Menu

Taxatie huis

Taxatie Huis

Taxatie Huis

Taxatie huis bepaald hoeveel je maximale hypotheek kan zijn. Dit betekend dus als je een woning hebt gekocht en achteraf blijkt de taxatie lager te zijn dan je bod dan zal je veel eigen geld nodig hebben.

Voorbeeld lage taxatie huis

Een voorbeeld van huizenkopers die ons dagelijks om hulp vragen. Johan en Samantha uit Dedemsvaart konden samen € 745.000,- aan hypotheek krijgen. De woning had een vraagprijs van € 525.000,-. Johan deed een bod van € 579.000,-. Beiden waren in de veronderstelling dat dit volledig gefinancierd kon worden.  Na een week werd de woning getaxeerd voor € 500.000,-. Dit betekende dat voor hun een hypotheek van € 500.000,- de max was. Dus dat betekend € 79.000,- spaargeld inleggen. Maximale hypotheek bepalen is meer dan een berekening maken op inkomen.

Maximale hypotheek 100% taxatie huis

Let op, je maximale hypotheek is nooit hoger dan 100% van de taxatiewaarde. Taxatie huis kan je niet 2 keer laten doen. Is de eerste taxatie achteraf niet naar je zin dan heb je een probleem. Er zijn altijd verschillen tussen taxateurs onderling. Taxatie van een woning kan wel 20% verschillen. Op een woning van € 500.000,- scheelt je dat wel € 100.000 eigen geld. Lage taxaties zijn vaak spelbrekers.

Wil je weten wat je zou moeten bieden? Meer inzage hebben over indicatie taxatiewaarde huis?

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hypotheek is maximaal 100% taxatiewaarde

Hypotheek is maximaal 100% taxatiewaarde

Taxatie woning vooraf weten

Voordat je een bod doet zijn 3 zaken belangrijk om te weten:

  1. Taxatie huis
  2. Inkomens en soort dienstverband
  3. Biedcertificaat & indicatie

Zonder kennis van taxatiewaarde is het onmogelijk om een woning te kopen. Lexwonen vraagt vooraf naar taxatiewaarde en  berekend de mogelijkheden. In de huidige woningmarkt is dit belangrijk.

Woningtaxatie en financiering via lexwonen

Taxatie woning vooraf weten

Taxatie woning vooraf weten

Landelijke aanpak woningfinanciering en regelen taxaties via Lexwonen. Zie je een woning te koop staan? Geef ons het adres door en wij gaan aan de slag. Gaat de woning niet door dan heeft u aan ons geen kosten. Vaak kan u een woning kopen zonder eigen geld of met minder spaargeld.

Taxatie woning en biedcertificaat onmisbaar

Vooraf taxatiewaarde van het huis weten en bieden met een biedcertificaat is onmisbaar. Maak niet de fout die 70% van de huizenkopers maakt. Ga niet alleen het bod mailen met de mededeling van voorbehoud financiering of zonder voorbehouden. Als je echt graag een huis wil kopen dan moet je transparant zijn. Dus in ieder geval vooraf taxatie huis weten.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button