Menu

Stappenplan Hypotheek

Oriëntatiefase om huis te kopen met een hypotheek? LEES ONS STAPPENPLAN zodat succesvol een hypotheek kan worden afgesloten. Oriënteren begint niet bij uw droomhuis maar bij uw financiële situatie.

Bereken standaard hypotheek

  • Bereken eerst hoeveel hypotheek u kan krijgen, lees dan verder.


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stappenplan Hypotheek

Stappenplan Hypotheek

Stappenplan Hypotheek

Als u zich houd aan deze volgorde dan gaat het goed. Ga niet klakkeloos berekeningen maken op internet. Precisie en werken volgens onderstaand stappenplan kan u een succesvolle hypotheek bezorgen.

  • Eerst maximale hypotheek online berekenen via Lex Wonen
  • Dan werkgeversverklaring opvragen en BKR online opvragen via IDIN
  • Lex Wonen stemt maximale hypotheek af op BKR

Oriëntatiefase woningen na inkomens inventarisatie

U kan 100 woningen gaan bezichtigen omdat u genoeg verdiend. Slechts één roodstand mogelijkheid, mobiel abonnement of ander krediet uit het verleden zal uw hypotheek dwarsbomen. Precisie is belangrijk om een akkoord van de bank te krijgen.

Maximale hypotheek kan u zelf onmogelijk weten

Het volgen van onze stappen zijn belangrijk om te weten of uw hypotheek past. Laat u zich niet van de wijs brengen door uitsluitend een hypotheekberekening te maken op internet. De meeste hypotheek afwijzingen (90%) heeft (in)direct met de BKR te Maken.

Wat is de woningwaarde

Lex Wonen helpt klanten met aankoop en hypotheek. U moet de waarde van de woning weten. Uw maximale hypotheek is de waarde van de woning en niet op het inkomen alleen. Door juiste aankoop heft u zelfs minder eigen geld nodig.

Bod uitbrengen met ontbindende voorwaarden

Breng uw bod uit samen met de ontbindende voorwaarden. Voorbehoud financiering 5 weken en zeker een bouwkundige keuring. Lex Wonen helpt met alle werkzaamheden.

Bouwkundige inspectie woning

Weet wat er schuil gaat aan gebreken. Alleen als u volgens ons stappenplan werkt is een veilige hypotheek mogelijk. Een bouwkundige keuring kost u een slordige € 250,-. Het kan u wel € 50.000,- besparen en een hoop ellende.

Bel Lex Wonen 7 dagen per week voor de juiste stappen i.v.m. de hypotheek. Ga ook naar de homepage van Lex Wonen en bekijk welke werkzaamheden wij verrichten.

Check je verleden

Check leningen- check studielening (DUO)-check de BKR. Volg de hypotheek stappenplan van Lex Wonen.