Menu

Verkoper akkoord met bod op huis dan is er nog geen zaak

Gaat de verkoper akkoord met jouw bod op het huis dan is er nog steeds geen deal. Je kan het beschouwen dat de verkoper wellicht aan jou wil verkopen en dat de koper het pand wellicht voor die prijs wil kopen. Niemand zit nog ergens aan vast, onthoud dit goed want dagelijks krijg ik hier vragen over.

Akkoord bod is nog geen zaak

Akkoord bod is nog geen zaak

Verkoper ging akkoord maar verkoopt huis aan ander

Hier 1 van de wel 1000 schrijnende gevallen. Coby uit Utrecht heeft de vraagprijs geboden op een huis in Veenendaal. Vraagprijs was € 450.000,-k.k.  De verkoper zelf heeft zelfs een mail gestuurd naar de koper omdat hij deze kende van de tennisbaan.

In de mail stond keurig vermeld dat de kopers (Vincent en Karin) de woning gegund was. Er stond zelfs vermeld: Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning, nu nog snel de financiering.

Getekende koopakte beide partijen is bindend

Beide partijen koopakte getekend dan is er een zaak!

Beide partijen koopakte getekend dan is er een zaak!

Ik schrijf dit nu voor de negende keer. Een koop komt pas tot stand nadat beide partijen de koopakte hebben getekend, met dien verstande dat de verkoper er niet meer onderuit kan en de koper heeft nog een wettelijke bedenktijd van 3 werkdagen.

Dus gebakken lucht, olifant verhalen en beloftes zijn helemaal geweldig. Zelf een zwart op wit mail van de verkopend makelaar die vermeld dat je bod op een huis akkoord is. Prima om mee te beginnen maar je hebt geen zaak.

Vaak tekenen verkopend makelaars mee in de koopakte, dat mag maar die handtekening van de makelaar is geen bal waard. Het zijn de verkopers, huidige wettelijke eigenaren, die moeten tekenen. Pas dan heb je een akkoord op je bod en is er een zaak.

Voorbeeld van bieden vraagprijs en akkoord verkoper

In september 2021 kocht mijn klant Petra een huis in Veenendaal. Ze bood € 70.000,- hoger dan de vraagprijs. Verkopend makelaar ging akkoord en feliciteerde Petra. Dag erna belde de makelaar om een afspraak te maken om de koopakte te tekenen. Petra zou dezelfde dag nog een concept koopakte krijgen.

Concept koopakte was prima en er was een afspraak gemaakt dat beiden op zaterdag zouden tekenen bij de makelaar in Veenendaal. Op vrijdagavond werd Petra gebeld door de makelaar dat er iemand € 30.000,- hoger heeft geboden  en dat ze het aan die hebben verkocht.

Verkoper akkoord en toch geen zaak

Verkoper akkoord met bod op huis dan is er nog geen zaak

Verkoper akkoord met bod op huis dan is er nog geen zaak

Je ziet het, verkoper akkoord met bod op huis dan is er nog geen zaak. Het werd gewoon aan een ander verkocht. Let op met bieden en overbieden. Je kan namelijk nooit hoger bieden dan de woningwaarde tenzij je spaargeld of overwaarde hebt. Maak snel een berekening wat je moet bieden en kan lenen op je droomhuis.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button