Menu

Scheiden en huis kopen met eigen kind

Scheiden en huis kopen met eigen kind

Scheiden en huis kopen met eigen kind

Gaat u scheiden dan kan het voor beide ouders interessant zijn om een huis te kopen met eigen kind. Meestal past de hypotheek niet op één inkomen als mensen gescheiden zijn.  Heeft u toevallig kinderen die ook nog eens een baan hebben? Vaak kunnen kinderen zelf ook geen huis kopen. 

Scheiden en weten wat u samen met eigen kind kan lenen?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheiding, hoeveel kan ik lenen met mijn kind

Scheiding, hoeveel kan ik lenen met mijn kind

Voorwaarden huis kopen met eigen kind na scheiding

Wilt u met eigen kind een woning kopen dan zijn onderstaande voorwaarden van belang.

  1. Koopt u een huis met eigen kind na scheiding dan moeten de aanvragers onder één dak wonen
  2. Gaat u scheiden dan kan u pas kopen als de uitspraak van de rechter is geweest
  3. Alleen woonbestemming kopen is mogelijk
  4. Gaat 1 van de aanvragers ( kind of ouder) de deur uit dan zal de woning vaak verkocht moeten worden

Alle eigenaren moeten daar ingeschreven staan.

Bel hotline ☎️ klik hier om te bellen.

Voorbeelden van scheiden en woning kopen met eigen kind

Peter en Tanja woonden al 35 jaar samen in een woning in Veenendaal. Beiden hebben 2 kinderen, Isa( 22 jaar) en Bart ( 26jaar). Omdat de woningmarkt voor de kinderen niet prettig is maken ze geen kans. Peter en Tanja gingen in 2023 scheiden. De overwaarde op de woning bedroeg € 650.000,-.

Peter en Anja verkochten de woning. Overwaarde werd keurig verdeeld na de verkoop. Tanja kocht met dochter een huis na de scheiding. Peter kocht met zijn zoon een huis na de scheiding. Let op!! Het scheidingsconvenant en inschrijving burgerlijke stand moet aanwezig zijn. Zijn er nog geen echtscheidingsdocumenten dan heeft het geen zin om te gaan kijken naar een woning.

Gescheiden en ander huis kopen kan

Bent u dus gescheiden en wilt u een ander huis kopen maar u heeft geen kinderen? Het is ook mogelijk om een huis te kopen met uw broer of zus. Let op altijd geld wel de regel dat u moet samenwonen onder één dak. Uitsluitend een geldschieter zoeken is er dus niet bij. Bij het verlaten van de woning zal de woning vaak verkocht moeten worden.

Notaris belangrijk bij huis kopen na scheiding

Gaat u scheiden en koopt u met eigen kind een huis? Gebruiken ouders de overwaarde om te kopen. Leg dit altijd vast bij de notaris. Voorbeeldje. Jeroen kocht 17 januari 2024 een huis met zoon Egbert. Jeroen nam € 157.000,- overwaarde mee in verband met zijn scheiding. Ze kochten de woning voor € 450.000,- in Ede. Stel dat na 15 jaar vader en zoon de woning verkopen dan krijgt vader eerst zijn eigen overwaarde terug. Wat overblijft wordt gedeeld door twee. De notaris maakt hier een overeenkomst van.

Alleen huis kopen bijna onmogelijk

Het is bijna niet mogelijk als u alleenstaande bent om een woning te kopen. Wij hebben een mooie oplossing door een hypotheek te kunnen aanvragen met eigen kind nadat u gescheiden bent. Het is 1 van de meest geregelde hypotheken sinds 2023. Steeds meer mensen benaderen ons nadat ze gescheiden zijn om te kunnen kopen met eigen kind.

Welke stappen ondernemen als u gaat scheiden

Wacht altijd eerst af tot dat de scheiding rond is bij de rechtbank. Eerder ons bellen heeft geen zin. Wij kunnen niets. Ga eerst naar de notaris om zaken te bespreken. Overleg met eigen kind, broer of zus om te overleggen. Bent u gescheiden en wilt u met eigen kind een huis kopen? Lexwonen.nl is de enige die u hierbij kan helpen.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button