Menu

Overbieden op een huis

Alle huizen gaan aan uw neus voorbij ondanks dat u meer wil betalen dan de vraagprijs. Door slim te bieden op een woning maakt u meer kans dat het bod wordt aanvaard. Bereken eerst even hoeveel u kan lenen en vraag om de woningwaarde van uw droomhuis.

Graag meer informatie over een huis kopen, de maximale hypotheek en eventueel de waarde van de woning die wij op het oog hebben.


  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overbieden op een huis

Overbieden op een huis

Blind overbieden op een huis is kansloos

Het gebeurd dagelijks. Ongeveer 70% van de kopers brengen zomaar een bod uit op een woning. Klakkeloos bieden ze € 20.000,- meer dan de vraagprijs. Huizenkopers denken dan dat de woning overboden is.

Bod boven de vraagprijs betekend niet dat er overboden is

Als een huis te koop staat voor € 350.000,- en u doet een bod van € 365.000,- dan betekend dat niet dat u € 15.000,- heeft overboden. Het is niet de vraagprijs die bepaald of u heeft overboden op een huis. Overbieden is afhankelijk van de marktwaarde.

Hoe kan ik toch een huis kopen

Juiste bod uitbrengen

Juiste bod uitbrengen

Lex Wonen helpt klanten aan een woning door eerst op zoek te gaan naar de marktwaarde. Stel dat uw droomhuis € 25.000,- meer waard is dan de vraagprijs? Uw bod kan u dan zo € 25.000,- verhogen zonder dat u heeft overboden. Het bespaard u ook nog eens eigen vermogen omdat u uw bod afstemd op de marktwaarde.

Bod uitbrengen tot marktwaarde beperkt overbieden

Het overbieden op een huis wordt dus beperkt als u de marktwaarde weet. Nadat de marktwaarde bekend is kan u pas een bod uitbrengen. De koopakte met ontbindende voorwaarden is belangrijk in deze. Vraag LexWonen hoe te handelen bij de aankoop van een huis.

Als uw spaargeld een probleem is

Stel dat u serieus een goed bod wil uitbrengen omdat u deze woning graag wil kopen en u heeft te weinig spaargeld. Er zijn mogelijkheden om te kopen met minder eigen geld.

Een bod uitbrengen onder de marktwaarde bespaart u op eigen geld, overleg met Lex Wonen.