Menu

Kopen of huren?

Een huis kopen of huren? Bereken eerst even snel voor hoeveel geld u een huis kan kopen en lees daarna verder.

Bereken hypotheek

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Bereken online uw maximale hypotheek tot 4 inkomens.


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kopen of huren

Kopen of huren

 Huis open of toch huren? De huren blijven stijgen en de koopwoningen vliegen als zoete broodjes over de toonbank. Je kan zo niet 1 2 3 zeggen wat beter is maar ik geef wel even wat stof tot nadenken.

Kopen of huren in deze tijd

Hoe zeker is uw baan of heeft u plannen om van baan te wisselen? Verwacht u gezinsuitbreiding of andere persoonlijke veranderingen de komende 10 jaar? Denkt u de komende jaren grotere uitgaven te doen? Heeft u een spaarpot als buffer? Hoe is uw gezondheid? Heeft u verder kredieten of financieringen ? Zomaar even wat vragen dat u doet nadenken.

Kapitaal opbouw bij huis kopen

Als u een huis koopt dan spaart u automatisch. Stel dat u 30 jaar lang een eigen huis heeft van € 200.000. U betaald 30 jaar lang € 700 per maand aan aflossing en hypotheekrente. U heeft gewoon minimaal € 300.000 tot € 450.000 in handen na 30. jaar. Schuld weg en bij verkoop gewoon echt geld op de bank.

Hoe zit het bij huis huren

Met het huren van een zelfde soort huis(wat lastig zal zijn te huren) betaal je al € 900 aan huur minimaal. De komende 29 jaar zullen er verhogingen aankomen. U betaald veel meer huur in die 30 jaar en er is na die tijd € 0,00 eigen spaargeld. Meer betalen geen spaaropbouw.

Wanneer huren beter dan kopen

Indien u in onzekerheid leeft en er is geen enkele stabiliteit, veel twijfel op het financiële vlak als mede in de privé sfeer ga dan huren. Wacht op betere tijden en overleg met ons naar uw mogelijkheden.

Huis kopen en onze hulp

U kan een leuke woning kopen maar wat is nu de waarde van de woning? Wij helpen u met het zoeken van de woningwaarde en met overbieden op een woning. De waarde van een huis is belangrijk i.v.m. uw eigen geld. Een huis kopen zonder spa

Huis kopen met Lex Wonen

Kijk even op de homepage van Lex Wonen. Kijk in welke werkzaamheden wij gespecialiseerd zijn.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button