Menu

Hypotheekvoorstel

Hypotheekvoorstel

Hypotheekvoorstel

Prettige hypotheeklasten door een hypotheekvoorstel welke is berekend op basis van je huidige inkomen en je toekomstige pensioengegevens. Goedkoopste maandlasten omdat je niet geheel de hypotheek aflost. Het gedeelte dat je laat staan past bij jullie persoonlijke situatie zodat hypotheeklasten per maand lager zijn. Het voorstel moet passen:

  1. op pensioendatum
  2. bij erfgenamen indien één van de aanvragers overlijd
  3. of beter passen bij WW of arbeidsongeschikt

Hypotheekvoorstel passend met de laagst mogelijke maandlasten

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Vul inkomen(s) in en verwachting pensioeninkomens in zodat je de goedkoopst mogelijke maandlast kan berekenen. Gratis hypotheekvoorstel met laagste lasten


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hypotheekplan

Hypotheekplan

Hypotheekvoorstel en voorbeeldberekening

Hypotheek berekenen doet iedereen n.a.v. het inkomen. Sta jij op het punt om een huis te kopen? Hypotheekplan van Lexwonen smeert jouw hypotheeklasten uit over een langere tijd zodat de maandlasten lager zijn.

Hypotheeksuggestie aan te kopen huis

Hypotheeksuggestie

Hypotheeksuggestie

Stel je kan op inkomen € 500.000,- lenen en je koopt een woning van € 400.000,-. Wij gaan in dit voorbeeld er vanuit dat de taxatiewaarde € 400.000,- bedraagt. Jullie pensioeninkomen hebben jullie geschat op € 34.000,-

Hypotheekvoorstel van Lexwonen is als volgt. Wij kijken eerst naar de maximale hypotheekmogelijkheid op pensioendatum. Wij lossen dus niet de gehele hypotheek af maar een klein beetje blijft aflossingsvrij staan. Dat stukje moet wel passen als jullie niet meer werken. Op basis van die € 34.000,- kunnen jullie op dit moment € 160.000,- lenen. Eigenlijk kunnen jullie met dat inkomen op pensioendatum veel meer lenen maar dat doen wij niet.

Hypotheeksuggestie van Lexwonen is om € 160.000,- aflossingsvrij te maken. Hierdoor bespaar jij veel op je maandlasten. De overige € 240.000,- doen wij annuïtair aflossen in 30 jaar.

Besparing hypotheekvoorstel lexwonen

Optie 1. Ga jij een hypotheek afsluiten op een nieuw huis van € 400.000,- dan zullen de maandlasten ongeveer € 1400,- bruto per maand bedragen.

Optie 2. Hypotheekvoorstel op basis van € 240.000,- annuïtair en € 160.000,- aflossingsvrij kost € 1095,- per maand.

Hierbij hebben we rekening gehouden met een hypotheekrente van 1,6% die doorloopt tot de pensioendatum zodat er minder maandlasten zijn.

Hypotheekplan op pensioendatum 

Op datum pensioen hou je een hypotheek over van € 160.000,-. Stel nu dat tegen die tijd de hypotheekrente  3% bedraagt? De hypotheeklast zal dan € 400,- bedragen. Zou je de gehele hypotheek annuïtair afgelost hebben in 30 jaar dan zou je geen hypotheek meer hebben. Wij smeren dus de hypotheek uit over langer termijn waardoor de maandlasten lager zijn. Meer weten over hypotheekvoorstel Lexwonen? Bel ons gerust 7 dagen per week.

Maximaal 50% taxatiewaarde mag aflossingsvrij

Dagelijks ontvangen wij vele mails of het aflossingsvrije gedeelte niet hoger mag. Let op! Maximaal 50% van de waarde van de woning mag aflossingsvrij. De marktwaarde ook wel taxatiewaarde genoemd heeft niets te maken met de koopsom van het huis. Overbieden is de norm 2022 maar dat betekend niet dat jij de helft van je bod aflossingsvrij kan maken. Voorbeeld zien? Je doet een bod van € 750.000,- op een woning. Taxatiewaarde bedraagt echter € 600.000,-. De helft van die € 600.000,- zou daarom aflossingsvrij mogen, dus € 300.000,-. Helaas is dit geen goed hypotheekadvies omdat het aflossingsvrije deel moet wel passen op pensioendatum.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis bouwen en aannemer niet betalen

Lees meer
Call Now Button