Menu

Probleem eigen geld en hypotheek

Het probleem van een hypotheek en eigen geld is opgelost

Bereken online voor hoeveel geld je een huis kan kopen zonder eigen geld.

  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Probleem eigen geld en hypotheek
Probleem eigen geld en hypotheek

Hypotheek probleemloos met weinig eigen geld

Het probleem van huizenkopers met weinig eigen geld zagen wij 6 jaar geleden al aankomen. Doordat wij ons tevens hebben laten bijscholen als erkend aankoopbemiddelaar kunnen wij starters toch probleemloos helpen.

Eigen geld probleem voor hypotheek verleden tijd

Huis aankopen onder de marktwaarde betekent minder eigen geld. En let op! De vraagprijs op een huizensite is niet de marktwaarde maar een openingsbod. Er zijn voldoende mogelijkheden om zonder problemen een hypotheek te bemachtigen zonder eigen geld.

Voorbeeld hypotheek zonder eigen geld probleem

Huis wordt aangeboden voor € 200.000,-. Waarde van de woning € 205.000,-. Aankoop van de woning voor € 197.000,- na onderhandelingen over de prijs. Kosten koper stellen we in dit voorbeeld even op € 10.000,- Omdat je de woning € 8.000 goedkoper aankoopt dan de werkelijke waarde van € 205.000,- heb je € 8.000,- minder aan eigen geld nodig. De kosten koper bedroegen € 10.000,- u zal dus € 2.000,- aan eigen geld zelf nodig hebben.

Als de marktwaarde lager is

Mocht de marktwaarde nu € 3000,- lager zijn dan komt u dus € 5.000,- tekort aan eigen geld. Geeft dat een probleem voor je eigen geld in de hypotheek dan gaan wij:

  • Aanvullende financiering box 3

Het probleem aan eigen geld lossen we dan op met een aanvullende financiering in de vorm van een krediet van € 5000,- zodat daar de kosten koper van kunnen worden betaald. Kosten ongeveer € 65,- per maand gedurende 10 jaar aan rente en aflossing.

Het probleem van eigen geld in de hypotheek lossen wij dus op door:

  • Onderhandelingen met verkoper
  • Aankopen zoveel mogelijk onder de marktwaarde
  • Aanvullend krediet in box 3 indien dit passend is

Hypotheek probleem eigen geld opgelost

Lees ook onze referenties die u succesvol voorgingen. Vergeet niet dat de maximale hypotheek 100% van de marktwaarde is en niet de gesuggereerde koopsom. Ons werk zorgt voor meer hypotheek inzicht en minder eigen geld problemen.