Menu

Mijn hypotheek berekenen

Mijn hypotheek berekenen

Mijn hypotheek berekenen

Ik wil mijn hypotheek berekenen omdat ik een leuke woning heb gezien. Uw hypotheek berekenen zodat u weet wat uw huis mag kosten? Dit kan alleen als je weet:

  1. wat het inkomen is
  2. wat er in de BKR staat
  3. de taxatiewaarde van de woning

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn hypotheek berekenen voor aankoop huis

Heeft het wel zin om een huis te gaan bezichtigen? Verdien ik wel genoeg geld om die woning te kunnen kopen? Dit zijn de vragen van met name starters op de woningmarkt. Een starter heeft nog geen overwaarde opgebouwd. Hypotheek berekenen voor starters luistert heel nauwkeurig. Het belangrijkste is eigenlijk wel de taxatiewaarde van de aan te kopen woning weten en wat staat er in mijn BKR.

Mijn hypotheek berekenen minus de bkr

Kijk wat er in “mijn bkr” vermeld staat. Tel alle bedragen bij elkaar op en vermenigvuldig de som met factor 6. Dus even een voorbeeld. Staat er in de bkr ABN-AMRO € 1000,- . Wehkamp € 1000,- en Telecom € 700,-? Er staat dan totaal voor € 2.700 in mijn bkr. Dit betekent dat u deze € 2.700,- met factor 6 moet vermenigvuldigen. U kan dus € 16.200,- minder hypotheek krijgen. Let op, beëindigde kredieten met datum er bij vermeld hoeft u niet mee te tellen om maximale hypotheek te berekenen. Alleen op deze wijze weet u wat uw woning mag kosten.

Mijn hypotheek berekenen met taxatie

Het taxatierapport bepaald de maximale hypotheekberekening. Gaat u een huis kopen en wilt u uw hypotheek berekenen houd dan rekening met de taxatiewaarde. Wij kunnen u in 1 zin uitleggen hoe u uw hypotheek moeten berekenen.

Formule om hypotheek te berekenen

Uw hypotheek berekenen kan met een simpele formule. Bruto jaarinkomen x 4,5 minus het totaalbedrag aan BKR is uw maximale hypotheek, echter nooit meer dan de taxatiewaarde van het aan te kopen huis.

Voorbeeldberekening mijn hypotheek berekenen

Inkomen bruto per jaar € 75.000,-. In de bkr staat een krediet van € 10.000,-. Vraagprijs woning € 250.000,-. Taxatiewaarde blijkens taxatierapport achteraf gemaakt blijkt € 220.000,- te bedragen.

Op inkomen kan dus 4,5 x € 75.000,- aan hypotheek worden verkregen, dus € 337.500,-. Helaas moet hier 6 x € 10.000,- vanaf gehaald worden i.v.m. vermelding in de BKR. € 337.500 minus € 60.000,- bedraagt € 277.500,-.  Dit bedrag zou dus voldoende moeten zijn om te kunnen kopen. Helaas bedraagt de taxatie slechts € 225.000,-. Ga je hier dus mijn hypotheek berekenen dan is ondanks voldoende inkomen de hypotheek van € 250.000,- niet haalbaar omdat de taxatiewaarde slechts € 225.000,- bedraagt.

Lukt het je niet om te kopen? Weet dat je via lexwonen een hypotheek samen met ouders, vrienden of andere familieleden kan afsluiten tot 4 personen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button