Menu

Kosten koper meefinancieren

Kosten koper kan u meefinancieren⭐ omdat wij de woningwaarde onderzoeken⭐. Kopen onder deze waarde betekent dat u de hypotheekkosten kan meefinancieren in de hypotheek. Bereken hoeveel u kan lenen en ontvang GRATIS een document met woningwaardes van uw droomhuis incl. 5 referentiewoningen. Alleen dan kan u alle kosten in de hypotheek verwerken.

Bereken online voor hoeveel geld je een huis kan kopen zonder eigen geld.

  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meefinancieren kosten koper haalbaar

Je moet bij de bank tussen de € 7.000 en € 13.500 aan eigen geld  meenemen omdat je de kosten koper niet meer mag meefinancieren. Lex Wonen kan u helpen aan een hypotheek inclusief de hypotheekkosten.

Kosten koper meefinancieren

Kosten koper meefinancieren

 

Kosten koper in de hypotheek meefinancieren is een spel van aankopen onder de marktwaarde. Heb jij je droomhuis al gevonden? Wij vertellen je het hele verhaal! De maximale hypotheek is maximaal de waarde van de woning. Dat is wat anders dan maximaal de koopsom. Wij beschikken over marktwaardes van alle woningen in Nederland. Succesvol kopen is correct inventariseren en eventueel verbouwen. Weet wat er omgaat in de regio.

 

Waarom kan je de kosten koper meefinancieren bij Lex Wonen

  • Door aankoop woning onder woningwaarde
  • Voorbehoud financieringsbedrag incl. kosten koper
  • Gedegen kadastraal onderzoek vooraf

Omdat wij bovenstaande aspecten beheersen kan je via Lex Wonen de kosten koper meefinancieren in de hypotheek. Ook in 2020 zijn er nog steeds mogelijkheden zodat je een besparing hebt op je spaargeld.

Hypotheekkosten in de hypotheek meefinancieren

Hypotheekkosten in de hypotheek meefinancieren

Meefinancieren van de kosten koper lukt beter als wij je helpen met de aankoop en de hypotheek. Direct weten wat je kan financieren. Je spaargeld bewaren voor andere zaken.

Financieringsoverzicht kosten koper meefinancieren

Hieronder ziet u een financieringsopzet van Robert uit Tiel, alle gemaakte kosten i.v.m. de hypotheek kon hij meefinancieren. 

Kosten koper in de hypotheek

Kosten koper in de hypotheek

U ziet hierboven de koopsom staan en alle hypotheekkosten, de zo genaamde kosten koper. Bij gewenste hypotheekbedrag onderaan ziet u een bedrag staan van € 298.000,-. Er kon voor € 12.000,- aan kosten meegefinancierd worden omdat het taxatierapport  € 300.000 bedroeg. Zie hieronder het taxatierapport welke bij de woning hoort.

Taxatierapport hoger dan de aankoopsom van de woning

Taxatierapport hoger dan de aankoopsom van de woning

Meefinancieren kosten koper onze specialiteit

Kosten koper meefinancieren geen eigen inleg

Kosten koper meefinancieren geen eigen inleg

Het meefinancieren van de hypotheekkosten kan alleen door grondige inventarisatie van onze kant. Ga nooit direct dure financieringen aan. Er wordt veel reclame mee gemaakt. Los het op door een mooie aankoop waardoor er ruimte is om de kosten mee te financieren. Lukt het niet helemaal? Voor het bedrag dat u te kort komt gaan we verder kijken. Laat ons gewoon weten welke woning u op het oog heeft. Wij gaan u van alles vertellen over de woning en de mogelijke waarde.

Financieringskosten meefinancieren in de hypotheek in 2020

Via banken, tussenpersonen en hypotheekketens zal u flink met geld op tafel moeten komen om de kosten te kunnen betalen. Ongeveer 90% van de mensen die dit lezen zijn daar al achter. Ze zoeken namelijk naar een oplossing.

Hoe kan ik de kosten koper meefinancieren in de hypotheek? Via Lex Wonen is het grootste probleem opgelost. Vanaf 2018 moet u alle kosten zelf betalen via een bank of hypotheekketen.  Uw maximale hypotheek is namelijk de hoogte van de aankoopsom van de woning. Bijna niemand heeft zoveel eigen geld om de kosten te betalen.

Via Lex van de Straat Wonen kan je de kosten koper vaak helemaal en soms gedeeltelijk kwijt, ook in 2020. Heel eerlijk, in het Westen van het land kan u het vaak vergeten! Vraag snel een GRATIS waarderapport op van uw droomhuis.

