Menu

Vastgoed financieren

Vastgoed kopen en financieren lukt niet meer op de ouderwetse manier. Door de hoge rente is investeren in vastgoed niet meer rendabel. Een aflossingsvrije hypotheek nemen tegen 5,5% lijkt mij lastig investeren. De kosten zijn bijna hoger dan de huuropbrengsten van vastgoed.

Vastgoed betalen door eigen woning voor de helft te verkopen

Tweede huis financieren door uw eigenwoning voor de helft te verkopen aan eigen kind of vrienden. Het geld wat u aan deze transactie overhoud gebruikt u om vastgoed mee te betalen. Het financieren van Recreatiewoningen, vakantiehuizen en woningen door een mede-eigenaar te zoeken voor je eigen huis geeft kansen.

Voorbeeld van vastgoed financieren

Peter K. uit Veenendaal is een klant van Lexwonen. Peter verkocht de helft van zijn eigen huis aan zijn zoon Luuk. Woningwaarde in Veenendaal-West € 550.000,- en de hypotheekstand  van Peter € 195.000,-.  Zoon Luuk kon geen huis kopen en vader Peter was actief op zoek naar financieringen voor vastgoed om deze vervolgens te gaan verhuren. Luuk kocht zich in de woning van vader voor € 275.000,-,  de helft van de huidige taxatiewaarde.

Naar de notaris voor koopakte

Lexwonen heeft de koopakte geregeld en vervolgens naar onze geldverstrekker gestuurd. Je moet een geldverstrekker hebben die hypotheken met familie doet in deze constructie. Hypotheek werd akkoord bevonden. Notaris zet de hypotheek over naar een andere bank, € 195.000,-. Het nieuwe deel hypotheek van Luuk van € 275.000,- werd ook daar gevestigd, tegelijkertijd maakte de notaris € 275.000,- geld over naar Peter K. Met dit geld kon hij volgende vastgoed kopen.

  1. Vakantiehuis in Spanje van € 177.000,-
  2. Recreatiewoning op de Veluwe voor € 95.000,-

De fiscus en vastgoed financieren

Omdat Peter die € 275.000,- niet gebruikt om zijn hypotheek af te lossen maar voor investeringen in vastgoed, valt zijn hypotheekrente in box 3. Het deel van Luuk valt in box 1. Let goed op bij samenwonen. Toeslagen kunnen wegvallen als u plotseling gaat samenwonen.  Raadpleeg vooraf altijd een notaris en fiscalist als u de helft van de woning verkoopt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button