Menu

Kluswoning kopen

Wilt u met een stel vrienden een kluswoning kopen, renoveren en weer verkopen? Dat kan alleen als u ook daadwerkelijk in die woning gaat wonen gedurende de klusperiode. Het is niet mogelijk om elders een woning aan te houden. U gaat samen kluswoning opknappen en weer verkopen en verder met het volgende project.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‚ÄėOverbieden huis‚Äô whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kluswoning kopen

Kluswoning kopen

Kluswoning renoveren

Koopt u een opknapper en kan u zelf die woning renoveren? Er zijn mogelijkheden dat u dan geen eigen geld nodig heeft voor de hypotheek. De kosten koper die al snel een ‚ā¨ 10.000 tot ‚ā¨ 15.000,- bedragen kan u investeren in verbouw, aanbouw of opknappen van uw klushuis. Een klus hypotheek afsluiten via Lexwonen doen wij wekelijks.

Handige Harrie die kan klussen

Zijn veel kluswoningen voor u niet haalbaar maar bent u niet te lui en handig genoeg om een huis op te knappen? De waarde van de renovatiewoning en het bod is bepalend of u eigen geld nodig heeft. Bent u die handige Harry die kan klussen? LexWonen helpt u met een hypotheek zonder dat u de hypotheekkosten hoeft te betalen voor de opknapwoning

Renovatiewoning kopen en de risico’s

Klushuis kopen

Klushuis kopen

Bent u zelf bouwvakker en handig in opknappen van huizen? Zorg wel dat u vooraf alles goed kan overzien. Twijfelt u of u de klus en de verbouwing wel aan kan? Laat dan eerst een bouwkundige keuring uitvoeren. Vermijd grote risico’s die u niet kan lopen. Renovatiewoning renoveren vereist vakmanschap en bouwkundig inzicht.

De kosten op korte en langere termijn komen bij een bouwkundige keuring naar voren. Het is belangrijk dat u in dat geval koopt onder voorbehoud van bouwkundige keuring. Ook uiteraard voorbehoud van financiering maar dat leggen wij later uit.

Verbouw aanbouw en opknappen van kluswoning

U krijgt maximaal de marktwaarde aan hypotheek, door slim te onderhandelen onder de marktwaarde kan u de kosten vaak meefinancieren in uw kluswoning. Ook de WOZ-waarde kan belangrijk zijn. Als u de kosten koper niet hoeft te betalen kan u dit geld dus direct in de verbouwing stoppen. Klussen met geld wat u toekomt.

Hoger bieden dan de vraagprijs geld ook voor kluswoningen. Sinds 2021 betaal jij ook voor deze woning teveel geld. Wil je niet overbieden? Het is een kansloze missie.

Doelgroepen die hypotheek voor klushuis zoeken

De volgende categorie√ęn komen bij ons langs voor de financiering¬† en renoveren van kluswoningen.

  • Metselaars
  • Timmerlieden
  • Elektriciens
  • Hobbyisten
  • Stukadoors

Handige klussers kunnen het geld wat voor de kosten koper bestemd was direct gebruiken voor het renoveren van het klushuis. Bouwvakkers zijn de grootste doelgroep.

Klushypotheek voor renovatie kluswoning via LexWonen

Een klushypotheek lukt niet altijd. Stel dat de vraagprijs van de renovatiewoning te hoog is in verhouding met de staat van onderhoud. U begrijpt dat dan de deal niet door gaat. Vraag Lex Wonen of u uw kluswoning kan kopen zonder eigen geld. Wij weten dit binnen 5 minuten.

Kijk ook eens op de homepage van LexWonen welke werkzaamheden wij verder voeren.

Kans op aanvullend onderzoek bouwkundige

Gaat u een kluswoning kopen om te klussen let op dat u hier 10,8% overdrachtsbelasting over betaald. Verder is het handig om te weten dat een huis altijd getaxeerd moet worden. Indien de kluswoning dermate gebreken vertoond die spoedig opgelost dienen te worden dan geeft de taxateur dat aan in het taxatierapport. Vervolgens zullen geldverstrekkers een bouwkundige keuring eisen. Hier staan de werkzaamheden in die onmiddellijk binnen één jaar moeten gebeuren. Tevens staan hier de kosten vermeld. Dit bedrag moet u kunnen aantonen dat u dat heeft. Het heeft geen zin om te vermelden dat u de klus zelf gaat doen en derhalve goedkoper uit bent. Sterker nog, het kan in uw nadeel werken.

Klushuis kopen met broer of zus

Klussen met broer

Klussen met broer

Kan u de kluswoning niet alleen kopen? Net te weinig inkomen om een vervallen woning op te knappen?

Lees hier eens verder over een hypotheek samen met uw broer of zus.

Samen klusjes aan d eigen woning verrichten zodat uw opknaphuis een mooie waarde heeft! Dit alles kan met uw broer maar u kan ook samen kopen met uw ouders.

Goed om te weten

Stel u zit aan uw maximale hypotheek? Het is handig om te weten dat u energiezuinige maatregelen altijd mag meefinancieren, ook al zit u aan uw maximale hypotheek met de kluswoning. U mag voor ‚ā¨ 9.000 extra opknappen wat buiten beschouwing wordt gelaten voor de hypotheektoets.

Pas op met klussers in de kennissenkring

Bent u zelf geen klusser en moet u het hebben van familieleden, vrienden of kennissen let dan op. Maakt u afspraken met 6 klussers die u een handje helpen met het opknappen van de woning, houd er rekening mee dat er gemiddeld 3 u helpen.

Onze ervaring is dat uw klusjesmannen er niet zoveel tijd in stoppen dan dat u zou willen. Vaak kunnen deze vakmensen u wel helpen maar hebben ze geen tijd om de boel te coördineren. Het aansturen van vakmensen is ook een vak apart.

Klussers die u helpen om de kluswoning op te knappen hebben zelf ook een baan. Verwacht niet dat deze helpers zich ook nog eens gedurende enkele weken 120% kunnen inzetten. Pas dus op met de klusplanning.

Heeft u een huurwoning

Huurt u op dit moment een woning? Zeg de huur niet te vroeg op. Ga eerst even na hoe het zit met opzegtermijn huur en houd overzicht op de tijd dat u aan het verbouwen bent. Kopen van een kluswoning en het renoveren daar van kan zonder eigen vermogen via Lex Wonen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button