Menu

UWV verzekeringsbericht downloaden

Gemakkelijk een hypotheek aanvragen met een UWV verzekeringsbericht. Vaak worden werkgeversverklaringen foutief ingevuld. Lexwonen gebruikt meestal het UWV verzekeringsbericht omdat deze nooit afgekeurd kan worden.

Het downloaden van een UWV verzekeringsbericht gaat handig. Er wordt onderscheid gemaakt tussen het downloaden met Windows of Apple.

UWV verzekeringsbericht downloaden met Windows

Stap 1. Hoe log je in?

Inloggen in mijn UWV

Inloggen in mijn UWV

 

Stap 2. Persoonlijke gegevens

 • Ga naar persoonlijke gegevens
 • In het midden staat ” Loongegevens”, klik op loongegevens controleren

Stap 3. UWV verzekeringsbericht downloaden

Je staat nu op de pagina loongegevens van het UWV.

 • Aan de rechterzijde zie je het verzekeringsbericht. Klik het kruisje uit van het BSN nummer! Vakje bij BSN is nu leeg. Zie hieronder een voorbeeld.
UWV verzekeringsbericht zonder kruisje bij BSN

UWV verzekeringsbericht zonder kruisje bij BSN

 • Klik nu op Download printversie (pdf)
 • Onderaan verschijnt een pdf met het verzekeringsbericht welke je nodig hebt voor de maximale hypotheek berekening. Sla deze op en mail naar je adviseur.

UWV verzekeringsbericht downloaden met Apple

Er is een klein verschil tussen het downloaden van het UWV verzekeringsbericht met Windows of Apple. Heb jij Apple? Tot stap 3 is het zelfde als met Windows. Doe dus stap 1 en stap 2 zoals hierboven vermeld.

Stap 3. Download verzekeringsbericht met Apple

Je staat op de pagina loongegevens van het UWV

 • Aan de rechterzijde zie je het UWV verzekeringsbericht. Klik het kruisje uit van het BSN nummer! Vakje bij BSN leegmaken zoals het voorbeeld hieronder.
UWV verzekeringsbericht downloaden met Apple

UWV verzekeringsbericht downloaden met Apple

 • Klik op Download printversie (pdf)
 • Het pdf wordt nu getoond in “Voorvertoning”
 • Sluit de Voorvertoning af en ga naar de map Downloads
 • Mail het digitale UWV Verzekeringsbericht naar je adviseur

Het grote verschil tussen downloaden met Windows of Apple zit hem in de voorvertoning bij Apple.  Deze moet je eerst afsluiten en daarna pas downloaden.

Gedownloade UWV verzekeringsbericht

Gedownloade UWV verzekeringsbericht

Zelf hypotheek berekenen met UWV Verzekeringsbericht

Je kan ook heel makkelijk zelf je maximale hypotheek berekenen met het UWV verzekeringsbericht. Heb je het bericht gedownload kijk dan hieronder hoe je weet wat je op inkomen kan lenen.

Sleep UWV Verzekeringsbericht naar Inkomensbepaling loondienst

De rekentool inkomensbepaling loondienst is tevens de website voor het berekenen van je maximale hypotheek met je UWV verzekeringsbericht. Door het UWV bericht aan te klikken ga je deze uploaden

Sleep UWV verzekeringsbericht naar inkomensbepaling loondienst

Sleep UWV verzekeringsbericht naar inkomensbepaling loondienst

 • Klik nu op het vierkante kader onder¬† Verzekeringsbericht UWV ( nummer 2) van de inkomensverklaring loondienst. Zoek je pdf op van het UWV verzekeringsbericht en klik deze aan.
 • Ga naar vakje 1 van de inkomensbepaling loondienst en vul daar jouw pensioenpremie in die je maandelijks betaald. Soms staat er eigen bijdrage OP of eigen bijdrage pensioen. Vul dat bedrag in onder 1.

Maximale hypotheek en de marktwaarde

Lexwonen.nl heeft jou nu uitgelegd hoe je een verzekeringsbericht kan downloaden en hoe je dit gebruiken moet om je maximale hypotheek te berekenen. Jouw maximale hypotheek is ook afhankelijk van de taxatiewaarde. Kan je op basis van een werkgeversverklaring of een UWV Verzekeringsbericht bijvoorbeeld ‚ā¨ 500.000,- aan hypotheek krijgen aar de taxatie bedraagt achteraf ‚ā¨ 400.000,-? Weet dat je dan maximaal ‚ā¨ 400.000,- kan lenen.

Sinds 2022 is de norm overbieden op een woning. Bereken hieronder wat je zou moeten bieden. Lexwonen helpt landelijk huizenkopers van A tot Z met de aankoop en hypotheek.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Hoe moet ik het UWV verzekeringsbericht downloaden met Windows en Apple zodat ik mijn maximale hypotheek zelf kan berekenen?

Je kan het UWV verzekeringsbericht downloaden door in te loggen met je DigiD en vervolgens ga je via persoonlijke gegevens en loongegevens naar het UWV verzekeringsbericht. Eerst klik je het BSN nummer uit en vervolgens download je het bericht. Ga je downloaden met een Apple dan opent het verzekeringsbericht eerst in een voorvertoning. Deze eerst afsluiten. Voor gedetailleerde informatie lees deze blog.

Hoe bereken ik mijn maximale hypotheek met het UWV verzekeringsbericht zodat ik weet voor hoeveel geld ik op zoek kan gaan naar een woning?

Ga naar https://www.inkomensbepalingloondienst.nl/ en sleep daar je UWV verzekeringsbericht naar toe. Vul in het juiste vakje jouw maandelijkse pensioenpremie in. Deze staat vermeld op je salarisstrook.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button