  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kosten koper MEEFINANCIEREN in een hypotheek in Groningen. Hierdoor kan u toch een huis kopen als u niet voldoende spaargeld op de bank heeft staan.

Hypotheekadviseur Groningen en huis kopen zonder eigen inbreng

Leuk huis gezien, inkomen genoeg maar geen eigen geld genoeg voor de hypotheek? Wij kunnen u helpen aan een lening in Groningen zonder dat u al uw spaargeld in de hypotheek hoeft te stoppen. Door kadastraal onderzoek kunnen wij u altijd beter helpen dan een bank of tussenpersoon.

Hoe werkt een huis kopen in Groningen zonder eigen geld?

Via de bank krijgt u niet meer geld dan de koopsom van de woning. Dat betekend dat u een slordige € 10.000,- zelf in de hypotheek moet stoppen. U bent al bij divers tussenpersonen en banken geweest. In het Groningse is het mogelijk om een huis te kopen ONDER DE MARKTWAARDE.

Hieronder een financiële uitleg waarom Lex Wonen u wel kan helpen in de regio Groningen.

 

Bod onder marktwaarde is een huis kopen zonder eigen geld in Groningen

Stel u koopt een huis in Groningen voor € 200.000. De marktwaarde van de woning is € 212.000. U koopt de woning dan € 12.000 onder de marktwaarde aan in Groningen. Uw hypotheek kan u dan met  € 12.000 verhogen. Meefinancieren van de kosten in Groningen is geen probleem.

Geen eigen geld nodig voor een hypotheek in het Noorden van het land. U moet wel vooraf de marktwaarde weten.

 Kan ik een huis kopen zonder eigen geld in Groningen?

U ziet dat een woning kopen in Groningen zonder eigen geld geen probleem is. Doordat wij erkend aankoopbemiddelaar zijn en hypotheekadviseur heeft u nu iemand gevonden die alles regelt. Wij hebben kennis van marktwaardes van woningen en hypotheken in het Noorden. Wij doen dus ook het kadastrale werk.

Betaal geen cent te veel in de hypotheek. Waarom zou u ook. Over 30 jaar is de lening geheel afgelost.

Hypotheekrentedaling tijdens rentevast periode

Een hypotheekrente Groningen met periodieke rentedaling is wat wij als hypothecair adviseur regelmatig adviseren. Er is geen bank die u tijdens de rentevastperiode regelmatig een lagere hypotheekrente geeft. Als hypotheekadviseur Groningen vertellen wij u graag meer over deze mogelijkheid. Langdurig zekerheid van de maanlast met rentedaling!

Hypotheekaflosbescherming bij arbeidsongeschiktheid

In Groningen is het nog fijn zaken doen voor een hypotheek. Met twee minimale inkomens kan je daar al een woning kopen. Wel vinden wij het belangrijk dat bij arbeidsongeschiktheid uw hypotheek wordt afgelost tot 60% van de marktwaarde.

Voorbeeld van een hypotheek aflosverzekering in Groningen

U heeft een huis gekocht van € 175.000. Marktwaarde bedraagt ook € 175.000. Na drie jaar komt u in de WIA en u bent minimaal 35% afgekeurd. De verzekering keert direct een bedrag uit zodat uw hypotheek wordt verlaagd naar € 105.000,-. Betaalbaar blijven wonen met een zekerheid van lage lasten. Gedeelte van de hypotheek wordt dus onmiddellijk afgelost.

Hypotheekrenteaftrek

Hypothecair adviseur Groningen legt uit.

Gedurende 30 jaar gaat u ook hypotheekrente betalen en de hypotheek aflossen. Van de hypotheekrenteaftrek geniet bijna elke huizenkoper. Vraag ons om meer informatie  betreffende een huis kopen in Groningen en de fiscaliteit.

Geen vaste baan toch een huis kopen

Hypotheekadvies Groningen heeft meerwaarde voor starters

U heeft een leuk huis gezien in Groningen? U heeft geen vast contract en wil graag een woning kopen? Kan u van de drie voorgaande jaren middels jaaropgaven uw inkomen laten zien dan is een huis kopen via Lex Wonen dichtbij. Er zijn banken waar wij goed terecht kunnen. U moet zich zelf wel afvragen hoe uw financiële toekomst er uit komt te zien.

Hypothecair adviseur Groningen en de BKR

Hypotheek specialist Groningen  heeft een rechtstreekse aansluiting bij de BKR te Tiel.

Voordat wij alle hypotheekactiviteiten opstarten willen wij graag weten hoe u kredietwaardigheid is.

Wij hebben daar uw toestemming voor nodig. Mocht er een indicatie zijn dat er maatregelen moet worden getroffen dan hoort u dat van ons.

Stel dat wij geen BKR onderzoek doen en later blijkt dat de hypotheek niet past dan heeft u eigenlijk onnodig hoge kosten gemaakt.

Zonder werkgeversverklaring huis kopen in Groningen

Werkt u minimaal 2 jaar bij dezelfde werkgever dan loont het de moeite om eerst in te loggen bij het UWV met uw DigiD. Ga naar mijn persoonlijke gegevens en vervolgens naar uw arbeidsverleden.

Klik op download verzekeringsbericht. Als u dot pdf opent dan ziet u van wel 20 jaar uw werkgevers staan. Ook staan er uren en inkomensgegevens vermeld. Mail ons dit pdf zodat wij direct weten hoeveel u kan lenen. In sommige gevallen is een werkgeversverklaring beter.