Lees hoe klanten ons ervaren i.v.m. kosten koper meefinancieren

Amsterdam hoge prijzen

U begrijpt wel dat u nooit méér hypotheek krijgt dan de waarde van een huis. Als u een lening neemt voor een auto van € 25.000,- dan kan u ook niet € 4.000 méér lenen(in principe).

Als u de brandstof en de verzekering niet kan betalen dan blijft u lekker fietsen. Zo is het ook met een huis kopen. Alleen met één verschil.

U mag via ons de financieringskosten  meefinancieren als u een huis koopt. Wel dienen we rekening te houden met de marktwaarde.

In Amsterdam worden de huizen wel 25% boven de marktwaarde verkocht. Daar trapt een bank niet in. In Amsterdam en sommige andere grote plaatsen is het meefinancieren van de hypotheekkosten lastig zo niet onmogelijk. Hier hebben wij de mogelijkheid om de kosten naast de hypotheek mee te financieren. Maximale hypotheek wordt dan wel lager. 

Kosten koper meefinancieren in de Randstad is een bijna onmogelijke zaak omdat er overboden wordt. Een bod boven de marktwaarde belemmerd het meefinancieren van de hypotheekkosten.

Waarom wel hypotheekkosten meefinancieren

Banken en tussenpersonen zijn opgeleid voor hypotheekadvies en bemiddeling. Lex Wonen is tevens Erkend aankoopbemiddelaar.  Door onze kennis van zaken van de woningmarkt kunnen wij de marktwaarde globaal bepalen. 

Geen eigen geld voor de kosten koper?

Geen eigen geld voor de kosten koper?

Banken en tussenpersonen zijn hier niet voor opgeleid dus ook niet voor verzekerd. Hierdoor kunnen wij vaak woningen aankopen onder de marktwaarde.

Verder zijn er 2 beleidsbepalers die bepalen wat wel en niet mag in de hypotheek.

1. Overheid stelt regels aan hypotheek

Overheid heeft bepaald dat de maximale hypotheek 100% van de waarde van de woning MAG zijn. Koop je dus onder de marktwaarde een huis dan hou je geld over om de kosten koper van te betalen.

2. Regels van banken

Nu kan de overheid wel zeggen wat uw maximale hypotheek mag zijn maar de bank kan dat aftoppen. Banken mogen de regels niet ruimer maken maar wel inperken. Nu zijn er banken die onder voorwaarden 100% marktwaarde financieren. De term “onder voorwaarden” daar houden wij ons mee bezig. Onderzoeken, onderhandelen en passend een huis aankopen zodat je de hypotheekkosten kan meefinancieren in de hypotheek. Dat is de specialiteit van Lex Wonen.

Meer hypotheek minder eigen geld nodig

Banken, hypotheekketens en advieskantoren doen deze werkzaamheden nooit. De kennis van de huizenmarkt ontbreekt daar. U mag dus via Lex van de Straat Wonen over het algemeen meer financieren dan bij de bank.

Hogere hypotheek bij Lex Wonen

Doordat u een hogere hypotheek kan krijgen betaald u natuurlijk wel een slordige € 15,00 per maand (indicatief) meer aan aflossing en hypotheekrente. Het is namelijk niet zo dat u de kosten koper niet hoeft te betalen. Hier bestaat nog wel eens een misverstand over.

Dus meer hypotheek mogelijk waardoor u de kosten koper kan meefinancieren. Hierdoor kan u uw eigen vermogen voor andere zaken gebruiken. Inzicht in marktwaardes en hypotheek zijn dus van belang. De juiste kennis van de meeste banken is onontbeerlijk.

Meefinancieren van hypotheekkosten

Het verschil tussen de marktwaarde en de aankoopsom kan u dus gebruiken om de kosten koper van te betalen.

Het meefinancieren van de kosten koper of het gedeeltelijk meefinancieren kan via Lex Wonen. Mocht het meefinancieren van de kosten niet helemaal lukken omdat het taxatierapport lager is dan verwacht dan heeft u iets eigen geld nodig.

Wonen naar uw zin en geen last van de kosten koper dat is wat wij graag voor willen regelen. U weet vooraf exact waar u aan toe bent, zekerheid voor wat betreft uw eigen inleg.

U weet vooraf hoe het zit omdat wij na acceptatie bod direct willen laten taxeren. Als u de koopakte gaat tekenen dan weet u hoe het zit met het eigen geld voor de financieringskosten. Ook na 2018 kan het nog steeds mogelijk zijn om alle kosten in de hypotheek te stoppen.

