Menu

Meer betalen voor een huis zegt niets over de waarde

Woningwaarde loopt niet parallel met meer betalen voor een huis

Woningwaarde loopt niet parallel met meer betalen voor een huis

Tegenwoordig moet je fors meer bieden op een woning maar dat zegt niets over de woningwaarde. De waarde van het huis loopt niet synchroon met wat je er voor betalen moet. Eigenlijk betaal je dus veel te veel voor een woning. Hoe zit dat nu precies?

Hoge woningprijzen door woningtekort

Omdat er een groot tekort is aan woningen bieden huizen kopers steeds meer geld op een huis. Op deze wijze trachten ze de deal rond te krijgen. De waarde van de woning is echter jouw maximale hypotheek die je kan krijgen bij de bank.

Betaal je dus teveel voor een huis, dus boven de waarde van de woning dan zal je dat verschil met eigen geld moeten betalen. Meer betalen voor een huis kan alleen als je alles weet over de woning.

Meer betalen voor een huis?

Hoe moet je nu zoveel meer betalen voor een woning als dat geld er niet is? Heb jij overwaarde op de huidige woning of spaargeld of schenkingen? Hierdoor kan je meer betalen voor een woning.

Voorbeeld van meer geld betalen

Erik kocht een woning voor € 450.000,- in Veenendaal terwijl hij op inkomen maximaal € 575.000,- aan hypotheek kon krijgen. De vraagprijs bedroeg € 375.000,-.  De waarde van de woning bedroeg ook € 375.000,-.

Omdat de waarde van het huis € 375.000,- bedraagt was dat wat hij kon krijgen aan hypotheek. Het meerdere dat hij moest betalen moest hij zelf betalen. Kijk ook eens op de verzamelpagina Lexwonen over dit onderwerp. Hier staan diverse onderwerpen gerelateerd aan meer betalen, overbieden en de oplossing door met meerdere personen een huis te kopen.

Wil jij weten wat je kan lenen?

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen ⭐. Ook wil ik weten wat ik moet bieden.

Ik wil weten voor hoeveel geld ik een huis kan kopen. Koophuis gezien? Vraag GRATIS op wat je kan bieden i.v.m. marktwaarde woning. Op deze wijze méér hypotheek.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button