Menu

Samen hypotheek

Samen hypotheek

Samen hypotheek

Samen hypotheek afsluiten als u gaat samenwonen is voor iedereen anders. Uw hypotheekverleden, leeftijd, huwelijksverleden, kredietverleden(bkr) en inkomensverleden spelen een belangrijke rol als u samen wil kopen en financieren. Dit moet u weten.

Samen eerste hypotheek

Dit is vrij makkelijk. U laat berekenen wat u samen kan lenen op basis van jullie inkomen. Let op! De taxatiewaarde is belangrijk als u een huis koopt. Met name door het overbieden heeft u meer geld nodig. Samen is jullie maximale hypotheek nooit hoger dan taxatiewaarde (marktwaarde). Lexwonen maakt altijd vooraf een indicatie zodat bieden makkelijker wordt. Bereken een hoeveel hypotheek u samen krijgt en het bod dat u zal moeten bieden.

Bieden vanaf prijs of bieden met opbod berekenen.

Bereken hoeveel uw bieden vanaf prijs kan worden op uw droomhuis.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samenwonen en voor 1 partner tweede hypotheek

U wil samen een hypotheek afsluiten maar voor uw vriendin is het de tweede woning? Ik maak een simpel voorbeeld zoals het hier dagelijks binnen komt als een stel samen hypotheek afsluit.

  • Op inkomen samen € 500.000,- hypotheek mogelijk. Niets in de bkr. Gezamenlijk huis kopen voor € 400.000,- die een marktwaarde heeft van € 400.000. Huidige vriendin heeft 4 jaar geleden een eigen huis gehad gedurende 4 jaar precies. Slot stand hypotheek was € 200.000,-. Hoe komt de hypotheek er uit te zien.

Vast staat dat beiden een hypotheek krijgen van € 200.000,-. Man sluit zijn deel hypotheek van € 200.000,-  af die in 30 jaar wordt afgelost. Omdat het de eerste eigen woning is over dit totale bedrag 30 jaar hypotheekrenteaftrek mogelijk.

Vriendin had met ex samen een hypotheek. Huis is verkocht voor € 300.000,-. De helft van deze € 300.000,- is de beginstand van 1 deel hypotheek voor nieuwe woning. De rente hiervan mag zij 26 jaar lang aftrekken van de belasting. Vriendin krijgt dus 1 deel van € 150.000,- hypotheek en het overige wordt dan € 50.000,-. Dit rentedeel is 30 jaar lang aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

  1. Dus samen hypotheek € 400.000
  2. 1 deel € 200.000,- man welke 30 jaar aftrekbaar is.
  3. 1 deel vriendin hypotheek 26 jaar aflossen van € 150.000,-
  4. 1 deel vriendin hypotheek 30 jaar aflossen van €  50.000,-

Zou er overwaarde zijn geweest en zouden ze samen binnen 3 jaar een huis kopen? Vriendin had dan de helft van de overwaarde in het huis moeten stoppen in haar deel. Is dat geld er niet meer? Minder hypotheekrenteaftrek.

Samen hypotheek en 57 jaar of ouder

Als 1 persoon binnen 10 jaar de AOW ontvangt, dus hoeft geen pensioen te zijn, dan gaat men uit van het inkomen op pensioendatum. Dus hierdoor kan u samen minder hypotheek krijgen.

Samen hypotheek en iemand heeft kredieten

Wilt u samen een huis kopen en een hypotheek afsluiten dan moet u voor de maximale hypotheekberekening ook de BKR meenemen. In de BKR staan alle kredieten  die u heeft en uw betalingsverleden. Doet u dit niet dan kan u van een koude kermis terug komen.

Hoeveel kan u samen lenen?

Gaat u samen lenen en een huis kopen? Waar loopt u tegen aan?

Lexwonen helpt u met aankoop, hypotheek notaris en taxatie huis. Landelijk werkend met 82 taxateurs.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button