Menu

Studentenhypotheek

Hypotheek met 4 studenten mag

Hypotheek met 4 studenten mag

Kan ik als student een huis kopen en hypotheek afsluiten? Ja, een studentenhypotheek kan zelfs tot 4 personen via Lexwonen.nl. Het is logisch dat iedereen een baan moet hebben met een vast dienstverband of met een intentieverklaring. Zoekt u een huis en bent u een student? Lees de mogelijkheden, de voorwaarden en bereken eerst hoeveel u eventueel met andere studenten kan lenen.

Bereken maximale studentenhypotheek tot 4 studenten.

  • Hidden
  • Studentenhypotheek met 4 studenten berekenen


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Studentenhypotheek

Studentenhypotheek

Voorwaarden studentenhypotheek

Elke situatie is anders maar er zijn wel enkele belangrijke voorwaarden die u moet kennen als u samen met studenten een huis koopt.

  1. Koopt u met meerdere studenten? Allen onder een dak wonen en ingeschreven staan op dat adres
  2. U kan niet zo maar het huis verlaten dus bespreek vooraf hoe lang u minimaal samen gaat kopen
  3. Uitsluitend eigen geld inbrengen niet voldoende, u moet een vaste baan hebben of intentieverklaring
  4. Let op dat de BKR (krediet en kredietgeschiedenis ) bekeken wordt door de bank
  5. Alle studenten zijn 100% verantwoordelijk voor de hypotheekbetaling

Let op! Kredieten en studiefinancieringen via DUO verlagen uw hypotheek aanzienlijk. Door de huidige huizenprijzen is het belangrijk om vooraf alles te inspecteren.

Voorbeeld hypotheek met 4 studenten

Student Ares, Tim, Sjoerd en Erik studenten in Wageningen kochten via Lexwonen een appartement in Rhenen voor € 225.000,-. Alle 4 verdienden ze ongeveer € 1200,- per maand bruto. Maximale hypotheek bedroeg € 167.000,-. Omdat schenkingen van ouders ter hoogte van € 110.000,- aanwezig waren konden alle 4 de studenten een hypotheek krijgen.

Let op, bij het kopen van een huis ben je er niet als je de koopsom kan lenen. Jullie zullen moeten overbieden op een huis of appartement. In dit geval hebben ze € 45.000,- meer betaald dan de vraagprijs.

Hoeveel moet ik verdienen om als student een huis te kunnen kopen?

Wilt u met 3 studenten een woning kopen en verdiend u minder dat € 1000,- bruto per maand? Is er geen zak met geld dan gaat kopen echt niet lukken. Onze bedoeling is echt om studenten met inkomen, eigen geld en schenkingen samen met 3 of 4 personen te laten kopen.

Via Lexwonen.nl is een huis kopen met vrienden ook een mogelijkheid. Ook hier telt maximaal 4 vrienden in 1 hypotheek.

Voorbeeld studentenhypotheek met schenking ouders

Hoe zag de studentenhypotheek van 3 studenten en 1 vriendin er uit. De 3 studenten verdienden € 900,- bruto per maand. Inkomen vriendin € 1250,- bruto per maand. De vader van Guus heeft € 75.000,- geschonken aan Guus zodat huis kopen met alle studenten lukte. Woning gekocht voor € 300.000,-. Bruto maandlasten € 240,- per persoon.

Uiteraard moet er het een en ander omschreven worden bij de notaris. Als de woning verkocht gaat worden dan moet deze € 75.000,- eerst terug. Dan wat er over blijft is de zuivere overwaarde van de oude woning. Bent u alleen en wilt u uw eerste huis kopen? Kijk op startershypotheken.

Waar moet ik aan denken met een studentenhypotheek?

Waar liggen de gevaren van een hypotheek met studenten en waar moet ik op letten? Maak samen goede afspraken voordat u überhaupt gaat zoeken naar een huis. Bespreek de minimale duur dat jullie willen kopen. Onthoud ook goed dat de kans op een restschuld ook aanwezig kan zijn, al zou u daar in deze tijd niet aan denken. Niemand mag zomaar een woning verlaten. Het is niet mogelijk om zomaar een andere koper naar voren te duwen zodat deze mede eigenaar wordt in de plaats van een ander.

Theoretisch kan dat maar in de praktijk gebeurd dat niet. Wijzigen van eigenaar kost veel geld en de overwaarde op dat moment gaat gedeeltelijk naar de vertrekkende student. Lexwonen regelt studentenhypotheek maar niet in alle situaties.

Zonder eigen geld, schenkingen etc. zal het onmogelijk zijn om als student een woning te kopen. Als hypotheekadviseur Rhenen hebben wij hier veel ervaring mee.

Garant staan ouders kan niet

Let op, het is niet mogelijk door wie dan ook, met hoeveel inkomen dan ook, met zoveel geld dan ook garant te staan. Dit is nooit toegestaan in geen enkele situatie! Is er geen eigen geld dan kan u ook niet kopen helaas. Uitsluitend een zak met geld inbrengen zonder werk is onmogelijk. Heeft u een baan met intentieverklaring of vast dienstverband dan is het mogelijk om samen met medestudenten een hypotheek af te sluiten.

Kunnen wij met meerdere studenten een huis kopen?

Ja, een huis kopen tot en met 4 studenten is mogelijk indien alle studenten of medeaanvragers een vaste baan hebben of een intentieverklaring.

Kan ik een huis kopen met uitsluitend eigen geld?

Nee, eigen geld is belangrijk om te kunnen kopen maar u moet ergens een baan hebben. Veel studenten kunnen een intentieverklaring krijgen of hebben vast contract voor bepaald aantal uren.

Heeft u een voorbeeldberekening van een hypotheek met 4 personen?

Ja, 4 studenten verdienen € 800,- bruto per maand waardoor hypotheek € 140.000 mogelijk was. Omdat ouders ook een schenking deden van € 30.000,- was kopen tot € 260.000,- mogelijk.

Waar moet ik aan denken met een hypotheek voor studenten?

Alle studenten dienen ingeschreven staan op het woonadres en iedereen dient ook daadwerkelijk onder een kap te wonen. Verder is het van belang dat bij de notaris het een en ander wordt geregeld. Ook moet u er aan denken dat het mogelijk is dat de waarde van het koophuis kan dalen. Bespreek vooraf hoelang u met 3 of 4 studenten van plan bent om te kopen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Groningen

Lees meer
Call Now Button