Menu

Marktwaarde en eigen geld in hypotheek

Maximale hypotheek en uw eigen geld is afhankelijk van de marktwaarde. Bereken eerst je maximale hypotheek en de marktwaarde van je droomhuis.

  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wekelijks bezoeken meer dan 9000 mensen onze website en zoeken specifiek naar een oplossing voor het eigen geld in de hypotheek.

Voorheen was het inkomen uitsluitend van belang en daar is verandering in gekomen. Stel u voor dat u een huis te koop ziet staan van € 250.000,-. U weet al dat uw maximale hypotheek € 295.000,- bedraagt. U weet ook dat u een slordige € 13.000,- aan eigen geld nodig heeft.

Marktwaarde bepalend voor eigen geld en max hypotheek

Marktwaarde en eigen geld in hypotheek
Marktwaarde en eigen geld in hypotheek

Stel u nu eens voor dat die koopwoning hierboven een marktwaarde heeft van € 257.000,-. En stel u nu eens voor dat u het huis iets goedkoper kan aankopen dan de vraagprijs? Het zou maar zo kunnen dat u geen eigen geld nodig heeft. Een vraagprijs op Funda is niet de marktwaarde. Lees hier verder over een huis kopen zonder eigen geld.

Als marktwaarde u niet kan helpen

Wordt een woning u te duur aangeboden en heeft u te weinig eigen geld? Als alles u tegen zit wellicht kan u samen met ouders of vrienden een huis kopen tot maximaal 4 personen.

Koopt u met meerdere personen dan heeft u meestal 3 zaken opgelost

  • Hoge hypotheek mogelijk door 3 a 4 inkomens
  • Marktwaarde dan minder belangrijk door meer eigen geld
  • Minder concurrentie in hogere segment op huizenmarkt

Erkend Aankoopmakelaar en banken onder 1 dak

Doordat wij zowel erkend aankoopmakelaar zijn als Intermediair zijn wij uniek in Nederland. Er is geen zelfstandige bank of hypotheekketen die u mag of kan helpen met waardebepaling van een woning. Bel ons gerust vanaf 05.30 uur tot 21.15 uur van Zondag tot Zondag. Ja u leest het goed.