Menu

Partner uitkopen

Partner uitkopen

Partner uitkopen

Wilt u uw partner uitkopen door een scheiding omdat u wil blijven wonen in de huidige woning dan is een ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid de enige mogelijkheid om verder te komen. Het uitkopen van uw partner of echtgenoot moet wel kunnen  natuurlijk. Blijven wonen in de woning wil zeggen dat u:

  1. voldoende overwaarde moet hebben
  2. en voldoende inkomen
  3. geen BKR registraties

Partner uitkopen bij scheiden door ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Uw ex-partner bij scheiding uitkopen moet natuurlijk wel lukken. U moet de hypotheek op eigen naam kunnen zetten of op naam van uw ex-partner. Overzetten van hypotheek op uw naam en eventueel op naam van nieuwe partner eist wel veel kennis en grote inventarisatie. Lukt het niet om uw partner uit te kopen of om zelf te blijven wonen? Lexwonen helpt u met ander huis kopen.

Als hypotheek overzetten en uitkopen partner niet lukt

Hypotheek overzetten

Hypotheek overzetten

Als het uitkopen van uw partner niet lukt dan moeten we samen kijken of een andere woning mogelijk is. Met de overwaarde moeten we rekening houden dat beiden hun aandeel ontvangen als u gaat scheiden of uit elkaar gaat.

Scheiden en partner uitkopen  vaak lastig

Omdat de woningmarkt de laatste jaren behoorlijk is gestegen zal er veel naar uw ex partner overgemaakt moeten worden als u gaat scheiden of als u heeft samengewoond. Voor de bank is er geen verschil tussen samenwonen en uit elkaar gaan of gehuwd zijn en gaan scheiden en de hypotheek overzetten. Lukt het u niet om uw ex uit te kopen? Lexwonen is erkend aankoopbemiddelaar en wij kunnen samen met u het aankoop traject in. Aankoop en financiering onder een dak.

Hypotheek overzetten na scheidingsdocumenten

Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

U kan de hypotheek pas overzetten als u alle scheidingsdocumenten heeft. Bij positieve uitslag vind het hoofdelijke ontslag van aansprakelijkheid plaats. Het tekenen bij de notaris is het moment dat de ene eigenaar is door hypotheek over te zetten. De ander is vanaf dat moment niet meer verantwoordelijk voor de hypotheekbetaling.

De hypotheekverstrekker heeft diverse documenten nodig om de aanvraag voor het overnemen van de hypotheek te kunnen behandelen. Over het algemeen zal de hypotheekverstrekker vragen naar het het echtscheidingsconvenant, de afspraken over de verdeling van tegoeden die zijn verbonden aan de hypotheek zoals levensverzekeringen, de meest recente jaaropgaven, werkgeversverklaringen en stand hypotheek. Het liefst ook de afrekeningsnota van de notaris toen u de woning kocht.

Nieuwe partner bijschrijven op de woning

Heeft u een andere partner waar u samen mee in de hypotheek wil? Let op, door diverse hypotheekverledens is het lang inventariseren. Het beste is om ieders deel te respecteren en apart te houden.

Hypotheekdeel van partner overnemen

Als u het aandeel in de woning van uw ex-partner overneemt dan moet u een nieuwe lening afsluiten. Voor dit nieuwe lening deel gelden nieuwe regels. U krijgt dus een andere rente. Voor een aflossingsvrije lening kunt u geen hypotheekrente aftrekken. U moet nu een hypotheek nemen waarbij u aan het einde van de looptijd dat lening deel heeft afgelost. Dus een lening volgens een annuĂŻtaire of lineaire hypotheek. De hypotheekrente die u betaalt over uw lening om uw ex-partner uit te kopen, is onder voorwaarden aftrekbaar van de inkomsten belasting.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button