Hypotheekproces en de te verwachten werkzaamheden

Hoe verloopt het gehele hypotheekproces in Groningen nadat wij de inventarisatie en het advies hebben gegeven?

Aanvraag hypotheek Groningen

Het is van belang dat u geen financiële verplichtingen aan gaat gedurende het hypotheekproces. Ook is het belangrijk dat u de drie maanden daarvoor geen verplichtingen bent aangegaan.

Ook valt hieronder mobiele abonnementen en roodstand mogelijkheden activeren. De hypotheekaanvraag wordt verstuurd en vervolgens binnen 48 uur kan u het volgende verwachten.

Akkoord hypotheek of aanvullende vragen

Of wij ontvangen een akkoord voor de hypotheek zonder eigen geld in Groningen of ontvangen vragen n.a.v. aangeleverde documenten. Ook kan het zijn dat er iets in de BKR staat wat wij net gemist hebben.

Indien aanvullende vragen

Indien er aanvullende vragen zijn dan dient dit dezelfde dag opgelost te zijn of uiterlijk de dag er na. Vervolgens kan het 48 uur duren tot dat er een finaal akkoord of een afwijzing komt.

Vervolg hypotheekproces na akkoord hypotheek in Groningen

Nadat het finaal akkoord binnen zijn de werkzaamheden nog niet voorbij.

Mail omtrent overlijdensrisicoverzekering

U ontvangt vrij snel na het finaal akkoord van de hypotheek een e-mail met een vragenlijst voor de overlijdensrisico verzekering. Deze verzekering wordt dusdanig passend gemaakt zodat de nabestaande de hypotheek kan betalen.

Vragenlijst dient dezelfde dag digitaal ingevuld te worden. Vanaf 2018 is een verzekering niet meer verplicht echter meestal wel van belang om betalingsproblemen eventueel te voorkomen.

Bankgarantie activeren per mail

De bankgarantie moet gesteld worden. U ontvangt wederom een mail waarin u gevraagd wordt om akkoord te gaan met de bankgarantie, ook wel waarborgsom genoemd. Koopt u samen dan ontvangt uw partner ook deze mail. Beiden moeten hun goedkeuring geven.

Vragen van notaris

Het laatste onderdeel wat u moet regelen is het invullen van de vragenlijst van de notaris. Meestal stuurt de notaris per mail een bericht.

Pas op met betalingsverplichtingen en uw kredietwaardigheid

Het gebeurd elk jaar weer dat klanten in de periode van de aanvraag tot aan de notaris bewust of onbewust verplichtingen aan gaan.

Stel dat u een akkoord van de bank heeft en de hypotheek past precies? Er is dus geen ruimte meer voor andere financiële verplichtingen.

Dat betekend dat als u uw telefoonabonnement verlengt dat uw kredietwaardigheid in gevaar komt.

De bank zal geen geld naar de notaris overmaken. Uw hypotheek loopt dan gevaar. Heeft u hier vragen over bel ons gerust.

Wij bieden u een perspectief met een huis kopen in Groningen

Zoals u heeft kunnen lezen bieden wij u perspectief en een alternatief om een huis te kunnen kopen zonder eigen geld in Groningen. In de gehele provincie zien wij nog steeds mogelijkheden. Mocht het inkomen te laag zijn dan kan u via Lex Wonen als starter terecht voor bijzondere gespecialiseerde hypotheken.

Garant staan van ouders

Garant staan van ouders kan onder voorwaarden. Ouders tekenen mee in de hypotheekakte. Kan je 70% van de woning zelf betalen dan mogen ouders voor 30% borg of garant staan.

Huis kopen samen met ouders

Als starter kan u ook samen met ouders een huis kopen. Met maximaal 4 familieleden een riant huis kopen behoort tot de mogelijkheden in Groningen.

Arbeidsongeschikt en toch een hypotheek

Heeft u een arbeidsongeschiktheidsuitkering uit hoofde van een IVA, WGA of Wajong? Hypotheek met een uitkering kan.

Hypotheek voor militairen

Bent u militair en heeft u een leuk huis gezien? Bent u nog maar kort werkzaam en geen vast contract? Heeft u de laatste 2 jaren wel ergens gewerkt, ongeacht waar? Bezoek onze blog over hypotheek voor militairen.

Samen wonen en samen kopen en de notaris

Gaat u samenwonen en een huis kopen met een hypotheek in Groningen dan adviseren wij u altijd om vooraf naar en notaris te gaan. Doet u dit niet dan kan u dat financieel opbreken bij overlijden of scheiden. Neem voor het samenlevingscontract en de overdracht altijd dezelfde notaris, dit scheelt u vaak veel eigen geld.

Hypotheek Groningen

Hypotheekaanvraag in Groningen? Hoe nu verder met de aankoop van uw huis. Geef ons de adresgegevens van uw droomwoning,

Geheel vrijblijvend zoeken wij in het kadaster naar de huidige eigenaar en wat hij betaald heeft destijds voor die woning. Ook kijken wij wat de rest van de regio betaald heeft voor een soortgelijke woning. Hebben wij de marktwaarde dan volgt de taxatie en het bod op de woning in Groningen.

Let op! Het verschil tussen de Marktwaarde van de woning minus de aankoopsom heeft u minder nodig aan eigen geldNeem contact op met uw hypotheekadviseur Groningen. Kijk ook even op onze homepage van Lex Wonen.