Menu

Starter op de woningmarkt

Starter op de woningmarkt en de hypotheek. Wij weten dat het voor starters lastig is om te kopen. Bereken eerst uw hypotheek, wij hebben altijd een oplossing om te kopen.

U wil een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek omdat u uw spaargeld anders wil gebruiken?

Lees hier hoe u zonder eigen geld in de hypotheek een huis kan kopen. Wilt u weten voor hoeveel geld u kan kopen zonder eigen geld? Bereken eerst en lees dan onze tips en succesverhalen.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Velden met een * verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Huis kopen zonder eigen geld’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Starter op de woningmarkt

Starter op de woningmarkt

Bent u starter op de woningmarkt dan willen wij u simpel belangrijke zaken uitleggen zodat u met plezier een huis kan kopen.

Het kopen van een eerste eigen woning gaat vaak gepaard met stres. Om het overzichtelijk te houden volgt hieronder een index van een paar BELANGRIJKE ZAKEN voor starter op de huizenmarkt.

  • Hoeveel mag ik lenen en hoeveel eigen geld heb ik nodig?
  • Wat is de waarde van mijn droomhuis?
  • Taxatierapport
  • Hoe ga ik de onderhandelingen in?
  • Koopcontract en ontbindende voorwaarden.
  • Bouwkundige keuring en de overdracht

Hoeveel mag ik lenen en heb ik eigen geld nodig?

Wij hebben een uniek online hypotheek calculator ontwikkeld welke wij tevens handmatig beoordelen en na calculeren. U ziet dan de uitkomst van uw maximaal te verkrijgen hypotheek. Als u op Funda gaat zoeken dan kunnen wij er voor zorgen dat u als starter de hypotheekkosten kan meefinancieren in de hypotheek. Dus geen of weinig eigen geld nodig voor de hypotheek.

Wat is de marktwaarde van mijn droomhuis?

Heeft u een woning gezien dan is het voor ons eenvoudig om de marktwaarde van het huis op te zoeken. Kadastrale werkzaamheden op de woning en in de regio van uw droomhuis geven een goed beeld. Als wij zelf voor u de marktwaarde hebben berekend dan laten wij dit bevestigen door een taxateur.

Taxatierapport in huidige woningmarkt belangrijk

Hebben wij de verwachte kadastrale waarde berekend dan moet een onafhankelijke taxateur deze marktwaarde bevestigen middels een taxatierapport. Voor de starter op de woningmarkt is het taxatierapport het belangrijkste.

Lees hieronder de WAARDEVOLLE TIPS hoe je meer hypotheek kan krijgen en hoe je ZONDER EIGEN GELD EEN HUIS KAN KOPEN.

Onderhandelingen

U weet nu de taxatiewaarde en de vraagprijs op Funda. LET OP!

Het verschil tussen de taxatiewaarde en de aankoopprijs (niet de FUNDA vraagprijs) heeft u minder nodig aan eigen spaargeld voor de hypotheek. Voorbeeld: Op Funda staat een huis te koop voor € 290.000,- k.k. Na kadastraal onderzoek van ons blijkt deze woning een waarde te hebben van € 297.000,-. U doet een bod van € 284.000,-. Stel dat u het huis kan kopen uiteindelijk voor € 286.000 dan heeft u € 11.000 minder aan eigen geld nodig. De taxatiewaarde was € 297.000,- en de koopprijs € 286.000,-, een positief verschil van € 11.000,-.

Bij welke bank kan ik terecht

Deze vraag is ontzettend lastig om zo te beantwoorden. Elke bank heeft zijn eigen voorwaarden, helaas bepaald uw persoonlijke situatie bij welke bank u terecht komt. Voorbeeld: U maakt overuren welke u uiteraard graag wil gebruiken om een hypotheek te krijgen. Helaas zijn er ook nog banken in 2018 die overwerk maar voor 70% meenemen. Misschien wilt u wel een starterslening? U moet dan wel en bank hebben die naast zijn hypotheek een aanvullende starterslening accepteert. Ook zijn er banken waar u een slordige € 10.000,- meer aan hypotheek kan krijgen. Dit komt door de rentestand. Soms kan je door een verhoging van 0,1% hypotheekrente € 10.000 meer aan hypotheek krijgen.

Eerste koopcontract voor starter op de woningmarkt

In het koopcontract staan veel zaken die van belang zijn. Wanneer verlopen de ontbindende voorwaarden? Dat betekend dat u de hypotheek rond moet hebben voordat die datum verstreken is. Wees op tijd als de hypotheek niet rond komt voor die datum. Vraag om de datum te verlengen omdat u meer tijd heeft om de hypotheek voor elkaar te krijgen. In de koopakte vermeld u en de verkoper zaken die een reden zijn om de koop niet door te laten gaan.

Bouwkundige keuring

Weet welke kosten er de komende jaren aan zit te komen en weet hoe de staat van de woning is. Zorg ervoor dat de woning een bouwkundige keuring ondergaat.

Starter op de woningmarkt maak een keuze

Als beginnende huizenkoper ben je al druk genoeg om een woning naar je zint te vinden. Het UNIEKE TOTALE HYPOTHEEKPAKKET van Lex Wonen zorgt er voor dat u altijd safe zit. Mocht de aankoop van een huis niet doorgaan dan ontvangt u ook geen rekening van ons. Maak gebruik van onze waardevolle kennis welke u veel spaargeld scheelt. Gratis BKR aanvraag en marktwaarde beoordeling zorgen voor en goed begin voor de starter op de woningmarkt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button