Menu

Hypotheekberekening

Een hypotheekberekening en een woningwaardeberekening ✅ heeft u minimaal nodig om een huis te kopen⭐.

Heeft u uitsluitend uw hypotheek berekend en geen woningwaarde gegevens dan kan uw hypotheek stuk lopen.

Graag meer informatie over een huis kopen, de maximale hypotheek en eventueel de waarde van de woning die wij op het oog hebben.


  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Hypotheekberekening

Hypotheekberekening

Uw maximale hypotheek is namelijk nooit hoger dan de marktwaarde van de woning, uw hypotheekberekening op inkomen wordt losgelaten als de marktwaarde lager is.

Hypotheekberekening maken

Berekening hypotheek maken doet u voordat u op zoek gaat naar een woning. Heeft u een huis op het oog mail Lex Wonen de adresgegevens van de koopwoning. U ontvangt een maximale hypotheekberekening i.v.m. hypotheek op basis van de marktwaarde van de woning.

Voorbeeld hypotheek afwijzing door lage marktwaarde

Hans uit Veenendaal heeft een hypotheekberekening laten maken voor een huis in Rhenen. Maximale hypotheek is berekend op € 300.000,-. Hij zag een huis te koop staan voor € 290.000,-. Volgens de hypotheekberekening van de bank geen enkel probleem. U heeft zelfs een slordige € 15.000,- spaargeld voor de kosten koper. U koopt het huis voor € 290.000,- aan. Toch gaat het huis niet door. Wat is hier mis gegaan?

Marktwaarde bepaald maximale hypotheek

Marktwaarde beïnvloed hypotheekberekening

Marktwaarde beïnvloed hypotheekberekening

Uit het taxatierapport kwam naar voren dat de marktwaarde € 275.000,- vertegenwoordigde. Al had u een maximale hypotheekberekening van € 800.000,-, omdat de waarde van de woning lager is dan de aankoopsom is de marktwaarde leidend voor de maximale hypotheek. Uw maximale hypotheekberekening van de bank kan de prullenbak in. U krijgt nooit méér hypotheek dan de marktwaarde.

U zal een extra bedrag van € 15.000 moeten afdragen aan de hypotheekverstrekker die uw hypotheekberekening heeft gemaakt.

Overbieden nadelig voor hypotheek berekenen

Overbieden gebeurd vanaf 2020 in geheel Nederland. Vraag Lex Wonen om een woningwaarde indicatie. Een woningwaarderapport is het uitgangspunt van de onderhandelingen. Is uw maximale hypotheek berekend op inkomen ( loan to income), Lex Wonen maakt ook geheel gratis een woningwaarderapport . Taxateur beslist uiteindelijk over de marktwaarde ( loan to value).

Een juiste beoordeling van zowel hypotheek berekening als woningwaarde beperkt eigen geld in de hypotheek.

Hypotheekberekening bestaat is combinatie LTI & LTV

Loan to income

Hoeveel hypotheek kan ik maximaal krijgen op basis van het inkomen? Dit in een loan to income hypotheekberekening.

Loan to Value

Hypotheekberekening op basis van de marktwaarde. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen op basis van de waarde van de woning. Dit noemt men loan to value hypotheekberekening.

Maximale hypotheek bereken op beide onderdelen, marktwaarde is leidend

U kan nooit een fatsoenlijke hypotheekberekening maken als u de waarde van de woning niet weet. Wilt u zelf uw maximale hypotheek berekenen vraag dan eerst via Lex Wonen uw maximale hypotheek op. Heeft u een huis gevonden vraag dan een woningwaarderapport op.

Kan u € 450.000,- lenen op inkomen (lti) en uw droomhuis heeft en marktwaarde van € 350.000,- dan wordt de maximale hypotheek € 350.000,-. De maximale hypotheek wordt dus begrenst tot aan de marktwaarde. Wilt u een bod uitbrengen? Maak eerst de hypotheekberekening en woningwaarde berekening via Lex Wonen.

 

Hypotheekberekening via Lex Wonen

Hypotheekberekening en begeleiding tot de notaris

Hypotheekberekening en begeleiding tot de notaris

Kijk ook eens op de homepage van Lex Wonen. Vraag gerust een woningwaarderapport en een hypotheekberekening van Lex Wonen.