Menu

Ouderen langer thuis wonen

Ouderen langer zelfstandig thuis laten wonen is mogelijk doordat eigen kind zich laat inkopen in de woning. Bovendien bespaar je op de erfbelasting in de toekomst en krijgen ouderen de juiste zorg van eigen kind.

Ouderen langer thuis wonen

Ouderen langer thuis wonen

Hoe kunnen ouderen langer thuis wonen?

Ouderen zijn vaak hulpbehoevend en hebben vaak veel overwaarde op de woning. Hoe mooi kan het zijn als een eigen kind met eventueel een partner samen eigenaar worden met de ouders van de woning. Ouders en erfgenamen krijgen dan een hypotheek voor maximaal 4 personen. De mede-eigenaren kunnen dan tevens gedeeltelijk zorgen voor de ouders. Indien ouders ooit komen te overlijden dan scheelt dit ook nog eens in de schenkbelasting. Uiteraard moet je wel met zijn allen in dat huis wonen. Op deze wijze kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen met hulp van familie en eventueel andere hulp.

Bel Lexwonen‚ėéÔłŹ06-83944458

Voorbeeld van langer zelfstandig thuiswonende ouderen

Zelfstandig thuiswonende ouderen hebben altijd behoefte aan hulp. Denk aan dementerenden of slechtlopende ouderen die al jaren in een eigen huis wonen. Door deze mensen uit hun vertrouwde omgeving te halen komt dat vaak niet ten goede voor hun welzijn. Vaak is er ook te weinig opvang mogelijk. Lexwonen heeft de volgende optie. Josine en Erik uit Veenendaal gingen voor de helft de woning kopen van de ouders van Erik in 2017. De WOZ-waarde bedroeg ‚ā¨ 450.000,- . Ze lieten zich inkopen voor de helft van de WOZ-waarde, dus voor ‚ā¨ 225.000,- . Ouders ontvingen dit bedrag op de rekening en konden hier nog leuke dingen mee doen.

Omdat de ouderen op deze wijze meer aandacht en verzorging¬† kregen was er een groot probleem minder. Verder bouwen het eigen kind en partner geld op in de eigenwoning. In november 2023 kwam de laatste ouder te overlijden. De marktwaarde bedroeg op dat moment 850.000,-. Omdat Josine en Erik mede-eigenaar zijn voor 50% hoeft er over ‚ā¨ 425.000,-¬† geen schenkbelasting betaald te worden. Ouderen hebben een volwaardig leven gehad en konden langer thuis wonen en Erik overweegt nu of hij wil verkopen en wat anders te kopen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button