Menu

Samen bouwen

Samen bouwen met je partner, buren of vrienden vanaf € 340.000,- met 1 hypotheek voor 4 personen. Goedkoop nieuwbouw bouwen 2 onder 1 kap of vrijstaand onder begeleiding van een Top bouwbedrijf en financieringskeuze uit de drie grootste banken. Op welke vragen krijgt u antwoord.

Samen bouwen goedkoop en duurzaam

Samen bouwen goedkoop en duurzaam

  • Is nieuwbouw 2 onder 1 kap financieel haalbaar met buren, kennissen of familie?
  • Vrijstaande woning bouwen
  • Hoeveel bedraagt uw eventuele overwaarde?
  • Een passende hypotheek voor beide woningen
  • Hypotheekkeuze uit 4 grote banken
  • Gesprek met top bouwbedrijf met aantrekkelijke voorwaarden

U moet zelf op zoek naar een kavel.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samen bouwen met vrienden of kennissen

Gezamenlijk bouwen goedkoper en duurzaam

Gezamenlijk bouwen goedkoper en duurzaam

Koopt u alleen of gaat u samen nieuwbouw kopen? Gezamenlijk bouwen scheelt u verschrikkelijk veel geld. Er wordt in 1 keer nieuw gebouwd, bouwbedrijf gaat in 1 keer 2 woningen bouwen wat sneller klaar is dan 2 aparte woningen. Minder kosten en sneller werken en dus goedkoper voor alle partijen.

Zit u wel eens te denken over de mogelijkheden samen nieuw te bouwen met de familie, buren of kennissen en dat samen met een historische lage rente? LET OP! Als u met 3 of 4 personen koopt en iemand heeft of had een hypotheek dan zit de woning in box 1 maar er is geen hypotheekrenteaftrek.

Samen vrijstaand huis bouwen met familie of vrienden? Of samen met uw partner een huis bouwen? Vraag ons om de mogelijkheden en de juiste bouwer. U ziet dat bij ons alles kan. Kijk ook eens op onze andere blog: boerderij bouwen tot 4 aanvragers.

Gezamenlijk bouwen en de mogelijkheden

Gezamenlijk bouwen en de mogelijkheden

Vervolgtraject samen nieuwbouw 2 onder 1 kap

Er komt natuurlijk veel op u af en u weet eigenlijk niet waar te beginnen. Hierbij even een korte schets wat er moet gebeuren.

Traject samen bouwen in vogelvlucht

Traject samen bouwen in vogelvlucht

Vogelvlucht werkzaamheden als u gezamenlijk gaat bouwen

Nadat de hypotheekberekening is gemaakt van de 2 gezinnen en de controle op BKR gaat u praten met bouwbedrijf. Uw financiële situatie komt niet op straat te liggen, ook niet bij het bouwbedrijf, dit is bij wet verboden!

Lex Wonen en of collegae berekenen u hypotheek en onderzoeken uw wensen. Wij kijken of alles realiseerbaar is voor het gezamenlijke nieuwbouwtraject. Ga je samen bouwen neem dan gelijk een duurzame hypotheek. Stroom terug leveren aan de energieleverancier.

Vervolgens gaat u naar het bouwbedrijf samen met ons om uw wensen kenbaar te maken. U weet nu voor hoeveel geld u kan gaan bouwen,  u kan uw wensen altijd nog aanpassen aan de financiering. Het bouwbedrijf heeft geen gegevens van uw financiële situatie en/of mogelijkheden.
U bepaald zelf wat u wel en niet wil vertellen aan het bouwbedrijf. Denk er goed aan dat u wel uw bouwwensen kenbaar maakt. Al de extra werkzaamheden die hij achteraf moet doen kosten meer geld. Denk ook aan uw bkr gegevens. Een hypotheek met bkr gaat niet zo maar, deze zullen wij eerst moeten laten verwijderen.

Akkoord samen bouwen

Contract bouwbedrijf tekenen om samen te bouwen

Contract bouwbedrijf tekenen om samen te bouwen

Vervolgafspraken met het bouwbedrijf gaat u zelf heen. Op het moment dat al uw wensen op papier staan gaan wij kijken of alles nog past. Vervolgens gaat u een handtekening zetten onder het contract met de aannemer die jullie gezamenlijke nieuwbouw woning bouwt en gaat u op zoek naar een makelaar voor de verkoop van het huis. Bel LexWonen voor meer informatie.

