Menu

Overkapping: extra woongenot en waardevermeerdering van een huis

De woningmarkt staat al enkele jaren flink onder druk. Voor starters is het soms lastig om een betaalbare woning te vinden, want het aanbod is schaars en de woningprijzen zitten nog steeds in de lift. Bovendien worden zowel steden als dorpen drukker en dit maakt het moeilijk om een woning te kopen. Om die reden kiezen mensen steeds vaker voor een overkapping om zo optimaal gebruik te maken van het woonoppervlak. Gras en Groen verkoopt allerlei soorten tuinhuizen met overkapping om aan wensen van particulieren tegemoet te komen.

Waarom een tuinhuis met overkapping bouwen?

Een overkapping – met of zonder terras – zorgt voor extra vierkante meters en verbetert daarom het woongenot. Een terrasoverkapping is namelijk volledig naar eigen wens in te richten. Je maakt er bijvoorbeeld een comfortabele eetkamer of een rustige thuiswerkkantoor van. Je kunt er een fijne en gezellige plek van maken en een houten overkapping als verlengstuk gebruiken van de woonkamer. Een houten overkapping is verder een aantrekkelijke manier om de waarde van je huis te verhogen.

Vergroot de verkoopkans van een woning met een overkapping

Een overkapping maakt je huis meer waard, want je woning wordt beter gepresenteerd aan eventuele kopers. Gevoel en sfeer maken dat geïnteresseerden eerder een bod uitbrengen. Een terrasoverkapping valt ook onder de gebouw gebonden buitenruimtes van een huis en wordt zelfs een inpandige ruimte wanneer je kiest voor een constructie met glazen schuifdeuren. Deze extra vierkante meters maken een woning meer waard en zorgen verder voor een snellere verkoop.

De voordelen van een houten overkapping

Een terras of tuinhuis met overdekking is daarom een uitstekend idee! Dankzij een houten overkapping kun je het hele jaar lekker buiten vertoeven. Hout is duurzaam, kenmerkt zich een warme uitstraling en heeft weinig onderhoud nodig. Bovendien is dit materiaal perfect te combineren met bijvoorbeeld aluminium en glas. Een overkapping laten plaatsen door een allround hoveniersbedrijf? Schakel de specialisten in van Gras en Groen voor ontwerp en plaatsing. Er is keuze uit standaard tuinhuizen met overkappingen, maar ook maatwerk behoort tot de mogelijkheden.

Combineer een houten overkapping met hardhouten plantenbak voor buiten

Hout van een overkapping verder doortrekken in de tuin? Dit doe je met plantenbakken gemaakt van hardhout. Ze zijn er in allerlei formaten en modellen en functioneren als dé blikvangers in de tuin. Ze hebben een natuurlijke uitstraling en passen daarom in iedere tuin. Bovendien zijn dit type plantenbakken onderhoudsvriendelijk en daarom beleef je er jarenlang plezier aan.

Plantenbak voor buiten bestellen bij Gras en Groen

De tuin verrijken met hardhouten bloembakken en andere plantenbakken voor buiten? De beste hardhouten plantenbakken voor de buitenruimte zijn eenvoudig te bestellen in de webshop van Gras en Groen. Na levering plaats je de hardhouten plantenbakken in de buurt van een houten overkapping, maar ook elders in de tuin.

Tuinhuizen met overkapping plaatsen? Neem contact op met Gras en Groen!

Het woonoppervlak van je woning verhogen met een terras of tuinhuis inclusief houten overkapping? Creëer extra vierkante meters en schakel de hulp in van Gras en Groen. Binnen een kort tijdsbestek verzeker jij je van een houten overkapping op maat, eventueel met lichtstraat voor extra lichtinval. Dit resulteert in een huis met charme en uitstraling. Neem daarom snel contact op voor een vrijblijvende afspraak.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button