Menu

Verschil in taxateurs?

Er zit zeker verschil in taxateurs en dat betekent ook een groot verschil in uw hypotheek. Starters hebben hier het meeste last van. Taxaties zijn allemaal schattingen die binnen een bandbreedte blijven. Maar een verschil van 12% tussen taxateurs onderling kan gewoon ‚ā¨ 60.000,- meer of minder hypotheek betekenen. Dus wel of geen eigen geld nodig. Verschil in taxateur kan betekenen dat een hypotheek wel of niet door gaat.

Voorbeeld van verschil in taxateurs

Elke taxateur taxeert anders. NA al die jaren weten wij precies welke taxateur je moet hebben voor een bepaalde woning in een bepaald gebied. Het verschilt aanzienlijk als je niet uit kijkt. Voorbeeld van Jesse uit Middelburg.

Jesse had op eigen houtje een woning gekocht voor ‚ā¨ 375.000,- in Vlissingen. Jesse kon ‚ā¨ 440.000,- op inkomen aan hypotheek krijgen. Je maximale hypotheek wordt echter ook bepaald op basis van de taxatiewaarde van de woning. Taxateur taxeerde de woning voor ‚ā¨ 355.000,- waardoor de maximale hypotheek slechts ‚ā¨ 355.000,- werd. Jesse had dus ‚ā¨ 20.000,- extra eigen geld nodig. Dit geld had Jesse niet.

Woning mag niet door verschillende taxateurs getaxeerd worden. Jesse had kosten gemaakt en deze moest hij betalen terwijl de woning niet door ging.

Lexwonen kent verschil in taxateurs

Als je de 60 jaar bent gepasseerd dan ken je de taxateurs. Wij weten precies welke taxateur je welke woning moet laten taxeren. Is dit verboden? Zeker niet. Vooraf ee indicatie vragen en dan achteraf afwachten wat er uit de bus komt. Je moet voordat je een bod doet weten wat je kan verwachten van de taxateurs.

Jesse kocht vervolgens een andere woning in Middelburg voor ‚ā¨ 386.000-. Taxatiewaarde bedroeg ‚ā¨ 400.000,-. Hierdoor kon Jesse een huis kopen zonder eigen geld.

Taxatiewaarde lager dan de vraagprijs

Als de taxatiewaarde lager ligt dan de vraagprijs dan moet je dus opletten. Mail ons voor info en financiering. Totaal begeleiding tot en met de notaris.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button