Marktwaarde Toets BKR Toets en hypotheek Toets bepalen maximale hypotheek

Als u alle kosten wil meefinancieren dan zullen alle lichten op groen moeten staan.

Bovenstaande drie toetsen kunnen wij binnen 1 minuut regelen. Door de BKR Status Indicatie Toets weten wij direct of er problemen zijn te verwachten.

Laat ons uw BKR indicatie toetsen. Zekerheid op alle fronten. Mocht de indicatietoets aanleiding geven tot een groter onderzoek dan hoort u dat direct.

Bijkomende kosten meefinancieren kan niet overal

Koopt u een huis in Amsterdam zoals reeds vermeld of in sommige andere delen van het land dan is het onmogelijk om de kosten koper mee te financieren. Doordat daar de huizenmarkt is ontploft en er wel duizend belangstellenden zijn voor één huis wordt daar overboden. Maximale hypotheek is de marktwaarde.

Voorbeeld:

Funda prijs € 250.000. Door prijsopdrijving verkocht voor € 290.000. De waarde van de woning is door die opdrijving geen € 40.000 meer waard geworden.

U zal dus in het westen van het land altijd een zak met geld nodig hebben. Denk gerust aan een slordige € 20.000 tot € 50.000. En dat zijn echte kosten!  Bel ons voor meer info over uw droomhuis.

Eigen huurwoning kopen wellicht kosten meefinancieren

Mag u uw eigen huurwoning kopen informeer dan naar de verkoopprijs. Wellicht krijgt u een korting. Door deze korting heeft u minder of geen spaargeld nodig voor de hypotheek. Als de marktwaarde van de huurwoning hoger ligt dan de aankoopsom dan heeft u geen eigen geld nodig.

Financieringskosten meefinancieren

Financieringskosten meefinancieren  dus alle hypotheekkosten in de hypotheek is ons streven. Lukt het niet helemaal dan is het ook mogelijk om de hypotheek zonder NHG te nemen.

Een hypotheek zonder NHG is wel risicovoller. Het ligt aan uw persoonlijke situatie en wensen of dit kan. Uiteraard zullen wij dit nader onderzoeken.

Kosten koper meefinancieren ook in 2020

Wil je de kosten koper meefinancieren in jouw hypotheek? Lees gerust al onze pagina’s en berichten door op onze website. Tientallen voorbeelden van mensen die hun kans hebben gegrepen. Wel is het zo dat vanaf 2019 de mogelijkheid bestaat dat je een gedeelte van de kosten koper zelf moet betalen.

Er is de laatste vijf jaar veel veranderd op de huizenmarkt. Standaard meefinancieren van bijkomende kosten lukt niet via de bank. Maar door de kennis van uw erkend aankoopbemiddelaar lukt het wel.

  • BKR Status Toets
  • Marktwaarde Toets
  • Hypotheek Toets

Lex Wonen is uniek in Nederland voor wat betreft al deze werkzaamheden onder één dak. U kan binnen 1 minuut een bod doen op uw droomhuis.

Hypotheekkosten meefinancieren

Hypotheekkosten meefinancieren, tevreden klant

Hypotheekkosten meefinancieren, tevreden klant

Het meefinancieren van de hypotheekkosten is via Lex van de Straat Wonen vaak mogelijk. Niet altijd lukt dat helemaal door de aankoop van een woning. Soms lukt het wel door eerder vakantiegeld op te vragen, roodstand iets verhogen, schenkingen en een huis kopen zonder NHG.

Alles is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Geen enkele oplossing is standaard, het moet passen bij uw persoonlijke situatie. Het verhogen van uw roodstand is meestal niet de beste oplossing. Alle genoemde voorbeelden hierboven zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Bijkomende kosten meefinancieren

Doordat wij dus alles hebben getoetst en uitgaan van de waarheid van uw documenten weet u vooraf of u alle bijkomende kosten kan meefinancieren. 

Alleen een hypotheektoets is niet meer de belangrijkste toets. Het is de marktwaarde toets welke veel belangrijker is. Is namelijk de marktwaarde van uw droomhuis niet goed dan kan u ook nooit een huis kopen met een hypotheek.

Hoe mooi uw Hypotheek Toets of berekening er ook uit ziet. Laat ik het zo zeggen, met een slordige € 50.000 aan eigen geld heeft u vaak geen toets nodig.
Neem gerust contact met ons op om het meefinancieren van de kosten koper te bepraten.

Update 8 februari 2020