Menu

Je gauw thuis voelen in je nieuwe huis

Je gauw thuis voelen in je nieuwe huis

Het zoeken van een andere woning en verhuizen is niet niks. Voor veel mensen betekent het dat er enorm veel verandert in hun leven. Een verhuizing kan grote spanningen met zich mee brengen en vervolgens zul je moeten wennen aan je nieuwe woonsituatie. Je moet je draai weer vinden in de woning zelf en de omgeving. Met onze tips voel jij je straks snel weer helemaal thuis in je nieuwe huis.

Tip 1: woninginrichting met mix van oud en nieuw

Om te zorgen dat je nieuwe woonruimte gauw als jouw thuis aanvoelt, is het slim om vertrouwde elementen af te wisselen met nieuwe items. Het is nergens voor nodig om je complete woninginrichting te vernieuwen. Die zithoek en die kast die je al jaren hebt, zijn nog prima en bevorderlijk voor jouw thuisgevoel. Denk bijvoorbeeld ook aan accessoires die jou dierbaar zijn, zoals bepaalde souvenirs of ingelijste vakantiefoto’s. Uiteraard is het ook fijn en praktisch om nieuwe spullen aan te schaffen, want niet alle oude meubels zullen bij je nieuwe stek passen.

Tip 2: leer je nieuwe omgeving kennen

Wat ook zeker zal helpen om gauw te wennen, is het verkennen van je nieuwe buurt. Ga te voet of met de fiets op ontdekkingstocht door je directe omgeving en doe mee aan lokale activiteiten. Kijk welke winkels er in de buurt zijn en koop daar spullen. Leg contact met je buren en sluit je aan bij een plaatselijke vereniging. Verder is het handig om te weten waar de brievenbus is als je iets op de post wilt doen en waar je jouw gebruikte glas en oud papier kwijt kunt. Daarnaast zul je wellicht op zoek moeten naar een nieuwe huisarts, tandarts en kapper.

Tip 3: let op je gezondheid

Doordat er nog zoveel te doen is, loop je het risico dat je jezelf voorbij loopt en onvoldoende aandacht besteedt aan je gezondheid. Neem op tijd rust en eet gezond. Let er ook op wat en hoeveel je drinkt. Voldoende water drinken is heel goed, maar kies dan wel voor gefilterd water. Het beste waterfilter voor thuis haalt zelfs PFOS uit het water. Deze chemische stof is schadelijk voor je immuunsysteem en de voortplanting. Het kan bovendien je lever beschadigen en voor een hoge bloeddruk en hoog cholesterolgehalte zorgen.

Tip 4: gun jezelf de ruimte

Verhuizen kost tijd. Het is een fabeltje dat alles snel klaar is in je nieuwe woning. Zet jezelf niet onnodig onder druk en gun jezelf de ruimte om het allemaal in je eigen tempo te doen. Je zult zien dat je ook tijd nodig hebt om nieuwe gewoontes te ontwikkelen, want alles is anders in je nieuwe huis. Het is verder goed om een lijstje met klusjes te maken en prioriteiten te stellen. Je hoeft overigens echt niet al je vrije tijd in het inrichten van je huis te steken. Het kan heerlijk zijn om gewoon even een keer niets te hoeven doen of juist de zinnen te verzetten tijdens een leuk uitje.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button