Menu

Vraagprijs bieden

Vraagprijs bieden

Vraagprijs bieden

De vraagprijs bieden is geen optie om een huis te kopen. Denkt u slim te kunnen bieden waar ook in Nederland? Ik maak u wegwijs in een doolhof van hypotheekregels en aankoopstrategie.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:


  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Is vraagprijs bieden genoeg?

Bieden wat er gevraagd wordt is meestal niet handig. De vraagprijs is altijd een uitnodiging tot onderhandelen. Velen denken dat het bieden van de vraagprijs betekent dat u automatisch eigenaar wordt. Vergeet het maar.

U zal ver boven de vraagprijs moeten bieden en de ontbindende voorwaarden moeten de verkoper passen. Het overbieden op een huis geeft u meer kans dan een simpel bod ter hoogte van de vraagprijs.

Waarom is geboden vraagprijs te weinig?

Het bieden van de vraagprijs op een woning kan alleen als huizen een langere tijd te koop staan. Ik vertel u dat de meeste huizen verkocht worden buiten de huizensites om. Kijk eens op gerenommeerde huizenverkoopsites hoeveel woningen er verkocht zijn of bijna verkocht.

Ken de verkoper, de waarde van uw huis zodat u zelf weet waar uw huis voor moet aanbieden. Bent u starter zorg dan altijd vooraf dat u de waarde van de aan te kopen woning weet. Zorg voor eigen geld en vraag LexWonen om hoe u moet bieden en de passende hypotheek.

Voorbeeld vraagprijs bieden

Meer dan de vraagprijs bieden

Meer dan de vraagprijs bieden

Hellen uit Veenendaal had een overwaarde op haar oude woning van € 70.000,- en haar maximale hypotheek bedroeg € 290.000,-. Haar oude huis was nog niet verkocht. Na onderzoek bleek dat ze € 50.000,- mocht gebruiken ter overbrugging nieuwe woning in Veenendaal. Hellen bood € 315.000,- op die woning in Veenendaal, dat was € 5000,- hoger dan de vraagprijs. Vraagprijs bieden of iets meer kan echt niet meer.

Huis is voor € 335.000,- verkocht aan een ander. Hellen heeft LexWonen in de hand genomen en nu gaan we samen op zoek naar een huis. Wat maakt het uit als u zelf winst heeft bij verkoop om dat dan vervolgens in de nieuwe woning te stoppen.

Vergeet het maar bij vraagprijs bieden

Wilt u de vraagprijs geven voor een woning dan vergeet het maar. Overleg met LexWonen de juiste aanpak betreffende uw droomhuis.

Call Now Button