Menu

Overwaarde huis gebruiken

Heeft u overwaarde van uw woning en wilt u deze gaan gebruiken? Overwaarde huis gebruiken kan door een kennis of familielid zich voor 50% te laten inkopen in uw woning. Overwaarde verzilveren voor:

  1. vakantiehuis financieren
  2. extra geld voor dagelijkse uitgaven
  3. regelmatig op vakantie
  4. investeren in vastgoed

Ik wil graag de hypotheek van mijn ouders gedeeltelijk overnemen.

Hypotheek gedeeltelijk overnemen betekent dat u dan mede-eigenaar wordt en samen met ouders in dat huis moet wonen. De uitslag geeft weer of u de hypotheek kan krijgen op inkomen, hoeveel geld (overwaarde) uw ouders (vader of moeder) krijgen en hoeveel uw maandlasten worden. Alles bij benadering en onder voorwaarden.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‚ÄėOverbieden huis‚Äô whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overwaarde huis gebruiken

Overwaarde huis gebruiken

Overwaarde huis gebruiken voor vakantiewoning

Goedkoop vakantiehuis financieren door je eigen overwaarde te laten gebruiken door een ander. Voorbeeld. U heeft een eigen woning met een waarde van ‚ā¨ 550.000,-. Uw huidige hypotheek bedraagt nog ‚ā¨ 150.000,-. U heeft een eigen kind dat geen huis kan kopen. Het mag ook een goede kennis zijn. Uw eigen kind kan zich u inkopen voor 50% van de woningwaarde. Dat betekent in dit geval dat uw kind een hypotheek krijgt van ‚ā¨ 275.000,-. Deze ‚ā¨ 275.000,- gaat naar u toe zodat u uw overwaarde van de woning kan gaan gebruiken om een recreatiewoning of vakantiehuis te kopen.

Gebruik overwaarde van uw huis slim

Gaat u de overwaarde van uw huis gebruiken door een ander zich te laten inkopen dan ontvangt u dus geld. Feitelijk is dat geld bedoeld om uw hypotheek af te lossen. Dat hoeft niet, dat betekent wel dat u de hypotheekrente niet meer mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Uw maandlasten worden dan hoger. Ook zal u moeten oversluiten omdat uw huidige geldverstrekker het niet goed gaat vinden dat u zo maar de helt van de woning aan een eigen kind verkoopt.

Wellicht krijgt u hierdoor een hogere rente. Dit kan u weer opvangen door een klein bedrag van de overwaarde van het huis te gebruiken als een stukje aflossing. Hierdoor worden uw maandlasten lager.

Twee vliegen in één klap

U gaat de overwaarde van uw huis gebruiken om:

  1. uw eigen kind een eigen huis te gunnen
  2. overwaarde gebruiken zonder hiervoor hoeven te betalen

Voor de inwoner die zich inkoopt is de financiering in box 1. Zij of hij komt in principe in aanmerking voor hypotheekrente aftrek. Wellicht kan het eigen kind de woning helemaal kopen van ouders. Er wordt overwaarde opgebouwd waar eigen kind van mee profiteert. Verder mogen ouders later de woning verkopen tegen de lagere WOZ-waarde. Geen schenkbelasting te betalen. U slaat twee vliegen in één klap. Vaak hebben wij ouders die dit op deze wijze de overwaarde gebruiken en na een jaar of 7 de woning gaan verkopen aan eigen kind. Ouders blijven dan in het vakantiehuis wonen in Spanje. Uiteraard moet je daar dan wel het gehele jaar mogen wonen.

Pas op met vakantiehuizen zonder eigen grond

Ik weet niet hoe vaak ik het nog moet zeggen. Koop nooit een vakantiehuis op gehuurde grond. De kans dat u ooit wordt weggejaagd is groot. Koopt u in het buitenland een huis? Ga altijd eerst in gesprek met een notaris. Overwaarde huis gebruiken voor vakantiewoning of recreatiewoning is geweldig maar denk wel goed na. Investeren in de woningmarkt is goed onderzoeken. 

Als iemand de woning wil verlaten

Omdat u de overwaarde van uw huis heeft gebruikt voor andere zaken heeft u dus daar geen beschikking meer over. Stel nu dat de inkoper, uw kennis of eigen kind uit de woning wil dan zal deze verkocht moeten worden. Zorg er voor dat u in ieder geval een vakantiehuis koopt waar u permanent mag wonen.

Hoe kan ik mijn “OVERWAARDE SLIM GEBRUIKEN “voor een vakantiehuis zonder al te veel extra maandelijkse kosten?

Door eigen kind te laten inkopen in je huis ontvang je dat geld wat je kan gebruiken als aankoop van een vakantiewoning. Lees alles in deze blog.

Ik heb overwaarde welke ik ” WIL VERZILVEREN DOOR IEMAND TE LATEN INKOPEN IN MIJN HUIS “, hoe nu verder?

Ga eerst hier berekenen hoeveel u kan lenen en voor hoeveel geld de inkoper kan lenen. Neem daarna contact op met ons.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button