Lex Wonen is erkend aankoopbemiddelaar, hij legt eventueel contact met en makelaar die uw woning moet verkopen. Uiteraard mag u dit ook zelf regelen. Courantheid van uw oude woning speelt een belangrijke rol. De volgorde van werkzaamheden zal per situatie verschillen.

Nieuwbouw bouwen met buren

Nieuwbouw bouwen vanaf € 182.600,- p.p.

Nieuwbouw bouwen vanaf € 182.600,- p.p.

Voorbeeld van Joost en Tineke die samen met Jos en Frank een 2 onder 1 kap woning gingen bouwen. Beide stellen wonen in Tiel. Maximale hypotheek Tineke en Joost € 245.000,- en van Jos en Frank € 286.000,-.

Overwaarde oude woning

Hoewel er voldoende inkomen was on samen nieuw te bouwen hadden deze 2 stellen en overwaarde van € 33.000,- en € 117.000,-. Gezamenlijk bouwden ze een luxere 2 onder 1 kapper.

Samen bouwen vanaf € 182.600,- 2 onder 1 kap

Gaat u samen een woning bouwen, dus 2 onder 1 kap, dan kan dat al vanaf € 182.600,- per persoon excl. keuken vrij op naam. Uiteraard moet u dan nog een stuk grond kopen waar u op kan bouwen. Grondprijzen is erg lastig te zeggen. De regio is bepalend.

Samen bouwen met ouders

In het verleden kon u samen met ouders een huis kopen waar u met zijn allen in woonde. Ook al had u allen een hypotheekverleden dat was geen probleem. Een huis kopen samen met uw ouders werkt nu anders.

Omdat de meeste ouderen vaak een hypotheek hebben gehad heeft Lex Wonen een uniek concept. Samen bouwen met ouders waardoor u toch elkaar in de gaten kan houden en verzorgen. Laat u alleen een huis bouwen dan is dat door de kosten vaak niet op te brengen. Gaat u samen een 2 onder 1 kap bouwen met uw ouders is het plotseling haalbaar. Door overwaarde en eventuele schenking van de een naar de ander is samen een huis bouwen haalbaar.

Met 4 vrienden een huis kopen is ook erg in trek sinds de crisis op de woningmarkt.

En nu?

Bereken mogelijkheden om samen te bouwen

Bereken mogelijkheden om samen te bouwen

Maak de berekening hierboven en laat uw wensen weten. Kijk ook even op onze thuispagina naar onze werkzaamheden. Wil je liever een bestaande woning kopen? kijk dan even op onze pagina over de prognose van huizenprijzen.

Bij nieuwbouw tijdelijk dubbele lasten

Als u samen gaat bouwen dan heeft u tijdelijk dubbele lasten. Er wordt gebouwd aan de woning en daar heeft u een bouwdepot van. Uw huidige huur- of hypotheeklasten moet u voor en heel jaar kunnen aantonen. Dat moet eigen geld zijn, u kan niet zeggen dat zit in de overwaarde. Banken willen zeker weten dat u alle tijdelijke extra kosten kan betalen. Lex Wonen begeleid u, lees meer over LexWonen. Ga naar de homepagina voor al onze hypotheeksoorten.

Lex Wonen begeleid ⭐Samen Bouwen⭐

Samen Bouwen met Lex Wonen

Samen Bouwen met Lex Wonen

 

 

 

 

Kan ik 1 groot huis samen met familie of vrienden bouwen?

U kan maximaal met 4 vrienden of familieleden 1 groot huis bouwen. U krijgt dan 1 hypotheek met 4 personen.

Ik heb een eigen huis wat verkocht moet worden, hoe weet ik nu hoeveel ik maximaal kan lenen en dus kan bouwen?

Wij berekenen eerst hoeveel u op inkomen kan lenen, daarna een berekening van de overwaarde. U zal op een gegeven moment het huis moeten laten taxeren zodat de bank weet hoe courant de woning is. Weet u alles dan gaat u naar bouwbedrijf voor uw wensen.

Hoe gaat dat als wij met 2 families een huis willen bouwen maar we hebben 2 huizen te koop staan?⭐

U krijgt maximaal 1 overbruggingshypotheek op 1 woning. Dat betekend dus dat u altijd 1 huis verkocht moet hebben zodat er maximaal 1 te koop staat.

Wat is de juiste volgorde van werken?

Maak eerst de berekening maximale hypotheek. Vraag voor alle personen die in het huis komen wonen de BKR op. Hier staat vermeld wat er loopt aan kredietfaciliteiten. Verder is het belangrijk dat u een stuk grond heeft. Elk project heeft een andere volgorde. Suggestie: Lees deze blog.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button