Menu

Samen een huis kopen

Samen een huis kopen✅ betekent dat u eerst:

  • De waarde van uw droomhuis moet weten
  • Hoeveel eigen geld is er aanwezig
  • Hoeveel bedraagt maximale hypotheek op inkomen en marktwaarde
  • Samen BKR opvragen en werkgeversverklaring

Bereken eerst voor hoeveel geld u samen en huis kan kopen.

Graag meer informatie over een huis kopen, de maximale hypotheek en eventueel de waarde van de woning die wij op het oog hebben.


  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Samen een huis kopen

Samen een huis kopen

Samen een woning kopen

Samen een hypotheek afsluiten kan alleen als u al uw betalingsverplichtingen weet. Vraag de Bkr gratis op. Denk ook aan uw studielening of alimentatie. Zoek alle documenten bij elkaar. Lex Wonen helpt klanten met de aankoop, de hypotheek en de ontbindende voorwaarden van de koopakte. Vergeet de werkgeversverklaringen niet op te vragen!

Hoeveel eigen geld is er aanwezig

Als u samen een huis gaat kopen dan heeft u eigen geld nodig voor de kosten koper. Het is belangrijk dat u weet hoeveel eigen geld u samen heeft voor de hypotheekkosten. Heeft u te weinig eigen geld? Soms is het mogelijk om een huis te kopen met minder eigen geld.

Samen een huis kopen dan eerst de woningwaarde weten

Samen een hypotheek dan woningwaarde weten

Samen een hypotheek dan woningwaarde weten

Voordat u gaat bezichtigen moet u eerst de waarde van een huis weten. Doet u dat niet dan besteed u wellicht al uw vrije tijd in het verkeerde huis.

  • Soms wordt huis te duur aangeboden

Als een vraagprijs van een huis hoger is dan de marktwaarde dan is dat wel handig om te weten. Uw maximale hypotheek is nooit hoger dan de waarde van een woning. Bieden jullie samen te hoog op een huis dan kan het maar zo zijn dat jullie een slordige € 30.000,- aan eigen geld nodig hebben.

Gezamenlijk een huis kopen betekend bezichtigen

Ga gerust afspraken inplannen voor bezichtigingen. Vertel Lex Wonen altijd welke huizen u samen gaat bezichtigen. Wij onderzoeken de woningwaarde en beschermen u tegen te hoge biedingen. Kijk ook even op de Homepage van Lex Wonen.