Menu

Samenwonen met 4 personen

Samenwonen met 4 personen

Samenwonen met 4 personen

Een 4 persoons hypotheek en dus samen met 4 personen een huis kopen is de enige optie om te kunnen kopen. Samenwonen met een 4 persoons financiering betekend dat iedereen:

 1. eigenaar is
 2. samen voldoende inkomen en spaargeld heeft om te kopen
 3. voor 100% aansprakelijk is voor de gehele hypotheek
 4. onder een dak moet wonen en daar moet staan ingeschreven

Huren geen kans of schreeuwend duur, alleen of samen kopen weinig kans. Samenwonen met een hypotheek voor 4 personen grote kans en lage lasten per persoon.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
4 persoons hypotheek samenwoners

4 persoons hypotheek samenwoners

Ruim wonen als samenwonen met 4 personen lukt

Samen wonen in een riante woning is iets makkelijker kopen. Het lukt makkelijker om een huis te kopen uit het hoger segment dan woningen tot € 450.000,-. Verwachting van de huizenprijzen zijn niet hoopvol als je nog geen eigen huis hebt. Door samen te kopen en te wonen sla je de handen ineen waardoor het makkelijker wordt.

Lexwonen regelt al jaren 4 persoons hypotheken. Profiteer samen van de waardeontwikkeling van de eigen woning. Maak goede afspraken vooraf.

 • Hoelang is de intentie om samen te kopen?
 • Huis verlaten kan niet zo maar
 • Samenwonen met 4 personen betekend samen delen

Samenwonen met 4 personen is samen delen

Samen een huis delen met 3 of 4 personen is samen alles delen. Denk aan de onkosten en de hypotheekbetalingen. Gaan jullie samenwonen weet dan dat verhuren nooit is toegestaan.

Voorbeeld van samenwonen met 3 personen

John, Ingo en Stef konden individueel geen huis kopen in Veenendaal. De drie zijn vrienden en ze konden tussen de € 240.000 en de € 270.000,- lenen. Samen konden ze met drie personen een hypotheek krijgen van € 790.000,-.  Door gezamenlijk het eigen geld bij elkaar te leggen was er € 140.000,-  aanwezig.

Gezamenlijk een 3 persoonshypotheek

Gezamenlijk hebben ze besloten om in 2022 samen een huis te kopen met een Multi hypotheek via Lexwonen voor 3 personen. In Veenendaal West moesten ze € 60.000,- overbieden. Binnen 4 dagen was de hypotheek akkoord.

Samenwonen met 3 personen en de notaris

Neem je een 3  of 4 persoons hypotheek dan is het belangrijk om vooraf met een notaris te praten. Hij is de enige die zaken goed kan omschrijven en regelen. Lexwonen adviseert iedereen dringend naar de notaris te gaan al voordat er samen een huis is gekocht. De notaris regelt onder andere:

 • Hoeveel eigen geld legt iedereen persoonlijk in?
 • Wat gebeurd er bij overlijden?

Lexwonen heeft enkele notarissen verdeeld over heel Nederland waar hij veel mee werkt. Uiteraard mag iedereen zelf een notaris uitzoeken.

Multi hypotheek voor samenwoners

Een Multi hypotheek lexwonen wordt altijd afgesloten in box 1, de hypotheekrente meestal in box 3. Is het voor alle samenwoners de eerste eigen woning? Dan valt de hypotheekrente in box 1 waardoor deze aftrekbaar is. Lexwonen legt het later uit.

Meer keuze als 4 mensen samenwonen

Samenwonen met 4 aanvragers betekend de keuze reuze is. Stel nu dat je afspreekt om over 10 jaar de boel te verkopen? Iedereen neemt zijn overwaarde mee en investeert in een ander huis.

Tussentijds de gezamenlijke woning verlaten

Gaat iemand de woning tussentijds verlaten dan zal het lastig worden.  De overwaarde gaat gedeeltelijk mee dus er zal cash op tafel moeten komen. Verder moet de hypotheek passen op het inkomen van de overige aanvragers. Samenwonen betekend samen kopen en samen verkopen. Ga vooraf alles goed doorspreken.

Huren of kopen

Huurprijzen zijn niet te betalen, een hypotheek van € 700.000,- kost ongeveer € 2400,- per maand. Welke groepen kopen samen een woning?

 1. kinderen met ouders tot 4 personen
 2. broers en zussen samen tot 4 aanvragers
 3. Vrienden en bekenden gaan samenwonen en kopen

Stel nu dat iedereen individueel een huurhuis krijgt aangeboden, wat denk je wat de huurprijzen zijn? Even afhankelijk van de regio reken op € 900,- tot € 1400,- per maand per huurder. Zet dat af tegen een hypotheek van € 2400,- per maand, samenwonen met 4 personen loont.

Waarom maak je met een samenwonershypotheek voor 4 personen meer kans op een huis dan met 2 personen?

Met een 4 persoonshypotheek kan je veel meer lenen omdat je met 3 of 4 aanvragers bent. Ook is er mat 4 personen mee

Zijn er specifieke voorwaarden als je met 4 personen gaat samenwonen en een hypotheek afsluit?

Een samenwonershypotheek voor 4 personen betekend dat je ook daadwerkelijk daar moet wonen en ingeschreven staan. Verhuren mag niet en de woning moet Woonbestemming hebben. Verder is iedereen voor 100% verantwoordelijk voor de totale hypotheeksom.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button